Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

77 Nl25

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
206 Wyświetlenia
chemikLO
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Replayer
SB ($23.70)
Hero ($25.68)
UTG ($35.95)
UTG+1 ($4.54)
UTG+2 ($14.05)
MP1 ($31.17)
MP2 ($24.20)
CO ($10.67)
BTN ($29.68)

Dealt to Hero 7♥ 7♠

UTG calls $0.25, UTG+1 calls $0.25, fold, fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $1.50, UTG raises to $3.50, fold, fold

UTG 40/6 po 80h
potrafi zagrać limp/raise, już to dwa razy pokazał. Póki co nie otwierał jako tako, więc PFR pochodzi właśnie z l/r.

Zastanawiam się czy nie lepiej sobie zagrać po prostu check preflop i nie pakować kasy do puli, w której będę miał dwóch niezrzucalnych gamoni na stole z dwiema overkartami. Nie wiem czy to nie jest "marnowanie ręki", ale teraz wydaje mi się że opcja jest OK, bo mając małą pulę mam większe stack to pot ratio i w razie trafienia mogę sprzedać overbeta na flopie, czego w podbitej puli raczej nie zrobię.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
nommine
PokerStrategist

ja bym zagrał call na jego gej/3beta bo jak trafisz tego secika to bardzo łatwo on się sam wypłaci z jakimiś TT/JJ/QQ/KK/AA/AK/AQ itp.

A co do otwarcia vs fisz po limpie - mhm :pcuser: wszystko zależy od tego jak on jest agresywny i ile folduje do cbetu imho, ale jesteś bez pozycji więc chyba lepiej mieć chociaż inicjatywę i zrobić ten open mimo wszystko.

Odpowiedz
Cytat
chemikLO Autor wątku
chemikLO
Oldschool Grinder

łatwo on się sam wypłaci z jakimiś TT/JJ/QQ/KK/AA/AK/AQ itp.

O ile to ma. On wcześniej robił te l/r, nie uważam żeby miał tam sam top. Może się mylę, ale dla mnie ten l/r nie jest szczególnie mocny. A poza tym ja muszę tu 2$ callnąć, więc to nie jest taki gej-sizing.

Sama inicjatywa mi nic nie daje o ile nie jest połączona z wiążącym się z nim fold equity. Dlatego poddałem tę kwestię w wątpliwość.

Dzięki za wyrażenie swojego zdania :)

Odpowiedz
Cytat
Fishu88
Oldschool Grinder

Cześć, sam gram SH ale to tutaj niewiele zmienia - moim zdaniem x preflop>raise, generalnie im częściej on l/r'uje tym węższym rangem bym go izolował ( chyba że np on gra l/r a potem często x/folduje na flopie ); dodatkowo 77ki grają kiepsko postflop, więc nawet po callach preflop od nich najczęściej musisz odpuszczać cbet ( chyba że obydwaj fit-or-foldują na flopach ).

Odpowiedz
Cytat