Update 02.12.2016
Krótko o mnie:
Dawid, 25 lat, z wykształcenia psycholog i informatyk . W pokera gram z przerwami od 2009r. Jakąkolwiek formę rozwoju w tym temacie podjąłem gdzieś w okolicach końca 2013r. Obecnie poker to moje hobby, które pozwala mi gromadzić dodatkowy kapitał. Pracuję w firmie szkoleniowej jako specjalista do spraw nowych technologii w szkoleniach, natomiast po godzinach najwięcej czasu poświęcam mojej pasji - psychologii.
Historia bloga:
Z początkiem 2014 roku powstał ten blog jako forma uwieczniania swoich postępów w grze. Wklejałem głównie liczby, wykresy oraz moje długo i krótkoterminowe cele. Grałem wtedy sitki 9 osobowe w formule knockout za 3,5$ i 7$. Po wakacjach zacząłem grać sitki 180 tubo i tak zostało do dziś. W marcu 2015 roku postanowiłem przerobić ponownie Mental Game of Poker, dzieląc się tym razem krótkimi notatkami w formie streszczeń na blogu. Zapoczątkowałem w ten sposób serię mini-artykułów związanych z mindsetem oraz psychologią.
1. Modele uczenia się (ALM, Inchworm)
2. Modele uczenia się cz. 2 (Process Model) + Notatki z kursu Learning how to learn
5. Zastrzyk Logiki + Notatki learning how to learn
6. Logic injection: Rozpoznanie - budowanie swojego profilu (formularz pytań)
7. Logic injection: dalsze kroki
8. Narzędzia: Mental Hand History, Śledzenie postępów, Pisanie
9. Tilt - wprowadzenie
10. Running Bad Tilt
11. Injustice Tilt
12. Hate-Losing Tilt
13. Mistake Tilt
14. Entitlement Tilt
15. Revenge Tilt
16. Desperation Tilt
17. Lęk - wprowadzenie
18. Lęk - fear profile