Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

FR nl2

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
297 Wyświetlenia
smoku
PokerStrategist

Siema.
Wrzucam parę skrinów, bo sam pewne rzeczy widzę, ale nie wiem czy wyciągam z tego dobre wnioski. Do tego pewnie wielu rzeczy nie zauważyłem...

Gram na iPoker początkowo 9, obecnie głównie 6 stolików.

Spoiler

Takie co mnie się rzuca w oczy i wydaje się być do poprawy:

- trochę za duży 3bet z SB
- zbyt luźna gra, gdy wcześniej jest jedno podbicie (nie wiem, czy za dużo 3betowania, czy callowania)
- za niski ft3bet (?)
- za niski fold to donkbet co wynika zapewne z ->
- nie umiem zrzucić top pary :facepalm:, a do tego chyba za duże pule buduję (muszę łapy przejrzeć)

Co tam się znajdzie jeszcze? :)

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88
PokerStrategist

Siema.

- trochę za duży 3bet z SB
- zbyt luźna gra, gdy wcześniej jest jedno podbicie (nie wiem, czy za dużo 3betowania, czy callowania)
- za niski ft3bet (?)
- za niski fold to donkbet co wynika zapewne z ->
- nie umiem zrzucić top pary , a do tego chyba za duże pule buduję (muszę łapy przejrzeć)

Za duzy 3bet z SB? Why? Jak folduja, to 3betuj :P

Calling range i 3bet range nie wyglada zle, jesi w jakis sposob ograniasz to co robisz/wiesz czemu 3betujesz, co chcesz tym osiagnac itd.

Fold to 3bet faktycznie jest niski - widac ze 3bety callujesz, czesto pewnie OOP -> filtry i pobaw sie z tym, czy na tym profitujesz czy nie.

Fold to donkbet masz niski, musisz sobie to zobaczyc, jak wyglada z perspektywy spotow, ktore grasz. To jest nl2, tu mozesz dostawac duzo donkow za 1bb itd. i nie foldowac do nich, tylko szeroko callowac, wiec to moze zanizac ta state.

Co do ostatniego, to poki co ciezko powiedziec, ale na NL2 zbyt tight foldowanie nie jest szczegolnie dobre. Wiadomo, ze mozna tu grac tight i pozamiatac, ale ludzie robia tez randomowe rzeczy.

- popatrzylbym czy nie mozesz wiecej stealowac, bo wydaje mi sie ze tak

- zwracaj uwage z jakiej pozycji i ktos stealuje, popatrz troche na obrone BB, szczegolnie vs SB steal - masz pozycje

- Twoja agresja strasznie spada na turnie i river, gdzie na river dostajac od Ciebie akcje, folduje mid seta :f_eek:

- betuj czesciej vs miss CB, bo robisz to rzadko, to to zazwyczaj free moniezzzz

- strasznie duzo betujesz, ale nie grasz zbyt szeroko, wiec zesto masz mocno - mimo to uwazam, ze robisz to najprawdopodobniej zbyt automatycznie

- masz stosunkowo niski jak na ten cbet, fold cbet to raise -> uwazaj na to, bo akurat przejaw agresji od przeciwnikow, to czesto jest mocna reka

- kosmiecznie duzy fold to cbet. Tu jest duzo pisania, ale tak na szybko, wyglada to tak -> jesli duzo callujesz pre i grasz fit or fold, to ogolnie ciezko bedzie na tym NIE tracic, chyba ze callujesz odpowiednie spoty, na 'sponsorow' i sciagasz z nich mase value postflop trafiajac, wtedy to moze miec rece i nogi.

- raise vs CB to nutzzz, a na c/r folduje top seta _evil: - bo jak nie masz lepiej, to na pewno trafisz lepiej :D
Tyle ze akurat to nie jest najwazniejsze na NL2, bo ten i wyzszy limit da sie zmiazdzyc majac raise CB i c/r 5%, ale warto pamietac, ze to nie musi tak wygladac.

- donkbet 20% - to bluffy, czy raczej value? Wydaje mi sie, ze to moze byc spora czesc jakiegos value range, stad uwazaj czy nie zabijasz sobie akcji, nie dajac przeciwnikowi cbetowac, bo ludzie cbetuja za duzo zazwyczaj

- fold to cbet turn i river nie dziwi, po tym ile foldujesz na flopie.

GL :fdrink

Odpowiedz
Cytat