Przejdź do forum
Wygraj wejściówkę n...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wygraj wejściówkę na HESOP Wiedeń

118 Posty
101 Użytkownicy
0 Reakcje
6,361 Wyświetlenia
dlrzz
PokerStrategist

Chciałbyś za darmo wejść do jednego z wiedeńskich turniejów HESOP? PokerStrategy.com da ci taką możliwość! Rozdajemy 5 wejściówek do dwóch eventów, a ich zdobycie jest niesamowicie proste - wystarczy ponarzekać na swój największy bad beat.

Jak mogę wygrać wejściówkę?

To proste - wystarczy tylko w tym wątku opisać największy bad beat, który ci się przydarzył w 2013 roku.

Masz czas do 22 grudnia godz. 23:59, żeby wziąć udział w naszej promocji!

Wśród wszystkich zakwalifikowanych rozlosujemy:

3 tickety do Main Eventu za 150 + 15 € (możesz wybrać dzień gry - 1A lub 1B)

2 tickety do side eventu PokerStrategy.com Deepstack Turbo za 40 + 7 €

Zajrzyj do naszego newsa po więcej informacji:

Wygraj wejściówkę na HESOP

Pamiętajcie tylko o tym, że odpowiedzi będą moderowane ;)

Odpowiedz
Cytat
117 odpowiedzi
Szp4Q
Oldschool Grinder

Moim największym bad beatem w 2013 roku jest informacja, że znalazł się właściciel kamienicy w której mieszkam od urodzenia. A właściwie adwokat, który kupił sobie roszczenia i wygrał sprawę w sądzie i przez to w przeciągu max 2 lat muszę się wyprowadzić, budować dom i spłacać połowę kredytu na 25lat.

Odpowiedz
Cytat
chrzanek27
Oldschool Grinder

Mój największy Bad Beat wydarzył się w dużym turnieju na żywo.

Faza bubble FT otwieram co 2 rękę na ostro i rzucam stolikiem :D Aż tu nagle znajduję u siebie AA :fuckyeah standardowo otwieram dostaję 3-bet,odwijam się 4betem.Koleszka all in ja call.Przypomnę duży turniej i pula o dużego chipleada :) Dziadek pokazuje KK. I zaczyna płakać jak już na bordzie ląduje flop A69. :pokerface: NA turnie spada K i słyszę,jak dziadek drze się one time !
No i wykrzyczał na river spada K i dziadek kompletuje karetę. :nh
Dobre przynajmniej to,że dostałem jackpota.

Pozdrawiam _cool:

Odpowiedz
Cytat
6th
6th
PokerStrategist

Największy bad beat 2013 roku, to przegrana na bablu biga za 5 dolców z asami. Przeciwnik pokazał dama jop w serduszkach i dostał strita na river :(

Odpowiedz
Cytat
Perwers
Elite Grinder

Zdarzenie miało miejsce w cashowej grze live:

Blindy 1/1, ja w stacku około 140, stolik pełen aggro-donków, UTG+1 open limp, UTG+2 call, UTG+3 raise do 5, SB call, ja na BB call z JJ i limperzy dokładają.

Flop: 246

SB check, ja check, UTG+1 check, UTG+2 bet 30, UTG+3 call, SB fold, ja call, UTG+1 fold

Turn: J

Ja check, UTG+2 bet 45, ja się odwijam za około 100, UTG+2 call.

Showdown: ja pokazuje JJ, on 44.

Już praktycznie sięgam łapczywie po żetony, ale...

River: 4

Grubas śmieje mi się w twarz, ludzie pytają mnie czy nie potrzebuję może szklanki wody (widocznie aż tak pobladłem). Wstaję od stołu z głową spuszczoną w dół, łzy cisną się do oczu. Czuję, że jest mi słabo, nogi mam jak z waty. Delikatnie obijam się o framugę wychodząc z pomieszczenia. Staram jednak nie dać po sobie nic poznać, trzeba trzymać fason. Myślę sobie - to tylko trzy paki, nie siadło teraz, to innym razem. Brzydko, brzydko, bardzo brzydko.

Spoiler

Część zdarzeń została wymyślona na potrzeby lepszego zrozumienia sytuacji.

