Cześć wszystkim!
Nigdy nie prowadziłem bloga ale wypadałoby zacznąć od przedstawienia swojej skromnej osoby. Nazywam się Jakub i jestem katolikiem:) Mieszkam w moim ukochanym mieście - Białymstoku. Tu żyje, studiuje (ostatni semestr MGR:) ) oraz pracuje na 1/2 etatu. Do tego jestem już zaręczony z najwspanialszą kobietą na świecie
( uprzedzam pytania: nie, to nie jest Carmen Electra:D ). Moje zainteresowania to przede wszystkim podróże ♠_love: oraz piłka nożna ♠_ugly: a także wszelkie inne sporty. Mogę się również pochwalić od tego roku członkostwem w MENSA Polska.
Jeżeli chodzi o pokera jest to również moje hobby(sprawia mi bardzo dużo przyjemności i wysiłku intelektualnego, który tak lubię). Chciałbym, żeby te hobby kiedyś przynosiło zyski, by móc stać się niezależnym finansowo i móc zwiedzać świat, zrobić wymarzony ślub, wspomóc rodzine ahh mógłbym tu wymieniać i wymieniać. Zaskoczę was, ale nie chce pracować u kogoś do końca życia:D Wiem, że ciężką pracą uda mi się osiągnąć to do czego dąże. W pokera gram od ponad roku aczkolwiek nigdy tak naprawdę nie przyłożyłem się do nauki, jedyne co robiłem to czytałem artykuły i oglądałem filmiki trenerów PokerStrategy.com. Nie usiadłem i nie pracowałem za dużo z Equilabem. Mój bankroll przechodzi przez to wieczne wahania.
Dlaczego mielibyście wybrać akurat mnie? Do pokera podchodzę poważnie, do tego jestem osoba inteligentną, szybko uczącą się i wbrew pozorom skromną ♠_biggrin:. Ze swojej strony zapewniam mnóstwo motywacji, chęci i wylanie siódmych potów (jeśli będzie wymagane mogę je zachować jako dowód
). Skąd u mnie taki zapał? Ostatnio miałem kontuzję kostki i nie chodziłem prawie 3 miesiące - teraz nie mogę jeszcze grać w piłkę ale wziąłem się za siebie i swoja formę, a co za tym idzie - codzienne ćwiczenia dostarczają pozytywnego kopa, który w połączeniu z moim humorem, ciężką pracą oraz częstymi wpisami, sprawi, że ten blog będzie naprawdę ciekawy, a czas poświęcony przez trenerów będzie w pełni wykorzystany:)
Ahh dziwnie tak pisać o sobie tyle dobrych rzeczy:D ale wyszedłem z założenia, że nikt mnie za mnie nie przedstawi:)
Co gram? Grałem juz praktycznie wszystko od 180 do 9-10 os sng po 6maxy i heads'upy, zarowno regular jak i turbo, heads upy nawet hyper. Mam zamiar w przyszłości napewno grac heads'upy turbo oraz SnG 9 max oraz 180-90 os. Ogółem wiem, że trzeba w końcu wybrać jedną odmianę i się w niej wyspecjalizować, aczkolwiek zawsze biorę pod uwagę gry HU gdyż są one podstawą do wygrywania turniejów.
Chciałbym również popracować nad mindsetem.
Pozdrawiam wszystkich i w dalszej części bloga liczę na pozytywne komentarze jak i również te złe, lecz konstruktywne bym mógł wyciągać z nich wnioski.
PS: Przyszedł mi do głowy pewien cytat człowieka, którego podziwiam za jego osiągnięcia, jest to Robert Kiyosaki który powiedział mniej więcej tak:
"Tylko głupi lamentuje nad swoimi porażkami i błędami, człowiek mądry cieszy się z nich, wyciąga z nich wnioski i nigdy więcej ich nie popełnia"
Tak więc popełniajmy mnóstwo błędów!!! a każdy z nich tylko raz!:) Pozdrawiam