Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Mindset blog by whys0serious

377 Posty
101 Użytkownicy
563 Reakcje
49.7 K Wyświetlenia
whys0serious

Update 02.12.2016

Krótko o mnie:

Dawid, 25 lat, z wykształcenia psycholog i informatyk . W pokera gram z przerwami od 2009r. Jakąkolwiek formę rozwoju w tym temacie podjąłem gdzieś w okolicach końca 2013r. Obecnie poker to moje hobby, które pozwala mi gromadzić dodatkowy kapitał. Pracuję w firmie szkoleniowej jako specjalista do spraw nowych technologii w szkoleniach, natomiast po godzinach najwięcej czasu poświęcam mojej pasji - psychologii.

Historia bloga:
Z początkiem 2014 roku powstał ten blog jako forma uwieczniania swoich postępów w grze. Wklejałem głównie liczby, wykresy oraz moje długo i krótkoterminowe cele. Grałem wtedy sitki 9 osobowe w formule knockout za 3,5$ i 7$. Po wakacjach zacząłem grać sitki 180 tubo i tak zostało do dziś. W marcu 2015 roku postanowiłem przerobić ponownie Mental Game of Poker, dzieląc się tym razem krótkimi notatkami w formie streszczeń na blogu. Zapoczątkowałem w ten sposób serię mini-artykułów związanych z mindsetem oraz psychologią.

:spade: Spis treści :spade:

Mental Game of Poker I

1. Modele uczenia się (ALM, Inchworm)
2. Modele uczenia się cz. 2 (Process Model) + Notatki z kursu Learning how to learn

3. Emocje
4. Emocje cz. 2

5. Zastrzyk Logiki + Notatki learning how to learn
6. Logic injection: Rozpoznanie - budowanie swojego profilu (formularz pytań)
7. Logic injection: dalsze kroki
8. Narzędzia: Mental Hand History, Śledzenie postępów, Pisanie

9. Tilt - wprowadzenie
10. Running Bad Tilt
11. Injustice Tilt
12. Hate-Losing Tilt
13. Mistake Tilt
14. Entitlement Tilt
15. Revenge Tilt
16. Desperation Tilt

17. Lęk - wprowadzenie
18. Lęk - fear profile

Inne

Rozkminki na temat rozwoju osobistego
Rozwój osobisty c.d - krytyka NLP i innej pseudopsychologii
Jak mi się żyje na roślinach - czyli plusy i minusy wegetarianizmu
Koncepcja Flow
Mind Full Or Mindful? – wstęp do medytacji mindfulness
Rozkminki na temat wolnej woli
Człowiek w poszukiwaniu sensu - recenzja
Gambling mode on - czyli kilka słów o hazardzie

Odpowiedz
Cytat
376 odpowiedzi
hellokitty83

czesc!w koncu cie znalazlam _love:

bardzo ciekawe cele na 2014.

u kogo,bierzesz coaching, moze to ten sam crusher co coachuje mnie :D
milo mi spotykac cie u stolu, chociaz wiaze sie to z duzym ryzykiem finansowym,to podoba sie mi twoja gra.

GL!!!

Odpowiedz
Cytat
whys0serious Autor wątku
whys0serious

Dzięki za miłe słowa _grin: Ciebie też zawsze fajnie spotkać przy stole :sdrink

Całkiem możliwe, że to ta sama osoba, bo to słowak (svk w nicku ;)). Jeżeli tak, to chyba zaczniemy się unikać :D

Coś tam pograłem 120/2000. Przetestowałem trochę nowy sprzęt i sprawdza się póki co idealnie. Nie jest to laptop z górnej półki, raczej bliżej mu do tej dolnej (lenovo g500s), ale w porównaniu do tego co było to niebo a ziemia. No i monitor 24", który mam już od jakiegoś czasu robi swoje.

W poniedziałek wolne więc mamy 3 dni grindu.

I fajny kawałek na zakończenie wpisu:

Odpowiedz
Cytat
hellokitty83

tak tak, pLAYERsvk to bog knockoutu :heart: pracuje w naszym cz/sk psgy jako hj rozdan od 5$.prywatnie jest bardzo fajny [party hard]. coaching bedzie +ev for sure
gl i do zobaczenia na stolach. marta

Odpowiedz
Cytat
martinez92pl

Puza2010 duzo lepszy i Polak

Odpowiedz
Cytat
whys0serious Autor wątku
whys0serious

Jak daje kołczingi to chętnie namiar wezmę. Czy lepszy czy gorszy nie wiem, patrzę po leadeboardsach

