Przejdź do forum
Szkoła Kadetów - Sp...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Szkoła Kadetów - Sport indywidualny, a jego imie to POKER. NL 0.02/0.04 PKR SHORTHANDED

59 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,161 Wyświetlenia

Hej,

Mam 23 lata i jestem studentem IV roku Ekonomii.
Moje życie bardzo mocno związane jest ze sportami indywidualnymi.
Jestem człowiekiem który po przez swoją własna ciężką prace chce realizować cele, a jeśli coś pójdzie nie tak jak powinno to nie szukać winnych we wszystkich na około tylko samemu stawić temu czoła i ponieść za to odpowiedzialność.

W życiu na co dzień trenuje sztukę walki, która jest Muaythai - narodowy sport krainy wiecznego uśmiechu czyli Tajlandii. Aktualnie jestem już parokrotnym reprezentantem Polski w tej dyscyplinie i na swoim koncie mam liczne tytuły i osiągnięcia. Codzienne treningi stały się już dla mnie jak woda - bez nich nie potrafię żyć.

Wytrwałość w tym co się robi potrafi doprowadzić każdego na szczyt i ja w to wierze!

Dlaczego zatem poker zapytacie?

Możecie się już domyślać, ale adrenalina to jest to co daje mi kopa do życia.
Czuje ją kiedy trenuje czy walcze na ringu, a zacząłem ja również odczuwać kiedy gram w Pokera i powoli się od niej uzależniam... każdego razu kiedy mam wolny czas, potrafię włączyć PKR i zapomnieć o tym co wokół mnie się dzieje!

Czy jestem dobrym materiałem na ucznia?

Myślę, że jestem szczególnie dobry. Lubie trzymać się zasad, stanąć w szeregu kiedy trzeba i przyznać się kiedy popełnię błąd, ale przede wszystkim lubię SŁUCHAĆ i czerpać z tego korzyść oraz wyciągać wnioski.

To tyle tytułem wstępu o tym kim jestem i co mnie cechuje :D

A teraz trochę więcej o moim pokerowym profilu :pokerface::

Grę w Pokera zacząłem w 2011 roku, jako totalny FISH (nie mowie, ze teraz nim nie jestem, może tylko trochę mniejszym :P), wtedy grałem tylko i wyłącznie po to, aby zabić czas a przy okazji rozdać trochę pieniędzy do okola..

Pokerem po raz kolejny zainteresowałem sie w Styczniu 2013.
Zacząłem od powrotu na platforme PokerStrategy.com, przeszedłem przez etap czytania artykułów, oglądania filmików "Crushing MicroStakes" oraz przeczytania Billa Vostiego.
Aktualnie oglądam coraz więcej filmików, najbardziej podobają mi się te z gry live w przeciwieństwie do session review, mój status PokerStrategy.com to ZŁOTO.

Aktualna platforma na jakiej gram to PKR limity $0.02/0.04 NL Holdem Short Handed

Gdzie zaczyna sie moj problem? Otóż:

W kazdym poradniku, artykule, czy tez filmiku zawsze mowia - GRAJ TAG na te limity!
Staram sie tak grac! Oto moje staty:
TOTAL HANDS: 32000
VPIP: 20.4
PFR: 16.6
3BET: 6.3
AGG: 2.58
WTSD: 33(Zdaje sobie sprawe ze w normie to okolo 28/30 - moze tutaj jest moj bład?)

W grze pomaga mi HoldemManager2.

Wplacone 125$, ugrany bonus na kolejne 125$ i wszystko w plecy...

Z Holdem Managera wynika, że karty którymi najwiecej ZAROBIŁEM to:
AA, KK, AKo, AQs, AQo, AJo QQ, JJ, A5s, A6s.

Karty z którymi najwięcej STRACIŁEM:
AKs, AJs, ATs, KQs, KJs, KTs, QJs, TT, KQo, KJo, QJo.

A to również jeden przykladów mojego EV, chociaz w calkowitym rozrachunku nie powinienem byc do przodu wg. HM2.

Dlatego tez, zwracam się do was z gorącą prośbą o pomoc w przejściu tych stawek.
Chcialbym abyscie pomogli mi:
:club: W rozgrywaniu TOP rąk na graczy typu calling station!
:spade: W rozgrywaniu rąk typu KQ, KJ, QJ..!
:diamond: Abyscie przyblizyli mi znajomość z przyciskiem FOLD i w jakich sytuacjach musze go naciskac!
:heart: Lepiej readowac graczy z pomoca HM2!
:spade: Rozgrywac sety tak, aby wyciagac z nich jak najwiecej Value!
:heart: Tworzyć przewage nad graczami bez pozycji!
:diamond: Blefuje czy nie? Pomóc odnaleźć odpowiedz na to pytanie!

Mam nadzieje, ze moja kandudatura przypadnie wam do gustu!

Pozdrawiam serdecznie!

Odpowiedz
Cytat
58 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Postanowiłem, ze bede tutaj wrzucał swoje sesje, co zmobilizuje mnie do lepszej analizy mojej gry, od wczoraj zaczalem wrzucac takze moje rozdania na forum, wiec mam nadzieje, ze robie wszystko w dobrym kierunku aby wiedziec o pokerze coraz wiecej. No to zaczynamy:

SESJA 08.03.2013 WYNIK: +0.34

Uff to byla dosc dluga sesja, która zaczela sie wyjatkowo dobrze, a skonczyła wyjatkowo zle. Kiedys powiedziałem sobie, ze jesli dziennie uda mi sie wygrac 30$ na NL4 to schodze od komputera i poświecam reszte czasu albo na filmiki pokerowe albo na inne zajecia. No niestety, wczoraj prawie udalo sie dobic do 30$ aby skonczyc z $0.34. Wspialem sie wyjatkowo szybko robiac pare dobrych zagran z setami na fishów kotrzy chetnie sie wyplacali. W jednym zagraniu na NL4 wygralem setem 555 12$. Ale mam lekki problem z tym, ze jak zarabiam na nich pieniadze, to tez latwo je im oddaje. Calluje bezsensowne alliny za 2$ np majac QT, KT bo przeciez "to fishe", a w takim momencie sam sie zachowuje jak oni.. chyba musze sobie nakleic kartke na monitor zeby tego nie robic.. za to kiedy przegrywam chociaz troszke tego co wygralem to mowie sobie GRAJ swoje ABC tak jak robil to Bill Vosti opisujac w ksiazce.. ale co z tego jak moje ABC jest mało doskonałe i lubie shipnac staka majac na flopie zaledwie TOP pair na graczy którzy statystykami sa tight..