Odpowiedz
Cytat
amoratank
Poker Player

taka sytuacja

Długo nie trzeba szukać jeszcze raz powtarzam tego koloru za cholerę nie widziałem :rage:

Odpowiedz
Cytat
lionvictor
PokerStrategist

Turniej The Big 22$, ticket z satelitki, wtedy grałem wyłącznie turki z BI do 2$ i na wiele liczyłem dostając się do takiego "grubasa".

W zasadzie środkowa już faza, mój stack ok. 36k, drugi stack 35k, pozostałe <20k, ogólnie deep. Raise z EP od owego drugiego stacka, ja na późnej odkrywam AdidAski, więc 3bet, on 4bet, ja 5bet, on 6bet shove, na co ja oczywiście instant call. Rywal ma... 75o, serce się raduje do chwili, gdy miażdży je brutalnie flop w postaci 468. RU F*ING KIDDING ME!? Do dziś tłumaczę sobie, że zrobił to, bo Liv pojawiła się w jego drzwiach i rzuciła: czekam na Ciebie tylko minutę...

Odpowiedz
Cytat
Memoriales
Poker Player

Moja sytuacja miała miejsce na Turnieju LIVE.
Od samego początku turnieju grałem dobrze i przy 60 graczach miałem drugi stack w turnieju. Grałem pewnie, miałem ogromna przewagę stacka nad graczami przy moim stole.

Przeniosłem sie do nowego stołu gdzie gracz miał większego stacka ode mnie. w tym monecie on miał pierwszy stack ja drugi w turnieju.

W pierwszym rozdaniu na nowym stole dostaje AA.

Daje duży rise jednak koleś z pierwszym stackiem nagle gra all in. ja daje call

krupier wykłada T T 8 4 7

Ja pokazuje: AA
Przeciwnik: QT

I w ten sposob majac bardzo mocny stack i ogromna przewagę nad reszta graczy ( oprocz pana który był pierwszy) odpadam z turnieju.

Nigdy w pokerze nie czułem sie gorzej :)

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24
PokerStrategist

Mój największy bad beat w tym roku miał miejsce w grze online na stawkach 0,25/0,50$.

Zestackowałem się z 33 na flopie A3x. Rywal pokazał zaledwie AQ. Więc miałem już brać swoje 100$, gdy ujrzałem na turnie A. River uraczył nas kolejnym asem i karetą rywala.

:)

Odpowiedz
Cytat
witrenko
PokerStrategist

Najgrubszy ,,matematyczny'' bad beat zaliczyłem w grierce cashowej na nl20.

Mając ultra agresywnego fisza lądujemy w 3betowanej puli flop bezpieczny dla moich KK w postaci Q T 3, gram mały becik żeby wyindukować jakąś akcję przeciwnik wrzuca stacka easy call...

Pokazuje 62, odwracam uwagę od tego stolika i przenoszę na inne. Po chwili z niedowierzaniem spostrzegam, że fisz się nabudował. Klikam replayer turn 5 river 4 - fisz pisze na czacie że obstawił mnie na bluff :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Jarzab86
PokerStrategist

To, że w tym roku odpadłem na bubble'u satki do SM z drawem do pokera vs under para ( :ayfkm: :facepalm: :rage: ) czy to, że przegrałem poker na poker królewski:

Spoiler

to jeszcze nic.

Regularnie przynajmniej raz w tygodniu grywam live, ostatnio najczęściej Omahe Hi w odmianie NL no i jeżeli w przeciągu 40 minut przegrywam trzy razy top full na karetę (turn albo river), no to chyba idzie się wk...ić co ?( Zwłaszcza, że rockefeller to ja nie jestem :ayfkm:
A Wy mówicie, że soft starsów jest rigged :D

Odpowiedz
Cytat
KubaZaszywacz
Oldschool Grinder

Chyba mogę przebić wszystkie dotychczasowe posty.
Mój największy bad beat (albo cooler jak kto woli) trwa nieprzerwanie od 3 lat.

Jestem z dziewczyną która na każdą wzmiankę o pokerze reaguje czymś w rodzaju focha. Przestaje się odzywać i ignoruje wszystko, dopóki temat się nie zmieni. Nie muszę nawet mówić do niej.

