Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aj Nl25

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
107 Wyświetlenia

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BTN: $25.46 (101.8 bb)
SB: $27.28 (109.1 bb)
BB: $10 (40 bb)
UTG: $30.09 (120.4 bb)
MP: $35.95 (143.8 bb)
Hero (CO): $25 (100 bb)

Preflop: Hero is CO with J A
UTG raises to $0.75, MP calls $0.75, Hero calls $0.75, 2 folds, BB calls $0.50

Flop: ($3.10) 3 J 8 (4 players)
BB checks, UTG bets $2, MP folds, Hero calls $2, BB folds

Turn: ($7.10) 9 (2 players)
UTG checks, Hero bets $4, UTG calls $4

River: ($15.10) 9 (2 players)
UTG checks, Hero checks

Przeciwnik 28/23 Raise 1st EP-40, fold to 3bet-40, call 3bet-20 4-bet range 14,1
Cbet flop-67 Cbet turn-0
WTSD- 31 W$SD-50

PF: Próbka jest nie za wysoka. squeeze to zamiana karty w blef. Na MP siedzi gracz w stylu tight passive. Za mną siedzi na BTN fish i nie wydaje mi się, że gracze za mną będą w tym spocie squeezować. Decyduję się, więc na call.

F: Suchy bardzo flop. Wątpię, by przeciwnik tu blefował. Wygląda to trochę jak sytuacja way ahead way behind. Call wydaje się być najlepszy.

T: Postanowiłem grać bet dla darmowego showdawnu. Nie chcę dawać tutaj za bardzo też darmowej karty.

R: Decyzja podjęta już na turnie, więc przeczekałem. Zastanawiałem się jednak nad niskim valuebetem jeszcze. Call może by był od gorszych J. Trochę to jednak śmierdzi. Równie dobrze są to jednak overparki rywala, które mogły grać na turnie x/c.

Głównie zastanawia mnie ten river. Czy mam tam jeszcze valuebet na river ?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
xSniFF
Oldschool Grinder

Uwazam ze tak bo qq+ by cbetowal Na turnie . W jego range Na river od ktorego mozesz dostac calla to TT , JTs, qjs, KJs mysle ze jest Na tyle Luzny pre zeby takie rece otwierac .

Odpowiedz
Cytat

AJo to imo squeze pre AJs bym flatował
as played więcej T, ez vbet na R dla mnie w okolicach połowy pota, na raise ez fold
pzdr

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1
PokerStrategist

Hey

masz value w tym SQzie bo typek bardzo dużo otwiera na utg i nei folduej na 3bety więc ręce typu QJ KJ TJ pp będzie callował, Ty będziesz miał pozycję i inicjatywę więc będziesz miał prostsza grę .

Ja tutaj SQzuje w pre flopie.

As played:

call bet bet, gdyby typekmiał QQ+ sam by barrelował, on jest na tyle szeroiw pre flopie że ma mase Jx które może x/c 2x dlatego masz w tym nawet nie thin value a po prostu value.

pzdr

Odpowiedz
Cytat