Rozdania które wrzucilem do oceny:
AA NL4
JJ NL4
AJo NL4
AJs NL4

A oto wykres z wczoraj:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

SESJA 09.03.2013 WYNIK -19.56

No i niestety, stalo sie, dopadlo mnie wczoraj troche badbeatów typu AA na QT i przegrane dwa staki poniewaz bylismy deep, do tego doszlo troche tiltu i mialem konczyc sesje na 0, a skonczylem na -20..

Kolejne rozdania wrzucone do oceny:
AAo
AKo
AKo
KTs
AAo

No i po raz kolejny wykresik:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

SESJA 11.03.2013 WYNIK +15.38

Wczoraj rozegralem dwie dosc dobre sejse.
W pierwszej zrobilem dobry wynik +15$, w drugiej niestety pare bad beats i wyszedlem na zero, chociaz moje EV pokazuje ze powinienem byc na +17$.
Wczoraj rozegralem moja najbardziej szczesliwa reke na tych stawkach wiec chce sie nia z wami pochwalic:

CO: $5.71 - VPIP: 33, PFR: 13, 3B: 6, AF: 5,0, Hands: 147
BTN: $7.28 - VPIP: 42, PFR: 11, 3B: 2, AF: 1,9, Hands: 1686
SB: $7.01 - VPIP: 53, PFR: 28, 3B: 5, AF: 2,1, Hands: 317
Hero (BB): $4.00 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,5, Hands: 49440
UTG: $3.88 - VPIP: 29, PFR: 7, 3B: 0, AF: 1,9, Hands: 127
MP: $4.00 - VPIP: 15, PFR: 12, 3B: 3, AF: 2,9, Hands: 1144

Pre Flop: ($0.06) Hero is BB with 7 :heart: 8 :spade:
UTG calls $0.04, 3 folds, SB calls $0.02, Hero checks

Flop: ($0.12) 7 :spade: 7 :diamond: 7 :club: (3 players)
SB checks, Hero bets $0.16, UTG raises to $3.84, SB folds, Hero calls $3.68

Turn: ($7.80) 4 :diamond: (2 players)

River: ($7.80) 2 :spade: (2 players)

Final Pot: $7.80
Hero shows 7 :heart: 8 :spade:
UTG shows J :club: J :heart:
Hero wins $7.02
(Rake: $0.78)

Wrzucilem kolejne rece do oceny:
KJs
AA NL10
KQ NL4
KK NL4
AJo NL4
KQo NL4
AKo
JJo NL10

Wykres z obu sesji:

Odpowiedz
Cytat
Kozaczov
Poker Player

życzę wytrwałości w grzę, nie poddawaj się walcz do końca kiedyś zielona linia będzie nam sprzyjać ...

jaką taktykę na swoje sesje obierasz? grasz pełną godzinę czy ilość rąk ... ? czy do momentu zmęczenia jak to u Ciebie wygląda ?

Pytam bo mam problem z koncentracją powyżej 1h i mój limit to 1h na sesję.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

SESJA 14.03.2013 WYNIK $-12.81

Hej wszystkim, niestety kolejna sesja gdzie moi przeciwnicy maja wiecej szczescia niz rozumu, do tego troche tiltu, zła gra..
Zaczałem sie ogarniac, praktycznie 0 gry z EP i MP, do tego zacząłem szerzej exploitowac kradziez blindów oraz raisowac bety vs Missed Cbet..
Ogolnie sesje uważam za zaliczona, coraz wiecej z gry rozumiem, coraz wiecej staram sie myslec, coraz wiecej pomysłów pojawia mi sie na kazde rozdanie.
A teraz dla przykladu troche z moich wczorajszych cóóóólerów:

Co do poprzedniego posta Kozaczov, gram az mam dosc:) a kiedy odchodze od kompa i tak mam za 15minut ochote znowu wrocic do gry!
Szkoda tylko, ze nie widac progresu z pieniazkami :P

1.

Spoiler

PIERWSZA REKA:

MP: $2.96 - VPIP: 42, PFR: 28, 3B: 2, AF: 2,9, Hands: 160
CO: $2.78 - VPIP: 56, PFR: 13, 3B: 20, AF: 4,0, Hands: 16
BTN: $7.23 - VPIP: 52, PFR: 21, 3B: 7, AF: 1,1, Hands: 287
SB: $0.48 - VPIP: 54, PFR: 2, 3B: 3, AF: 1,0, Hands: 438
Hero (BB): $6.51 - VPIP: 22, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,6, Hands: 56025
UTG: $6.09 - VPIP: 47, PFR: 17, 3B: 5, AF: 1,3, Hands: 536

Pre Flop: ($0.06) Hero is BB with A :heart: K :heart:
UTG raises to $0.25, 1 fold, CO raises to $2.78, 2 folds, Hero raises to $6.51, UTG calls $5.84 all in

Flop: ($14.98) J :spade: T :spade: K :club: (3 players - 1 is all in)

Turn: ($14.98) 8 :spade: (3 players - 1 is all in)

River: ($14.98) 3 :club: (3 players - 1 is all in)

Final Pot: $14.98
CO shows T :club: T :diamond:
Hero shows A :heart: K :heart:
UTG shows A :spade: Q :club:
UTG wins $6.62
UTG wins $6.87
(Rake: $1.49)

2.

Spoiler

DRUGA REKA:

Hero (MP): $6.00 - VPIP: 22, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,6, Hands: 56025
CO: $2.84 - VPIP: 25, PFR: 16, 3B: 6, AF: 4,8, Hands: 297
BTN: $4.61 - VPIP: 31, PFR: 15, 3B: 8, AF: 4,4, Hands: 707
SB: $4.82 - VPIP: 17, PFR: 7, 3B: 1, AF: 1,6, Hands: 760
BB: $4.38 - VPIP: 88, PFR: 29, 3B: 67, AF: 8,0, Hands: 17
UTG: $6.04 - VPIP: 54, PFR: 14, 3B: 6, AF: 2,5, Hands: 239

Pre Flop: ($0.06) Hero is MP with K :spade: Q :club:
1 fold, Hero raises to $0.14, 1 fold, BTN calls $0.14, 1 fold, BB raises to $0.24, Hero calls $0.10, BTN calls $0.10

Flop: ($0.74) 7 :club: Q :diamond: 5 :club: (3 players)
BB bets $0.75, Hero calls $0.75, BTN calls $0.75

Turn: ($2.99) 9 :heart: (3 players)
BB bets $3.39, Hero calls $3.39, BTN raises to $3.62, Hero calls $0.23

River: ($13.62) K :club: (3 players)

Final Pot: $13.62
Hero shows K :spade: Q :club:
BTN shows 4 :club: 6 :club:
BB shows 8 :heart: 8 :diamond:
BTN wins $0.46
BTN wins $11.80
(Rake: $1.36)
Tutaj, mozliwe ze to KQo bylo do zrzucenia.