Widocznie za mało zarabiam... :facepalm:

PS. Oczywiście jako pokerzysta jestem świetny w exploatowaniu tego "leaka".
Przykład praktycznego zastosowania:

[Ona] Hej może pójdziemy jutro zobaczyć "coś_co_mnie_kompletnie_nie_obchodzi" ?
[Ja] Przypomniało mu się, wczoraj jak grałem i dostałem parę dziesiątek na buttonie (...)
[Ona] X( (cisza)

Odpowiedz
Cytat
loosekiddie
PokerStrategist
Spoiler

$0.02/$0.05 Zoom No Limit Holdem
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG Lucky1985i ($9.72) 194bb
UTG+1 loosekiddie ($5) 100bb
CO mousefamily ($5.17) 103bb
BTN Tinypiggy ($5.47) 109bb
SB thirdFace ($5.74) 115bb
BB CaptJAS ($11.84) 237bb

Pre-Flop: ($0.07, 6 players) loosekiddie is UTG+1 10:club: 10:heart:
1 fold, loosekiddie raises to $0.15, 3 folds, CaptJAS raises to $0.40, loosekiddie calls $0.25

Flop: 10:diamond: 6♠ 3♣ ($0.82, 2 players)
CaptJAS bets $0.35, loosekiddie calls $0.35

Turn: 9♠ ($1.52, 2 players)
CaptJAS bets $0.65, loosekiddie raises to $1.70, CaptJAS goes all-in $11.09, loosekiddie goes all-in $2.55

First run:

River 1: J♠ ($5.01, 2 players, 2 all-in)

Second run:

River 2: J♥ ($5.01, 2 players, 2 all-in)

Final Pot: $10.02
CaptJAS shows three of a kind, Jacks
J♣ J♦
loosekiddie shows
10:club: 10:heart:

CaptJAS wins $16.44 (net +$4.60)

loosekiddie lost $5

Dwa rivery, dwa outy, easy game :pokerface: Suck it out twice :nh

Odpowiedz
Cytat
krooku
PokerStrategist

największy bead beat w tym roku i w mojej krótkiej 3letniej karierze.

That hand is wrong on soooo many levels...

Equilab pokazał że gośc miał 0.25% na flopie. :nh

OnGame - $0.30 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG: 97 BB (VPIP: 26.52, PFR: 20.44, 3Bet Preflop: 4.48, Hands: 183)
MP: 162.3 BB (VPIP: 37.89, PFR: 18.95, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 99)
CO: 164.87 BB (VPIP: 23.21, PFR: 20.34, 3Bet Preflop: 5.65, Hands: 364)
Hero (BTN): 100.67 BB
SB: 60 BB (VPIP: 20.02, PFR: 16.25, 3Bet Preflop: 6.33, Hands: 2,439)
BB: 84.43 BB (VPIP: 70.83, PFR: 16.67, 3Bet Preflop: 8.33, Hands: 25)

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♣ A♥

fold, MP raises to 2 BB, fold, Hero raises to 8.5 BB, fold, fold, MP calls 6.5 BB

Flop: (18.5 BB, 2 players) 4♠ A♦ 4♦
MP checks, Hero bets 13 BB, MP calls 13 BB

Turn: (44.5 BB, 2 players) 5♦
MP checks, Hero bets 33.33 BB, MP calls 33.33 BB

River: (111.17 BB, 2 players) 3♦
MP bets 107.47 BB and is all-in, Hero calls 45.83 BB and is all-in

MP shows 2♠ 2♦ (Straight Flush, Five High)
MP wins 192.83 BB

fisha 41/21

Odpowiedz
Cytat
Zorodan
PokerStrategist

Wybrać jedno "najgorsze" rozdanie? To prawie nie możliwe. Mimo, że nie grałem zbyt wiele w tym roku, to rozdań, gdzie miałem 95% na flopie czy turnie było od groma i nie specjalnie jest się czym chwalić, po prosto o tym bad beatach zapomniałem. Jak ktoś jest chętny to w boomplayerze na pewno kilka ciekawych rozdań znajdzie.
Nie mniej jednak wejściówkę chciałbym wygrać, więc zgodnie z regulaminem konkursu przedstawiam świeże rozdani z przed kilku dni - o nim jeszcze nie zdążyłem zapomnieć xD
Sytuacja miała miejsce tuż przed bubblem, więc tym bardziej szkoda, bo już się cieszyłem po flopie i szykowałem się o walkę do stołu finałowego:
Bardzo często ludzie wpadają, w pokerze jest tak samo