Odpowiedz
Cytat
hellokitty83

Napisane przez martinez92pl

nie

Odpowiedz
Cytat
martinez92pl

Napisane przez hellokitty83

nie

no moze bo svk wyzsze stawki widze gra to podobne skille

Odpowiedz
Cytat
whys0serious Autor wątku
whys0serious

Siemanko witam na moim blogasku !!!!!! Pora zrobić mały update:

volume 271/2000, szczegóły poniżej:

Spoiler

Jeśli chodzi o inne cele to zrobiłem sobie taką tabelę nawyków:

Spoiler

Mini opis do tabeli:
Codziennie znajduje minimum te 30min na czytanie. Staram się eliminować głupie przeglądanie stron i fb i wrzucać w ten czas właśnie coś wartościowego. Nie jest lekko, bo to surfowanie jest tak zautomatyzowane, że czasem siedzę przed komputerem, włączam bezcelowo nową kartę i dopiero za chwile uświadamiam sobie what the fuck i just did :facepalm:
Staram się też pisać codziennie mini dziennik w którym zawieram swoje przemyślenia. Może z czasem przeniosę go tutaj.
Medytacja wiadomo.
Ćwiczenia: j - jogging, r - rozciąganie, pompki, drążek
Cele to po prostu spisanie celów na następny dzień, tak dla dyscypliny pilnuję czy wiem co chcę jutro robić. Zwykle jeżeli nie mam takiego planu to marnuję dużo czasu.

Wszystko póki co idzie zgodnie z planem. Sobotę miałem bardziej luźną, pół dnia pisałem esej, a później trafiłem na nowy sezon sherlocka i oczywiście nie odmówiłem sobie tej przyjemności.

Fajna składanka siadła na dobranoc:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
martinez92pl

ciomez teraz cie kojarze gl :sdrink

Odpowiedz
Cytat
whys0serious Autor wątku
whys0serious

ciomez teraz cie kojarze gl :sdrink

a widzisz jaka zmyłka nickiem :sdrink

340/2000 sztuk pykło
więcej nie dam rady, bo ząb mi szczenę rozwala

Dzisiaj rano była analiza, później miałem ponad 1,5h coaching i jestem mega zadowolony. Podsumuję to tak: jest nad czym pracować _p: w najbliższym czasie będę modyfikował moją grę i trochę to potrwa zanim wprowadzę to wszystko w nawyk. Koliduje to trochę z moimi planami związanymi z volume, bo przy takiej ilości stołów nie jestem w stanie się uczyć. Więc chyba zmniejszę liczbę stołów póki co i pod koniec miesiąca najwyżej będę grindował.

Byłem dzisiaj pobiegać i zatrzymała mnie policja (akurat jak zrobiłem sobie sprint), bo myśleli, że coś mam na sumieniu i uciekam lol :nh pokazałem im odpalone endomondo na komórce i mnie puścili :facepalm: Później wracam do domu, odpalam fejsika i się dowiaduje, że szukają 8 typów którzy z siekierami gonili chłopaka po sąsiednim osiedlu, dokładnie tam gdzie biegałem. Także leciałem dzisiaj nad EV życiowo :yaoming :

g-night

Odpowiedz
Cytat
hellokitty83

police story- nuts :f_biggrin:

te tabele i proby dokopania sie do wiekszej productivity mas od schnitzelfisha?
jak mnie zadziwil twoj wczorajszy post o tym,jak wyglada dzien. my wszyscy ko sng gracze jestesmy tak samo opetani.medytacja,drazki,ksiazki :D

zycze hotruna po coachingu z playersvk- i :heart: this guy.best coach ever

Odpowiedz
Cytat
whys0serious Autor wątku
whys0serious

Ciężko połączyć pokera ze studiami, prowadzeniem firmy, hobby (książki, bieganie) i jeszcze utrzymać przy tym dobre relacje w związku. Czas weryfikuje plany i pokazuje na ile nas stać. Sporą poprzeczkę postawiłem sobie na początku tego roku. Nie będzie łatwo to wszystko osiągnąć, ale nie o to ostatecznie w tym chodzi. Raczej chodzi o to jak dużo przy takim natłoku zajęć jestem w stanie z siebie wycisnąć. Dlatego cele powinny być zawsze ciut większe i odważniejsze niż stać nas na nie realnie. Inaczej nie motywowałyby do działania.

Do tej pory rozegrałem 509 na 2000 zamierzonych sitów i nie wiem czy uda mi się dobić do 2k, bo modyfikuję cały czas moją grę i ograniczam volume. Tak czy siak 1,5k będzie i tak satysfakcjonujące. Jeśli chodzi o profit w styczniu to lekko na minus. Trójeczki fajnie lecą, a siódemki trochę dają mi po tyłku, ale w dalszym ciągu po niewielkiej próbce.