3.

Spoiler

TRZECIA REKA:

BB: $3.44 - VPIP: 42, PFR: 28, 3B: 2, AF: 2,9, Hands: 160
CO: $6.71 - VPIP: 52, PFR: 21, 3B: 7, AF: 1,1, Hands: 287
Hero (BTN): $4.00 - VPIP: 22, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,6, Hands: 56025
SB: $15.00 - VPIP: 47, PFR: 17, 3B: 5, AF: 1,3, Hands: 536

Pre Flop: ($0.06) Hero is BTN with 7 :spade: 7 :heart:
CO raises to $0.26, Hero calls $0.26, SB calls $0.24, 1 fold

Flop: ($0.82) 7 :diamond: J :diamond: 9 :heart: (3 players)
SB checks, CO bets $0.28, Hero raises to $1.31, SB folds, CO calls $1.03

Turn: ($3.44) T :club: (2 players)
CO bets $3.44, Hero calls $2.43 all in

River: ($8.30) A :diamond: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $8.30
CO shows T :heart: T :diamond:
Hero shows 7 :spade: 7 :heart:
CO wins $7.47
(Rake: $0.83)

4.

Spoiler

CZWARTA REKA:

Hero (CO): $7.37 - VPIP: 22, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,6, Hands: 56025
BTN: $2.48 - VPIP: 67, PFR: 8, 3B: 4, AF: 1,2, Hands: 624
SB: $10.31 - VPIP: 53, PFR: 6, 3B: 4, AF: 1,6, Hands: 473
BB: $2.23 - VPIP: 67, PFR: 4, 3B: 0, AF: 1,6, Hands: 69

Pre Flop: ($0.06) Hero is CO with A :club: J :heart:
Hero raises to $0.14, 2 folds, BB calls $0.10

Flop: ($0.30) K :diamond: 9 :heart: A :heart: (2 players)
BB bets $0.30, Hero raises to $1, BB raises to $1.70, Hero raises to $2.40, BB calls $0.39 all in

Turn: ($4.48) 4 :heart: (2 players - 1 is all in)

River: ($4.48) 6 :spade: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $4.48
Hero shows A :club: J :heart:
BB shows 9 :spade: A :spade:
BB wins $4.04
(Rake: $0.13)

5.

Spoiler

PIĄTA RĘKA:
SB: $1.50 - VPIP: 20, PFR: 7, 3B: 0, AF: 1,0, Hands: 15
Hero (BB): $6.56 - VPIP: 22, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,6, Hands: 56025
CO: $1.96 - VPIP: 59, PFR: 1, 3B: 0, AF: 1,1, Hands: 93
BTN: $3.54 - VPIP: 33, PFR: 25, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 12

Pre Flop: ($0.06) Hero is BB with A :diamond: A :spade:
CO calls $0.04, BTN raises to $0.12, 1 fold, Hero raises to $0.44, 1 fold, BTN calls $0.32

Flop: ($0.94) 9 :club: 2 :heart: 6 :spade: (2 players)
Hero bets $1.00, BTN raises to $3.10, Hero calls $2.10

Turn: ($7.14) 7 :diamond: (2 players)

River: ($7.14) 5 :diamond: (2 players)

Final Pot: $7.14
Hero shows A :diamond: A :spade:
BTN shows 8 :spade: 6 :diamond:
BTN wins $6.43
(Rake: $0.71)

I na koniec screen z moich wyników:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

SESJA 16.03.2013 WYNIK +20.80$

W koncu po paru złych sesjach, przyszedl dzien kiedy żarło aż nie smacznie, a do tego jeszcze 2h prywatnego treningu z Rusherem i 1h z Muckinfella naprawde daly SPORO. Dzieki Rusherowi dowiedzialem sie wiecej o tym, jak patrzec na statystki przeciwników oraz komu najlepiej krasc blindy, z Muckinfella zagralem dzisiaj swietna sesje live która OTWARŁA MI OCZY na to jak mozna grac TIGHT, z pozycji i do tego agresywnie. Koniec znajdowania sie glupich spotach bez pozycji! Na szczescie jeszcze pare godzin prywatnych treningów przedemna, ale mam nadzieje, ze rezultaty nie beda inne, od tych dzisiejszych!:)

Z tej sesji, wrzucam na forum tylko dwie rece, jedna która pozostawia kontrowersje to:
AJs
a druga:
ATo

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

Prowadzisz bloga w świetnej formie aż miło się czyta, na pewno jeszcze tu zajrzę. Powiedz mi jak oceniasz poziom na PKR w stosunku do P* czy jest tu nadal fish na fishu czy bywają pory że nie idzie wiele ugrać i jak to jest tutaj z tą maksymalną liczbą stołów i widokiem 2D bo od wieków nie interesowałem się tym roomem.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzieki za posta.
Ja gram na PKR lite, wiec chodzi tam i HM2 i nie ma tych nudnych animacji.
Poziom jest idealny do budowania rolla jesli mam byc szczery :)

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Już się chciałem zapytać czy grasz dalej na PKR a tu Cię na stołach widzę... Dużo ich grasz, bo widzę, że sporo handów robisz, a PKR nie sprzyja multitablingowi. Ja mam zawsze 6-8 stołów, ale 8 tylko wtedy jeśli zamierzam się któregoś pozbyć.

Ja bym nie zaglądał do tego diagramu z zyskiem dla poszczególnych rąk w sesji. Do tego dobrze jest mieć dużą bazę, a podczas jednej sesji trudno ja zdobyć, no chyba że jest to tylko po to aby pochwalić się na forum :f_biggrin:

Mam na Ciebie prawie 500 rąk a prawie wcale ze sobą nie graliśmy.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hej Skibcio, diagram wklejam mniej wiecej z kazdej sesji pojedynczej, wiec wiem która reka przyniosla dochod a ktora w tej akurat sesji mnie pogrązyla ;)
Pewnie masz na mnie 500 rak bo gralem chwile na NL10 kiedy myslalem, ze moze wyzszy limit nauczy mnie szanowac pieniadze.. a bylo odwrotnie, wiec teraz grzecznie sie buduje na NL4 :)

Odpowiedz
Cytat

Śmieszne te wykresy Hole Cards, sam je muszę obadać. Ale wrzucanie ich po każdej sesji jest po prostu bez sensu, do diagnozowania swoich problemów w grze potrzebna Ci będzie przy tym duża próbka. A inaczej to jest po prostu wrzucanie obrazka because fuck you, that's why.