Dodatkowo chciałem tylko pokazać jeden z ciekawszych calli rywala.
Głową w mur

Odpowiedz
Cytat
Mareckiy
PokerStrategist

Mojego największego w 2013 roku, a nawet w całej karierze bad beata zaliczyłem, gdy w jakimś PLO HU SNG prawdopodobnie za 1.50$ przegrałem karetę dziesiątek na straight flusha :(

Odpowiedz
Cytat
Sikor07
Poker Player

MicroMillionsy w 2012 ( grudzień bodajże ) ogólnie sporo chipsów , rywal podobnie
Faza buble , otwieram z CO 3x z QQ , Button fold , SB fold , BB Mini raise... ( wczesniej mini raisowal tylko z monsterami ) , CO - call
Flop :
Q 8 T - off

BB - check
CO - bet 1/3 puli
BB - raise ALL In
CO - call

Turn 2

River T

Q 8 T 2 T

i co mógł mieć BB :) ? Oczywiście TT ...
Tak zakonczyła się moja przygoda z MicroMillions. ehh

Właśnie doczytałem , że miał to być bad beat z 2013 , może moj bad beat z końcówki 2012 pechowego roku sie zaliczy :)

Odpowiedz
Cytat
przemekpe
Oldschool Grinder

Mój pierwszy Sunday Million (ten rocznicowy, który miał mega pulę gwarantowaną). Faza tuż przed kasą, mam stacka ok. 35BB i nieziemskiego fisza (niezwykle nabudowanego) na stoliku, który postanawia się ze mną zestackować z ATs vs moje AKs, K na flopie, runner runner flush i dziękuje, a pulą była na pierwszą dwudziestkę...

Odpowiedz
Cytat
SuTTT
PokerStrategist

PLO is fun;]
Gra Live teorytecznie plo20 ale jak u nas to bywa stacki kolo 10-15 bi deep, JA AA23ds, open utg(short) ja 3 bet z btn, bb call utg call, flop T45r, 2xcheck ja cbet 2xcall, turn A,bb check Utg ship ja, również, i tu się zaczyna cyrk, znajomy na bb tankuje ze 4 min po czym stwierdza, że albo wszystko albo nic i call, Bananek na buźce w koncu spot chyba w tamtym momencie jeden z większych w życiu, riv spada T.Kolega z BB pokazuje TTxx a ja dostaje największego badbeata w życiu,(warto dodać ze utg pokazał zespazzowane króle więc grałem vs 1 out)

Odpowiedz
Cytat
Achoooi
Elite Grinder

Pól roku temu przytrafiło mi się takie oto rozdanie:

http://www.holdemmanager.net
NL Holdem $1(BB) Replayer Game#51571117

Hero ($205)
XXXXX ($111)
YYYYYY ($226)
ZZZZZ ($116)

Hero posts (SB) $0.50
XXXXX posts (BB) $1

YYYYYY raises to $4
ZZZZZ calls $4
Hero raises to $16
fold,
YYYYYY $12
ZZZZZ $12
FLOP ($49) 3s Th Jc
Hero $24.47
YYYYYY calls $24.47
ZZZZZ folds
TURN ($97.94) 3s Th Jc Jh
Hero bets $31
YYYYYY calls $31
RIVER ($159) 3s Th Jc Jh Qh
Hero $134 (AI)
YYYYYY $134
L3G3NWaiTForiTD shows Js Jd
(Pre 68%, Flop 82.5%, Turn 97.7%)

YYYYYY shows 9h Kh
(Pre 32%, Flop 17.5%, Turn 2.3%)

YYYYYY wins $423

Pierwsza myśl? a raczej milion myśli na sekundę...oto przykładowe z nich: "no gorzej już być chyba nie może", "dobra stary wyluzuj wiesz na co się pisałeś wybierając poksa", "jakbym tylko wiedział gdzie ten fish j** mieszka!", "rigged soft!","pier* nie gram!...po czym wyświetla się komunikat:

Dear Hero,

CONGRATULATION TO BE A LOOSER!!!!

You won a part of our fantastic BadBeatJackpot!!!!

ID Hand: 69587803
Table Name: Noway
Stake: 0,5€/1€
Date: 8/8/2013 19:41 CEST
BBJ winning: 17.916,57

Jedna myśl: OOOOO Qr**!!! W ten oto sposób, w przeciągu minuty przeżyłem jedne z najbardziej skrajnych emocji w moim życiu :)

Odpowiedz
Cytat