Witam,
Przeczytałem że FTP i STARSY kupiła jakaś AMAYA group i planują wbić się z pół obrotu do USA
czy kroi się coś grubszego ?
Witam,
Przeczytałem że FTP i STARSY kupiła jakaś AMAYA group i planują wbić się z pół obrotu do USA
czy kroi się coś grubszego ?
U konkurencji newsik wisi od samego rana, tutaj śpimy. Nie wierzę w powrót Amerykanów, zrobią im własny rynek na oddzielnej platformie.
Na razie jeżeli w ogóle zezwolą wejść PS do USA to nie tylko zrobią im oddzielny rynek, ale nawet poszczególne stany, w których będą działac będa chyba miały oddziele rynki, czyli na przykład gracze z Kalifornii nie zagrają nawet przeciw graczom z Nevady, a co dopiero żeby grali przeciw Polakom:)
Ale Gość jest pewny siebie :
David Baazov, chairman and chief executive officer of Amaya, based in the Montreal suburb of Pointe-Claire, Quebec, said in a telephone interview that he is confident U.S. regulators will consider PokerStars differently under new ownership.
Jak mu się uda to pewnie szybko podwoi roczne dochody.
Drodzy Panowie i Panie a jak myślicie czy to przyniesie jakieś zmiany dla nas, a jeśli tak to jakie?
Napisane przez khameir
Drodzy Panowie i Panie a jak myślicie czy to przyniesie jakieś zmiany dla nas, a jeśli tak to jakie?
Raczej nie powinno nic się zmienić. Z biznesowego punktu widzenia Amaya po prostu kupiło dobrze prosperującą firmę, na której chce zarabiać i poszerzyć jej rynek.
Jak doprowadzi to w efekcie do powrotu Amerykanów do ogólnej puli graczy to ok, ale za szybko to nie nastąpi.
Na swojej stronie piszą tak :
Vision and strategy
Amaya’s vision is to capitalize on the rapid convergence of technology in the gaming industry. Amaya enables its partners to deliver gaming content through online, mobile and land-based channels to improve player satisfaction, facilitate new customer acquisition and generate the highest per-player revenue yield possible.
Mam nadzieję, że nie postanowią np. zwiększyć rake'u, bo byłby to wg mnie głupi ruch.
Ja uwazam, ze aktualni wlasciciele widza niewykorzystany potencjal w postaci FTP. Mozliwe, ze po przejeciu Ftp nie do konca plan zostal zrealizowany. Pozbyli się konkurenta, ale nie przyciagnelo to zbyt wielu nowych graczy. Moze kosztowało ich to tak duzo, ze nie bylo kapitalu na rozwoj drugiej platformy. Czyste spekulacje
Co do Amerykanow, ma ktos staty jaki byl udzial tej nacji w calej puli graczy?
Wystarczająco duży żeby czarny piątek nazywać czarnym
A tak na poważnie to skoro ludność europy to ~750mln, USA ~300mln i niech nawet pula się powiększy o te 30% (co już jest sporo), to kluczowe jest ile kasy wpompują na stoły (a to przeciez nie jest biedny kraj)
... no ale to tylko takie gdybanie.
Mnie bardziej interesuje nowy inwestor. Jego wpływy i powiązania.
Zwróćcie uwagę kogo mają w partnerach. M.in. 888, William Hill, Red Kings - to chyba nie są jakoś powiązane room'y ?
Nie kumam co tam robi William Hill i Betfair, które są w sieci iPoker a pozostałych krzaków nie ma.
Btw. Ktoś się orientuje w jaki sposób w iPoker są ze sobą roomy powiązane ?
Ten sam właściciel / konsorcjum / zlepek różnych operatorów ze wspólnym softem i pulą graczy ?
ciekawy ruch - chyba mieli problemy zeby wrocic do USA a nie chcieli oddac rynku bez walki (a z usa mielismy po 250-350k playerow online a teraz jest np 130k tylko). Ciekawe czy naprawde sprzedali czy tylko oddali komus zaufanemu ze swojego grona "dowodztwo"