Anyway, gratuluję przyjęcia do Szkoły Kadetów. Widzę po wynikach, że potrzeba Ci jeszcze dużo pracy, ale zapewniam, że warto.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hej wszystkim, przedewszystkim chcialem sie pochwalic i podziekowac za to, ze dostalem sie do szkoly kadetów!

Wraz z dostaniem sie do szkoly kadetów, moja motywacja do nauki gry pokera dostala jeszcze wiekszego kopa! W związku z tym od moich codziennych obowiązków postanowiłem sobie dolożyć:

:club: Ocena conajmniej 10 rąk na forum NL5 SH.
:diamond: Oglądniecie conajmniej jednego filmiku dziennie z moich limitów.
:heart: Po każdej sesji, wrzucanie co najmniej 3-5 rozdań, które budza wątplilwosci.
:diamond: Praca z EQUILABEM
:spade: Bede wrzucal statystki moich przeciwników i oceniał ich styl gry!
:heart: Wrzucenie wyników sesji z danego dnia

Zacznijmy wiec od wczoraj, moja sesja która moge nazwac od HERO TO ZERO:

SESJA 17.03.2013 WYNIK +5.44$

Nadal musze popracowac nad tym, zeby ladnie sie zrzucac na pushe od fishow bo jednak to prawda - kiedy FISH robi PUSH na RIVER to napewno COS MA!

A teraz pare rozdan z wczoraj:

AKs
AQo
JJ
88

Jutro mam troche nauki na studia, mimo wszystko ogladne dzisiaj pierwsza serie "Powoli i do przodu" i postaram sie opisac staty jednego z moich przeciwników!

Dziekuje jeszcze raz i serdecznie pozdrawiam,

Inffi

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ok, czas na wrzucenie oceny jednego z moich bardziej reguralnych przeciwników na roomie.

Total hands które na niego posiadam to 2 891. Jesli mialbym nazwac ten typ gracza, to najbardziej pasuje mi on do tzw ROCK czyli skały aka murek.

Z BB nigdy nie otwiera pierwszy, z EP 8% rąk, potem MP 12% rak i dopiero szerzej zaczyna grac na CO BTN oraz SB.
Pierwsze, co nasuwa mi sie po otwarciu jego statystyk to to, ze bardzo duzo 3betuje z MP.
Patrzac na to, ze otwiera tam dość wąski range w porownaniu do jego innych pozycji to moge stwierdzic, ze robi to dość szczerze i raczej rozgrywam tam swoje top rece.
Jego total F3VB wynosi 83%, na MP folduje caly swój range wiec mozna go na tej pozycji 3betowac z any 2.
Po jego total F3VB i ogladnieciu poszczegolnych pozycji, wydaje mi sie, ze ten gracz czesto odpuszcza nawet karty takie jak AQ/AK dostajac 3bet, wyglada na to, ze nie lubi grac 3betowanych pul.
Do tego wszystkiego, jego 4bet range jest na poziomie 0, co oznacza ze jedynie calluje nasze 3bety i oglada FLOP, nigdy nie przebija ich i wrzuca sie preflop.

Prawie nigdy nie call openuje z EP i MP, czesciej robi to majac pozycje na CO lub BTN.

Bardzo rzadko kradnie. Natomiast jest świetnym materiałem do tego, zeby za kazdym razem krasc mu blindy.
Jego SB fold vs steal oraz BB jest tak wysokie, ze mozna spokojnie robic to z any2.
Do tego wszystkiego, praktycznie nigdy nie odwija nam sie 3betem na steal blind.

To tyle jesli chodzi o gre preflop, teraz zajme sie omawianiem post flop.

Jego agresja jest w normie, ale zwieksza sie wraz z pokazanym flopem. Betuje 56% flopów, więc mozna powiedziec, ze robi to dość szczerze za kazdym razem kiedy jego reka zachaczy sie o flop.
Jego check raise na poziome 3% świadczy o tym, ze jedyne rece które tak rozgrywa to nutsy.
We 3betowanych pulach, zawsze uderza CBET, ale tak jak mowiłem wczesniej, zazwyczja 3betuje topowe rece takie jak AA, KK.

Jeśli chodz io missed cbet robi to dość rzadko, aczkolwiek próbka 12 rąk IP oraz OOP tylk 6 rak, nie moze nic okreslic.

Nastepnie bardzo rzadko raisuje DONK BETY, ale do tego w połowie przypadków je folduje. Mozna tutaj powiedziec, ze gdy Raisuje naszego DONK Beta to zazwyczaj flop mu spasowal i jesli nie mamy jakiegos nutsa to mozemy sobie spokojnie odpuscic.
Jesli chodzi o jego gre vs PFR, folduje co drugi flop do CB, oraz raisuje go w 30% przypadkach, raczej robi to szczerze.

Ogólnie jak moge na koniec podsumowac gre vs tego przeciwnika:

Wydaje mi sie, ze po tych statystykach jest to gracz dość szczery, na którego 3bety oraz cbet raisy powinnismy uwazac.
Nie jest on skłonny do blefowania, zazwyczja jak trafi to gra, jak nie trafi to odpuszcza.

Myśle, ze 3bet pre flop na tego gracza wchodzi tylko w gre z topowymi rekami jak AK, AA, KK i moze marginalnie QQ, raczej 3betowal bym go z pozycja poniewaz ma on tendencje do odpuszczania gry bez pozycji.

To tyle, jesli chodzi o ocenienie jednego z moich przeciwników, bardzo prosilbym o komentarze oraz poprawe jesli coś z mojej interperetacji jest zle lub niepoprawne.
Komentujac, napewno mi nie zaszkodzicie a tylko pomozecie.

Pozdrawiam,

Inffi

Odpowiedz
Cytat
bartekdrzewo148
PokerStrategist

Co skłoniło Ciebie na grania PKR? dla mnie tam jest tragiczny traffic

Odpowiedz
Cytat
bartekdrzewo148
PokerStrategist

A co do tego przeciwnika, to ja z takimi nie podejmuje nawet gry jeżeli on pierwszy otwiera. Jedynie co wartoby callować to parki i wallić allina na flopie odrazu w przypadku trafienia seta bo zazwyczaj będzie miał overpare i nas sprawdzi. Zapraszam też na mojego bloga, na którym jednak jest większa przewaga fishów niż takich murków.