Wczoraj i w sobotę miałem zjazd na uczelni praktycznie od rana do wieczora, więc uciekł mi weekend. W następny nadrobimy _thumbsup:

Cele pozapokerowe:
-Pierwsza książka w 2014 przeczytana: Życie emocjonalne mózgu - Richard J. Davidson, Sharon Bergley. Zrobiłem trochę notatek, jak poukładam to wszystko w spójną całość to może wrzucę ciekawsze rzeczy. Jestem w połowie drugiej "Medytacja dla psychoterapeutów i ich klientów".
- Przebiegłem ~17,5km ale dzisiaj wpadnie pewnie kolejne 5. Kondycja powoli, ale rośnie :)
- codzienne nawyki w miarę utrzymuję

W tym tygodniu będzie więcej luzu więc będzie trochę czasu na analizy i gre.

Odpowiedz
Cytat
whys0serious Autor wątku
whys0serious

te tabele i proby dokopania sie do wiekszej productivity mas od schnitzelfisha?

Dzięki za to! Fajna seria :)

Odpowiedz
Cytat
herekPL

tak tak, pLAYERsvk to bog knockoutu :heart: pracuje w naszym cz/sk psgy jako hj rozdan od 5$.prywatnie jest bardzo fajny [party hard]. coaching bedzie +ev for sure
gl i do zobaczenia na stolach. marta

ty masz nicka na starsach tego samego?

Odpowiedz
Cytat
whys0serious Autor wątku
whys0serious

Małe podsumowanko
:heart: Poker:

Spoiler

kolejno : całość, 7$, 3.5$

Ostatnio jestem bardzo zadowolony z mojej gry, rozkład miejsc mi się zdecydowanie poprawił w tym roku ogółem itm: 15/11/14 (na 3.5: 16,12,14). W tym miesiącu poświęciłem na analizę więcej niż przez poprzednie 3 miesiące, także _thumbsup:

:spade: Bieganko: 33,5~ km
:diamond: Nawyki:

Spoiler

:club: Życiowo:
Od stycznia lawinowo posypały się zlecenia w firmie i często psuje mi to ogólny plan dnia, bo zostaje dłużej, w domu odbieram maile itd. Nie pisałem wcześniej na temat mojej działalności więc przedstawię krótko: produkuję opakowania tzw. fasonowe z tektury. Głównie jest to sprzedaż wysyłkowa (80% allegro) reszta to lokalni klienci. W lutym planuję poszerzyć działalność i robić nadruki (na opakowaniach, ale nie tylko). Rozglądam się obecnie za jakąś fajną ofertą leasingową, bo maszynę już mam upatrzoną i lokal zarezerwowany. Nie wiem tylko jak ja to wszystko ogarnę, bo w lutym mam sesje i chciałbym ją dodatkowo dobrze zdać. Prawdopodobnie będę musiał zaplanować mniejszy volume na następny miesiąc i tyle.

Muzyczka:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
whys0serious Autor wątku
whys0serious

Zamiast grindować wieczorkiem jak to zwykle czynię - jadę do roboty na noc :facepalm: tyle zamówień mi się zebrało, a każdy "prosi o jak najszybszą wysyłkę". No cóż, w dbałości o klienta trzeba się czasem poświęcać. Tym bardziej, że niedawno dostałem standard allegro i warto go utrzymać.

Wczoraj 3k fpp przerobiłem na 56$ i wpadło z sesji ~30$. Od dzisiaj gram już tylko siódemki, chyba, że dalej będę zjeżdżał w dół to podratuje się ewentualnie trójkami. Zobaczymy jak będzie z volumenem do końca miecha, bo weekend odpada - zjazd. Reszta celów idzie w miarę ok. Czytanie i bieganie zawsze gdzieś wcisnę, z grą jest gorzej, bo nawet jak jest ta godzinka czy dwie wieczorem przed snem, to często nie czuje się fizycznie na siłach, żeby grać swoją A-game. Chyba czas dodać kilka rzeczy do mojej diety. Odejmować nie ma co - nie mam nałogów, ale mój jadłospis jest raczej ubogi. Piję dużo herbaty - od zwykłych czarnych (z miodem i imbirem _love: ) po zielone i czerwone, yerba mate (mam tego sporo - takie moje małe hobby). Kawę uwielbiam, ale tylko z ekspresu, więc w domu nie pijam, bo parzonka/rozpuszczalna mi średnio smakuje. Wypadałoby zatem dodać trochę wody do diety, bo to wszystko moczopędne i raczej odwadnia. A w kwestii jedzenia - nieregularne śniadania, obiad zwykle syty, usypiający, kolacja i jedzenie do bardzo późnej godziny różnych przekąsek. Także ogólnie słabo. Wydawałoby się z opisu, że dieta sprzyjająca tyciu, ale nic bardziej mylnego. Mam 64kg przy 175cm wzrostu i przytyć dla mnie 2kg to jest 10x większy problem niż zrzucenie 5. Gdyby ktoś miał do polecenia jakieś materiały o diecie "energetycznej" to będę bardzo wdzięczny :f_grin:

Odpowiedz
Cytat
whys0serious Autor wątku
whys0serious

Zrobiłem dzisiaj życiowy volumen. Tak to jest jak się wyrobienie goldstara zostawia na ostatnie dni miesiąca. Ale grunt, że się udało :sdrink

Podsumowanie stycznia:

3,5$ stt ko :f_cool:

Spoiler

7$ stt ko :f_cry:

Spoiler

całość z satelitkami:

Spoiler

+ 30$ BOP
+ 30$ stellary

Gdyby nie ten zjazd na siódemkach to wpadłby całkiem fajny profit, ale nie narzekam. Analizowałem sporo hh i w dużej mierze runnuje po prostu pechowo, chociaż nie można wszystkiego zwalać na wariancje.

W ostatnie dni miesiąca zaniedbałem prawie wszystko przez dosyć nieciekawą sytuacje w życiu osobistym, która bardzo silnie na mnie oddziałuje. Mimo wszystko cele które sobie postawiłem osiągnąłem w 80%. Przeczytałem dwie książki o których wspomniałem wcześniej i zacząłem trzecią, przebiegłem 50km, w miarę regularnie wypełniałem moje codzienne nawyki. Nie spodziewałem się, że będę miał tyle pracy w styczniu, dlatego niestety cel związany z volume wypadł najsłabiej.

Cele na luty:
Zaczyna mi się sesja i raczej w połączeniu z pracą zbyt dużo czasu nie będzie. Ale generalnie po 16 zostanie mi tylko 1 egzamin, więc od połowy miesiąca będzie można nadrobić pokerowe braki, więc tak:
- wstępnie 1k sng
- przebiec 70km (nie powinno być problemu, zaczynałem od 3km, teraz 6-7)
- 3 książki
- zwiększyć dyscyplinę jeśli chodzi o medytacje

To tyle. Pozdrawiam :milord:

Odpowiedz
Cytat
whys0serious Autor wątku
whys0serious

"Na wygnaniu"

Wyprowadziłem się z domu i mieszkam obecnie u dziewczyny. Nie wiem jeszcze czy na dłuższy czas, czy chwilowo. Z pokerem póki co szału nie będzie, na samym laptopie gra mi się zdecydowanie gorzej.

W ogóle w życiu tak mi się poje**ło, że szkoda gadać. Nie chciałbym robić z tego bloga wylewów z życia osobistego, chociaż może warto to przemyśleć. Jest tutaj masa kumatych ludzi, których opinia na pewno nie byłaby dla mnie obojętna.

Póki co zamieszczam krótką informację, żeby po ewentualnym dłuższym braku wpisów nie wkleił ktoś torby :ayfkm:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
whys0serious Autor wątku
whys0serious

Czytam tutejsze blogi i widzę, że sporo z Was zmienia swoje nawyki żywieniowe. Zdecydowałem się oficjalnie dołączyć :) Zarejestrowałem się na stronce zostań wege na 30 dni, żeby podsyłali mi jakieś przepisy i wene na to co jeść, bo to jest największy problem - brak wiedzy. Samo odstawienie mięsa nie powinno być dla mnie trudne, bo od bardzo dawna ograniczam jego spożycie (czasem nawet 3-4 dni nie jem dania mięsnego), ale chciałbym zobaczyć jak podziała na mnie całkowite odstawienie. Chciałbym się też przekonać jak to wyjdzie finansowo. Ostatnio dodałem do mojego dziennego jadłospisu sałatki: kupuję gotowe mieszanki sałaty (zielona, rukola, czerwona itp), dodaje orzechy włoskie, pestki dyni lub słonecznika, pomidory suszone (drogie cholerstwo), jakieś pomidorki, ogóreczek i całość polewam olejem lnianym (specjalnym do diety dr Budwig - duża zawartość kwasów omega-3 i przede wszystkim ich odpowiedni stosunek do omega-6). Mamy w Krk taką 'restaurację' Salad Story, gdzie serwują same sałatki jako danie główne i podkradłem im parę przepisów :coolface: Ogólnie pycha i można sobie tym pojeść. Często traktuje to jako 2 obiad. Nie czuje zupełnie ospałości czy jakiegokolwiek przeciążenia.

Ostatni tydzień minął mi głównie na pisaniu esejów, robieni prezentacji, uczeniu na kolosy. W następny weekend 4 egzaminy, więc w tym tygodniu głównie nauka. Dla odświeżenia zagram na pewno 2-3 sesje, bo po dłuższej przerwie ciężko się ponownie zaadaptować.

Odpowiedz
Cytat