Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Leveling

11 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,219 Wyświetlenia

Drodzy Panowie i mniej liczne grono Pań. Mam taki o to problem i wynika na pewno z określonej niewiedzy. Chodzi o to że za bardzo się leveluje i na siłe próbuje wejść w umysł gracza przez co czasem podejmuje dobre a czasem ( pewnie wiecej ) złych decyzji. Gram stawki nl 30 a wiem ze tam gdzie gram zbyt duży leveling jest ev -. Chodzi o to że z natury jestem osobą która lubi sobie utrudnić życie w sytuacjach gdzie one są klarowne i proste.

Jeżeli poratujecie kilkoma filmikami (wiekszość mindsetowych obejrzałem nie wszystkie ale dosyć sporą ich cześć) Jeżeli ma znaczenie nie obejrzałem the work i RTZ. Może w nich powinienem szukać odpowiedzi na moje bolączki.

Jeżeli możecie bardziej doświadczeni gracze. Jak wy sobie z tym poradziliście.

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
ts1947

zwiekszenie ilosci stolow ? wprowadzi troche automatyzmu w gre co w tym wypadku moze byc pomocne _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

nie do wykonania . Za duzo hasju trace na wiekszej niz 7 ilości stołów za szybko sie dzieje

Odpowiedz
Cytat
CichyGrzmot

IMO leveling powinien sie konczyc na tym, co moze myslec przeciwnik. Jak dochodzi do tego ''on mysli, ze ja mysle'', to juz jest to lekka przesada :).

A Twoj problem jest troche dziwny. Bo skoro uwazasz, ze Twoj leveling przynosi Ci straty, to po prostu go nie stosuj ? Chyba nie ma prostszego sposobu na poprawe gry niz wyzbycie sie bledu, o ktorym juz wiemy, ze jest bledem.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tylko że to przychodzi z automatu. No nic moze błahy temat ale wolałem sie upewnić.

Odpowiedz
Cytat
yarish

Parafrazując evLeisure'a - 'przestań się levelować'.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jak w pierwszym poście zaznaczyłem że lubię komplikować łatwe i oczywiste rzeczy wiec jeżeli dla innych jest to proste to właśnie o ironio! ja to komplikuje i sie leveluje nie tylko na stolikach ale i w życiu. Wiec pytam sie Was czy jest na to jakieś lekarstwo ;)

Odpowiedz
Cytat
milsari

Hmm miałem/miewam(ostatnio rzadziej) taki sytuacje(nie jestem doświadczony, ale staram się dopasowywac klocki do mojej gry i tutaj tez miałem problem). Kluczowa mysla po kolejnym levelingu(SR), było kim jest moj przeciwnik, jak mnie postrzega i czy w ogole jest wstanie cos postrzegac:D kategorie: a) myslący reg,b)automatem reg c) reg z leakami d) fiszem agresywnym e)fiszem passywnym f) niedzielny retard etc. Wtedy łatwo sobie uświadomiłem, że z polową kategorii grając bez fantazji jestem wstanie wygrywac więc po co tracic czas na stosunkowo głupią rzecz na niskich stawkach, która rzadko występuje->patrz myślenie. Gdy mozesz czerpac korzyści z przeciwników od ciebie słabszych grając na nich solid.
To po pierwsze, drugą rzecz to to by sprawic iż solid rega tez chce ogrywac(niejako zrzucając do nizszej katogorii)---->ostry zapieprz z poprawą skilla, analizy, hand reading, analiza jego statów, NOTATKI etc. Myśle ze to połaczenie pokonywania stawek, z poprawą gry= ogrywanie dawniej nazwanych regów i zrzucanie ich niżej jest niesamowicie motywujące.
Inna sprawą jest, że leveling bardzo często pojawia się tam gdzie go w ogole nie ma(jest wyimaginowany, jednostronny) tzn vs random vs brak Twojej koncentracji, nuda, zły dzień etc.
Nie wiem czy ktoś się w ogole zgodzi z tym co nabazgrałem, może nie jest to idealny sposób postrzegania. Na pewno jednak ułozyłem sobie jeden klocek więcej chociaż nie mówie ze odpowiada dobremu miejscu.pzdr
Ps nie zawsze trzeba używac świetlnych mieczy zeby pokroic chleb

Odpowiedz
Cytat
GregWawelski

Weź coaching, tylko godzinkę, albo zgadaj się z kimkolwiek kto w miarę ogarnia ( wygrywa ) na Nl25-50. Graj i w każdym spocie mów czemu tak grasz, jak dostaniesz za każdym razem zjebkę za leveling i ktoś Ci powie jak najlepiej zagrać to się ogarniesz :D Levelujesz, bo uważasz się za lepszego gracza, spoko. Ktoś musi Ci pokazać w "namacalny" sposób, że może i masz wiedzę, ale nie umiesz jej wykorzystać.

Odpowiedz
Cytat
Guitman

Ja bym polecił zaznaczać spoty w których "przegiąłeś" i się lvlowałeś, po czym przeglądał je po sesji i oceniał - bo jak zaznaczyłeś wcześniej, domyślasz się że przynosi Ci to straty, ale pewien nie jesteś. Może będziesz zdolny wyeliminować przegięte decyzje przynoszące straty i zwiększyć jeszcze bardziej winrate nie usuwając ze swojej palety tej pozytywnej strony kombinowania podczas gry.

Odpowiedz
Cytat
adasko99

siemano zaqret90

sam mam podobny problem ale ostatnio zrobilem diametralne postepy w strone pozbywania sie tego typu toku myslenia.

najbardziej pomógl mi ten filmik:

https://polska.pokerstrategy.com/video/26125/

the work napewno tez Ci pomoze wiec goraco polecam poswiecic na niego troche czasu - warto :)

Odpowiedz
Cytat