Odpowiedz
Cytat

Trochę się boję czy jesteś trollem po tym, co napisałeś, ale zaryzykuję :P

Ogólnie odnośnie gości typu 13/10 na SH -> to są ultra nity, robisz na nich profit poprzez ogrywanie ich przede wszystkim na preflopie. Skoro foldują prawie 90% rąk, opłaca Ci się próba ogrywania ich w preflopie 100% czasu. Na postflopie ich mocny range najczęściej bije Twój.

:club: @ "Z BB nigdy nie otwiera pierwszy," -> srsly? Jak można otwierać jako pierwszy z BB? Also, co to jest 8%, 12%? Ustaw sobie takie rzeczy w martycy w Equilabie i to zapamiętuj poprzez wizualizację. Jeśli masz z tym problemy, wklejaj sobie takie matryce do Worda i zapisuj do pliczku. Niejeden świetny pokerzysta zaczynał właśnie od tego.

:club: Chciałbym usłyszeć od Ciebie natychmiastową odpowiedź, kiedy zadam pytanie np. "co jest w 22% range'u u rega z MP" czy "co jest w 8% range'u 3b u weak-taga z BU". Ty piszesz na zasadzie "otwiera mało, otwiera dużo". Musisz WIEDZIEĆ ile % to jakie ręce.

:club: W podanych przez Ciebie statystykach nie ma czegoś takiego jak 4b range, tylko jest sam czysty 4b. Swoją drogą, statystyka, którą masz w HUD-zie jest znacznie mniej przydatna niż właśnie 4b range. Dodaj ją sobie, a 4b wywal.

:club: @ "Prawie nigdy nie call openuje z EP i MP, czesciej robi to majac pozycje na CO lub BTN." -> srsly? Jak można Call Openować z EP? No wyjaśnij mi to, plz.

:club: @ "Bardzo rzadko kradnie." -> np. ten fragment. On nie "kradnie bardzo rzadko", tylko kradnie 17% z CO, 23% z BU oraz 20% z SB. Chciałbym, żebyś wiedział, jakie to są ręce. Nie przyjmuję odpowiedzi takiej, jaką podałeś. Z czasem nauczysz się dlaczego np. steal 40% z BU to tak naprawdę 100% vs niektórzy przeciwnicy, a 25% vs inni.

:club: @ "Jego agresja jest w normie" -> on jest pasywny jak dziewica podczas defloracji. AFq 24% mówi Ci, że jeśli on pokazuje agresję to najwidoczniej coś ma, więc pora się zrzucać. AFq na poziomie ~35% to standard.

:club: @ "Nastepnie bardzo rzadko raisuje DONK BETY, ale do tego w połowie przypadków je folduje. Mozna tutaj powiedziec, ze gdy Raisuje naszego DONK Beta to zazwyczaj flop mu spasowal i jesli nie mamy jakiegos nutsa to mozemy sobie spokojnie odpuscic." -> np. ta analiza mi się podoba.

:club: W Twojej analizie w ogóle nie bierzesz pod uwagę statów dot. showdownu:
- WTSD w normie
- WWSF bardzo niski, co potwierdza moją tezę o jego szczerości. Jeśli jest agresywny, to bez nutsów po prostu się zrzucaj.
- W$SD oraz W$SD (no small pots) jest w ogóle jakieś z kosmosu, standard przy tych wartościach to 50-52%, co potwierdza j/w.

:club: Tak jeszcze ogólnie o Twojej analizie -> 2,5k rąk to nie jest wcale jakaś wielka próbka. To że gość CBetował w 3betowanych pulach 4/4 mocno koreluje z jego ultra mocnym range'm 3betu, który wynosi zaledwie 2% (CZYYYYYYYYLI CO PROSZĘ PANA?), ale jeśli ktoś ma 3b w normie to niekoniecznie musi taka próbka być wiążąca. W końcu to tylko 4 sytuacje ;)

Właśnie straciłem całe 10 minut swojego cennego czasu, więc teraz mi się odwdzięcz oraz sobie zrób ogromną przysługę i siadaj do tych matryc. Zresztą tego m. in. będzie dotyczyło Twoje pierwsze zadanie w Szkole Kadetów.

ps. sorki za mocny ton, ale wyszło przypadkiem. Skoro jesteś reprezentantem Polski w trudnej dyscyplinie, to mam nadzieję że docenisz mądre rady.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

analiza tego nita powinna zakonczyc sie na:
-stealujemy do bolu
-nie wdajemy sie w agro akcje bez nutsow na postflopie
-nie stackujemy QQ/AK bo bedzie to tylko wymiana kasy lub nawet ev- spoty
-potulnie sie skladamy na przejawy agresji postflop gdy nie byl agresorem preflop
-mozemy go probowac wywalic na scary kartach bo on bedzie calldownowal glownie mocne uklady
-gdy betuje river to nigdy nie ma gorzej ;)
-mozemy go restealowac poniewaz jest to autoprofitowe ze wzgledu na jego fold to 3bet

ogolnie gracz mega szczery (jak kazdy nit) i nasz profit z gry vs taki typ gracz plynie glownie z okradania

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziekuje za posty i poprawe, jak mowiłem nie jestem jeszcze specem ale chce sie uczyc:)

Odnosnie pierwszego zadania ze SZKOLY KADETÓW pkt 1.
"Chciałbym abyście na blogach przeanalizowali każda pozycje i zastanowili się co wpływa na decyzje o otwarciu danej reki z danej pozycji (przeanalizujcie każdą pozycje + wypiszcie przybliżone range jakie otwieracie przy założeniu, że nie znacie stołu)"

:club: UTG: Under the gun, czyli jak sama nazwa wskazuje, jest to ciezka pozycja jesli chodzi o grywalnosc. Z UTG staram sie otwierac tylko okolo 9% mojego range, a mianowicie AA, AKs, AKo, AQs, AKo, KK, AQs, AQo, JJ - wszystkie pocket parki staram sie otwierac tylko po to aby trafic seta na flopie, jesli tak sie nie stanie to poddaje dalsza gre. Staram sie odpuszczac z tej pozycji karty typu AJs/AJo - nie gra mi sie nimi najlepiej na flopie bez pozycji, mowi za tym takze moj HM który po 70k rękach pokazuje, ze z tej pozycji tymi kartami przegralem około 300BB. Zakładajac, ze nie znam stołu, odpuszczam karty typu broadway ponieważ ciezko gra sie nimi bez pozycji i do tego nie znajac graczy. Jesli otwieram układ z UTG, chce miec pewność ze jesli spadnie na flopie A czy K to moj układ bedzie topowy.
Moge śmiało powiedziec, ze jesli chodzi o gre z UTG staram sie byc nitem
RANGE JAKIM GRAM NA UTG: 22+, AJs+, KQs, AQo+ (8.9%)

