Potrzebuje mobilnego internetu, aby w przerwach w pracy pograć sobie w pokera.
Ile to może żreć transferu? Nie mam za bardzo jak tego sprawdzić, a zastanawiam się jaki pakiet kupić. To raczej nie będzie więcej niż półtora-może 2 godziny dziennie, 5 razy w tygodniu.
Niewiele pobiera danych, przynajmniej na starsach/ftp/party. Przy obecnych standardach ofert, myślę, że praktycznie niezależnie, co weźmiesz to Ci wystarczy.
Ja kupiłem sobie modem na allegro + coś takiego
http://allegro.pl/plus-internet-na-karte-12-15-gb-120-dni-firma-fv-i3237875751.html
na pokera tego nie przejesz. Tylko ja płaciłem ostatnio koło 70zł za chyba 7gb i było na pół roku.
A do każdego modemu (zakładając że nie ma simlocka obv) pasują wszystkie karty?
Kompletnie się na tym nie znam, a widzę że ludzie tanio sprzedają "Modem HUAWEI E800". Czy taki modem jest odpowiedni (jak pisałem, wymagać dużych nie mam), czy jest gdzieś jakiś haczyk? Patrząc po allegro można go dostać już od 25zł bez simlocka.
ja mam taki http://allegro.pl/option-vodafone-aero-k3760-bez-simlock-modem-usb-i3239408537.htmli działa tylko musiałem program specjalnie do niego pobrać i skonfigurować
program ZTe Join Air
Witam serdecznie, skorzystam juz z załozonego tematu.
Własnie tak jak poprzednik, planuje pograc czasami w "plenerze" wiadomo nie zainwestuje w stałe łacze poniewaz bede uzywał go sporadycznie. Wydaje mi sie ze internet na karte to cos czego własnie szukam, Ceny w tym IPLUS bardzo korzystne, 4 miesiace waznosci 12,5 GB za 40 zł. Nie posiadam jednak modemu wiec skusze sie chyba ne tego popularnego HUAWEI co stoi po 100zł.
Mam pytanie teraz czy do pokera wystarczy mi ten zwykły net 3g czy jednak potrzebuje LTE ?
I jak to sie ma własnie do transferu ? Gram 4 stoliki przewaznie, i tez ciekawi mnie jak transfer wytraca sie przy korzystaniu z przegladarki, nie chodzi tu o czeste ogladanie filmikow itp tylko tak ogolnie, oraz jak tez transfer ubywa przy korzystaniu z urzadzen typu Spotify.
Za pomoc z góry bardzo dziekuje ! pozdrawiam !
ściągnij sobie jakiś programu typu netmeter i przetestuj ile transferu zużyjesz na sesję.
sory, ze w tym temacie, ale mam pytanie.
Skończył mi się transfer z takiej karty Orange.
Da się to jakoś doładować czy trzeba kupować nową kartę?
Nie chce mi się czytać, mi Osobiście mobilny Play jak grindowałem NL2 18-20stołów
po wypłacie rolla to ściągał coś koło 30-40mb/h. Mniejsza ilość stołów ściągą mniej prawie, że proporcjonalnie. Zoom Ciągnie sporo.
:sdrink
Te karty sprzedawane na allegro są korzystniejsze od tych sprzedawanych w firmowych punktach dystrybucji dla indywidualnego klienta. Na jakiej zasadzie to dziala? Jakas masowke biora i znizki dostaja? No i czy to jest bezpieczne w pelni?