:diamond: HIJACK: Middle position, aka hijack. Tutaj, nie wiele zmienia sie w stosunku do UTG. Częsciej natomiast bede tutaj otwierał juz rece typu AJo/AJs, ale także w zaleznosci od stolika pokusze sie tutaj o otwieranie KQs/KJs.
Nadal odpuszcze sobie rece typu KQo/KJo/QJs/QJo, które bez pozycji bardzo czesto sa zdominowane w grze post flop.
RANGE JAKIM GRAM NA HIJACK: 66+, ATs+, AJo+ (8.9%)

:spade: CUTOFF: Druga najlepsza pozycja do gry w NL SH. Tutaj moj zakres poszerza sie do 15%. Bottom mojego range z tej pozycji to A9s i ATo. Częściej bede juz tutaj otwierał karty typu broadway jak KQo/KJo/QJo/QJs.
Z tej pozycji otwieram juz pocket pairs od 22 do 55. Gram z pozycja nad wiekszoscia moich przeciwników, moge łatwo dostosowywac sie do sytuacji na flopie oraz ich zachowań.W zaleznosci od stolika, ale od czasu do czasu pokusze sie tutaj o otwarcie nawet JTs/o które dość dobrze gra po flopie z pozycja.
RANGE JAKIM GRAM NA CUTOFF: 22+, A9s+, KTs+, QJs, A9o+, KTo+, QJo (~17%)

:heart: BUTTON: Dealer - ulubiona pozycja kazdego gracza! I tutaj zaczyna sie fantazja! A z czym by tutaj nie otworzyc na tej pozycji! Gram z kontrola nad wszystkim, ostatni podejmujemy decyzje na flopie, czesto tylko dlatego, ze jestesmy na buttonie mozemy wyblefowac naszego przeciwnika z rozdania!
Otworzyc, czy nie otworzyc? Ukrasc tym blindy czy nie ukrasc? Pozornie najłatwiejsza pozycja do gry, ale decyzje podejmowac na niej trudno. Spytacie dlaczego? Powiedzmy ze otwieramy kazdego AX na dealerze, na flopie spada nasz A, ale czy jestesmy pewni tego ze nasza reka jest najlepsza? Mało to graczy na NL4 którzy tylko callują AK przed flopem?
No własnie, Zacznijmy od tego jaki range, jaki range tutaj obrac? Z dealera oczywiscie staram sie grac najszerzej, ale z głowa. Bede tutaj otwierał duzo układów, gapperów, AX, suited connectorów.
MÓJ RANGE DZIELE NA TRZY SYTUACJE:
1) Wszyscy gracze wczesniej do mnie spasowali/zlimpowali - w takiej sytuacji otwieram okolo 30% range 22+, A2s+, KTs+, QTs+, J9s+, T9s, 98s, A2o+, KTo+, QTo+, JTo, 98o.
2) Jeden z graczy przedemna otwierał - wtedy moj zakres zweża sie do jakichś 23% - 22+, A5s+, KTs+, QTs+, JTs, A5o+, KTo+, QTo+, ale tutaj im slabszy układ calluje - tym ostrozniej gram na flopie.
3) Jestem na BTN, wszyscy do mnie spasowali, a przedemna siedzi dwóch graczy którzy folduja 63% do steal na SB i BB. Co otwieram? Tzw. any2 i stealuje ich ile wlezie. Ale, czy czesto taka sytuacja sie zdarza? Niestety, trudno o pasujacych graczy na NL4, 3/4 z nich limpuje z kazdej pozycji czy to UTG czy HIJACK, dlatego robie to niestety na tych stawkach wyjatkowo rzadko, co nie zmienia faktu ze jest to dobra nauka przed wejsciem na wyzszy limit.

:spade: SMALLBLIND: podobnie do UTG czy HIJACK, na SB staram sie otwierac lub callowac tylko topowe układy. Tak jak pisal Bill Vosti - na pozcjach blind jest najnizszy wining rate, dlatego jesli grac z tej pozycji to tylko topowym układem.
MÓJ RANGE Z SB:
Bede tutaj otwierał/callował bardzo wąski zakres rąk około 7% - 66+, AJs+, KQs, AQo+.
Granie z tej pozycji post flop, jest trudne dla kazdej reki, oprocz oczywiscie tych kiedy trafiamy nasz top. Staram sie takze bronic blindy z tej pozycji, ale zakładajac tak jak w zadaniu domowym ze nie znam nikogo na stoliku wole poprostu odpuscic.
Niższe pocket parki 66-22 , poprostu limpuje, dlatego nie dodaje ich do range, ponieważ zazwyczaj kiedy nie trafie nimi seta, to zawsze spadaja na board dwie over karty które zabijaja mi akcje. Nie widze tutaj sensu dokladnia pieniedzy do pota. Bardzo mozliwe, ze wielu z was sie nie zgodzi i powie, a co jak trafisz tego seta, bedziesz gral bez inicjatywy? Tak, szczerze bede gral bez inicjatywy - ale czy graczom na tych stawkach robi róznice czy ja to otwieram czy limpuje? Przeciez oni tego nawet nie zauważa, chyba ze na stoliku bedzie 80% regów, to wtedy wole niskie pocketparki poprostu zdropowac na SB/BB.

:club: Bigblind: Tak jak pisal Bill Vosti - na pozycjach blind jest najnizszy wining rate, dlatego jesli grac z tej pozycji to tylko topowym układem.
Bede tutaj otwierał/callował bardzo wąski zakres rąk.
MÓJ RANGE Z BIGBLIND:
Około 7% - 66+, AJs+, KQs, AQo+. Granie z tej pozycji post flop, jest trudne dla kazdej reki, oprocz oczywiscie tych kiedy trafiamy nasz top.
Niższe pocket parki 66-22 , poprostu limpuje, dlatego nie dodaje ich do range, ponieważ zazwyczaj kiedy nie trafie nimi seta, to zawsze spadaja na board dwie over karty które zabijaja mi akcje. Nie widze tutaj sensu dokladnia pieniedzy do pota. Bardzo mozliwe, ze wielu z was sie nie zgodzi i powie, a co jak trafisz tego seta, bedziesz gral bez inicjatywy? Tak, szczerze bede gral bez inicjatywy - ale czy graczom na tych stawkach robi róznice czy ja to otwieram czy limpuje? Przeciez oni tego nawet nie zauważa, chyba ze na stoliku bedzie 80% regów, to wtedy wole niskie pocketparki poprostu zdropowac na SB/BB.

Wczoraj także ogladnałem cała serie odnosnie CBETOWANIA która nagrał nasz trener Arcymaster:

O cbetach słow kilka!

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hej witam wszystkich, po krótkiej przerwie i lekkim downswingu w koncu wczoraj stanałem na nogi.
Dzisiaj wysle rozwiazania zadania domowego ze szkoly kadetów - do tego wysle pare rozdan w których wydaje mi sie, ze za kazdym razem, decyzja byla odpowiednia tylko flop nie sprzyjał.

:spade: :spade:ZADANIE DOMOWE NR.2 :spade: :spade:
Zatem do rzeczy:

Aktualnie, na moim poker roomie czyli PKR na NL4 izolowanie limperópw mija sie zupelnie z nazwaniem tego "izolacja".
Na full 6 osobowym stole, conajmniej 3 graczy limpuje co rozdanie. Conajmniej!
Jesli chcialbym ich izolowac, to zazwyczaj zostaje z jednym po flopie, poniewaz nie znaja przycisku fold.
Jesli natomiast juz izoluje limpera to tak wyglada mój range grając Z POZYCJA:

Natomiast bez pozycji jako, ze limperzy czesto lubia dokladac do pota z kartami typu K5 czy A2, staram sie izolowac z takim rangem, aby w większosci czasu moj kicker byl lepszy, dlatego ograniczam ilość rąk grając takim rangem BEZ POZYCJI:

:diamond: :diamond: "Zastanówcie się co wpływa na Wasz 3bet, kiedy możecie 3betować bardziej light (więcej blefów) a kiedy bardziej tight (więcej value rąk) oraz na jakiej podstawie podejmujecie decyzje odnośnie sprawdzeń 3betów" :diamond: :diamond:

Co wpływa na moj 3bet? Jest pare czynników, które nieodłacznie sa zwiazane z moimi 3betami, a o to one:

- Karty które trzymam w rece.
- Pozycja jaką mam na stoliku.
- Kim jest gracz którego 3betuje?
- Jakie ma statystyki?
- Jak szeroko 3betuje z danej pozycji?
- Jak czesto folduje do 3betu?
- Jakim typem gracza jest przeciwnik?

Kiedy decyduje sie na sprawdzenie 3betu?

- Nigdy nie calluje 3betow bez pozycji! Nie musze na chwile obecna mieć ani jednej sytuacji, kiedy to robie.

- Trzymam karty typu AQo, AJo, ATs, KQs, KJs na pozycji i tight gracz otwiera z EP lub MP. W wiekszosci czasu patrze na jego range z tych pozycji, ale mowiac tight gracz spodziewam sie tutaj mocnych kart. Czesciej bede callowal tego typu 3bety niz je raisowal, poniewaz dosc czesto moge sie tam spotkac z ukladami typu AK, czy KK, QQ, dlatego wole ostroznie grac post flop oraz pot control.

- Częsciej calluje niz raisuje, nawet z pozycja otwarcia mega pasywnych graczy.

Ok, a teraz pare przykładów:

Ten gracz po próbce 1430 rąk, ma PFR tylko 1% rąk oraz 1% rąk 3betuje. Czyli sa to ręce typu AA, KK, QQ.
Tego gracza nawet z pozycja trzymajac AK/AQ nigdy nie bede 3betowal.
Trzymając KK i QQ bede sie zastanawial, czy chce go 3betowac, ale raczej bede robil to bardzo tight i odpuszcze.
Jedyny spot w którym bede go 3betowal preflop to sytuacja w której trzymam asy.

Tego typu gracza bede 3betowal bardziej light. Niestety, beda to light 3bety bez pozycji, które beda kontrowac jego otwarcia z CO i BTN(41% RANGE!).
Mozna zuwazyc tez, ze często stara sie kraść/bronić swoje blindy na SB.
Czesto jego 3bet np z dealera nie bede 4betowal tylko callowal. Nie chce znaleźć sie w rozdaniu gdzie pot bedzie stosunkowo duzy, poniewaz grajac na jego 3bet range bez pozycji moze latwo mnie wyblefowac, tymbardziej, ze moge przecenic jego range praktycznie na kazdym board dlatego ze z CO i BTN otwiera nawet karty typu K6o czy K2s. Swoja gre postflop bede dostosowywal do tego co trafilem oraz jego zachowania, bede staral sie go czesto bluffcatchowac.
Bede czesciej mocno 3betowal jego otwarcie z CO lub BTN trzymajac karty typu AK, AQ, AJ, bede rowniez to robil trzymajac rozwojowe karty typu KQs, KJs, czy nawet JTs.
Bede starał sie expolotiwac to, że zupelnie nie lubi sie zrzucac do 3betów.

TIGHT IS RIGHT! ale czy akurat na niego?
Ten przeciwnik zrzuca sie do 50% 3betów, mysle, ze moge light 3betowac vs niego bedac na pozycji.
Jego raise 1st z jest bardzo szeroki z CO i BTN.
Z SB ma na to wplyw jego steal attemps.

A teraz co do :club: :club: zadania 4 :club: :club: - pare rozdań gdzie przegrałem dużą 3betowana pule i wydaje mi sie, ze w wiekszości te karty to były nobrainery które zostały dobrze rozgerane, ale poprostu bez szczescia.
Poprosze o komentarze.

1:

Spoiler

CO: $2.47 - VPIP: 70, PFR: 3, 3B: 3, AF: 1,1, Hands: 117
BTN: $4.88 - VPIP: 44, PFR: 17, 3B: 9, AF: 1,5, Hands: 81
Hero (SB): $5.99 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,7, Hands: 74398
BB: $4.56 - VPIP: 31, PFR: 10, 3B: 5, AF: 1,8, Hands: 746
UTG: $5.13 - VPIP: 51, PFR: 11, 3B: 0, AF: 1,4, Hands: 81

Pre Flop: ($0.06) Hero is SB with A :club: A :heart:
UTG raises to $0.08, 2 folds, Hero raises to $0.36, 1 fold, UTG raises to $0.64, Hero raises to $1.96, UTG raises to $5.13, Hero calls $3.17

Flop: ($10.30) K :club: 3 :club: K :spade: (2 players)

Turn: ($10.30) 6 :club: (2 players)

River: ($10.30) 2 :heart: (2 players)

Final Pot: $10.30
Hero shows A :club: A :heart:
UTG shows K :heart: T :heart:
UTG wins $9.27
(Rake: $1.03)

2:

Spoiler

BTN: $4.09 - VPIP: 29, PFR: 12, 3B: 0, AF: 2,0, Hands: 34
SB: $1.96 - VPIP: 29, PFR: 4, 3B: 0, AF: 5,1, Hands: 130
BB: $4.70 - VPIP: 74, PFR: 26, 3B: 7, AF: 1,8, Hands: 251
UTG: $4.94 - VPIP: 41, PFR: 4, 3B: 3, AF: 1,8, Hands: 123
Hero (CO): $5.11 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,7, Hands: 74398

Pre Flop: ($0.06) Hero is CO with 4 :spade: 4 :heart:
UTG calls $0.04, Hero raises to $0.12, 2 folds, BB raises to $0.42, UTG calls $0.38, Hero calls $0.30

Flop: ($1.28) 4 :club: J :spade: 8 :club: (3 players)
BB bets $0.24, UTG raises to $0.48, Hero raises to $2.34, BB raises to $4.28, UTG calls $3.80, Hero raises to $4.69, UTG calls $0.24 all in

Turn: ($14.60) Q :diamond: (3 players - 1 is all in)

River: ($14.60) 7 :heart: (3 players - 1 is all in)

Final Pot: $14.60
BB shows 9 :spade: T :heart:
UTG shows J :diamond: A :diamond:
Hero shows 4 :spade: 4 :heart:
Hero wins $0.48
BB wins $12.66
(Rake: $1.46)

3:

Spoiler

UTG: $6.95 - VPIP: 70, PFR: 3, 3B: 3, AF: 1,1, Hands: 117
CO: $4.48 - VPIP: 34, PFR: 14, 3B: 5, AF: 2,1, Hands: 2471
Hero (BTN): $4.80 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,7, Hands: 74398
SB: $1.44 - VPIP: 68, PFR: 11, 3B: 20, AF: 1,0, Hands: 19
BB: $4.45 - VPIP: 47, PFR: 26, 3B: 33, AF: 3,0, Hands: 19

Pre Flop: ($0.06) Hero is BTN with A :heart: K :club:
1 fold, CO calls $0.04, Hero raises to $0.12, 1 fold, BB raises to $0.42, 1 fold, Hero raises to $1.32, BB raises to $4.45, Hero calls $3.13

Flop: ($8.96) 4 :diamond: T :club: 5 :club: (2 players)

Turn: ($8.96) 2 :club: (2 players)

River: ($8.96) 4 :club: (2 players)

Final Pot: $8.96
Hero shows A :heart: K :club:
BB shows A :spade: A :club:
BB wins $8.07
(Rake: $0.89)

4:

Spoiler

CO: $2.47 - VPIP: 70, PFR: 3, 3B: 3, AF: 1,1, Hands: 117
BTN: $4.88 - VPIP: 44, PFR: 17, 3B: 9, AF: 1,5, Hands: 81
Hero (SB): $5.99 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,7, Hands: 74398
BB: $4.56 - VPIP: 31, PFR: 10, 3B: 5, AF: 1,8, Hands: 746
UTG: $5.13 - VPIP: 51, PFR: 11, 3B: 0, AF: 1,4, Hands: 81

Pre Flop: ($0.06) Hero is SB with A :club: A :heart:
UTG raises to $0.08, 2 folds, Hero raises to $0.36, 1 fold, UTG raises to $0.64, Hero raises to $1.96, UTG raises to $5.13, Hero calls $3.17

Flop: ($10.30) K :club: 3 :club: K :spade: (2 players)

Turn: ($10.30) 6 :club: (2 players)

River: ($10.30) 2 :heart: (2 players)

Final Pot: $10.30
Hero shows A :club: A :heart:
UTG shows K :heart: T :heart:
UTG wins $9.27
(Rake: $1.03)

5:

Spoiler

CO: $5.98 - VPIP: 22, PFR: 19, 3B: 5, AF: 2,5, Hands: 275
Hero (BTN): $4.00 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,7, Hands: 74398
SB: $6.20 - VPIP: 39, PFR: 16, 3B: 0, AF: 2,5, Hands: 31
BB: $1.13 - VPIP: 51, PFR: 2, 3B: 0, AF: 1,5, Hands: 55
UTG: $5.13 - VPIP: 30, PFR: 13, 3B: 0, AF: 1,8, Hands: 23
MP: $4.00 - VPIP: 12, PFR: 9, 3B: 2, AF: 2,7, Hands: 3901

Pre Flop: ($0.06) Hero is BTN with K :heart: K :spade:
3 folds, Hero raises to $0.12, 1 fold, BB calls $0.08

Flop: ($0.26) 5 :diamond: 9 :heart: 6 :heart: (2 players)
BB bets $0.04, Hero raises to $0.38, BB calls $0.34

Turn: ($1.02) Q :diamond: (2 players)
BB bets $0.04, Hero raises to $1.14, BB calls $0.59 all in

River: ($2.28) 2 :club: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $2.28
Hero shows K :heart: K :spade:
BB shows 5 :club: 5 :spade:
BB wins $2.06
(Rake: $-0.29)

6:

Spoiler

BTN: $3.47 - VPIP: 71, PFR: 32, 3B: 20, AF: 12,0, Hands: 41
SB: $3.60 - VPIP: 76, PFR: 21, 3B: 0, AF: 0,3, Hands: 29
Hero (BB): $5.67 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,7, Hands: 74398
UTG: $3.15 - VPIP: 42, PFR: 9, 3B: 3, AF: 2,5, Hands: 140
MP: $2.13 - VPIP: 42, PFR: 0, 3B: 0, AF: 1,3, Hands: 239
CO: $2.66 - VPIP: 26, PFR: 18, 3B: 7, AF: 1,7, Hands: 61

Pre Flop: ($0.06) Hero is BB with Q :heart: Q :club:
UTG raises to $0.16, 3 folds, SB calls $0.14, Hero raises to $0.64, UTG raises to $3.15, 1 fold, Hero calls $2.51

Flop: ($6.46) 4 :heart: A :diamond: J :spade: (2 players)

Turn: ($6.46) 6 :heart: (2 players)

River: ($6.46) K :spade: (2 players)

Final Pot: $6.46
Hero shows Q :heart: Q :club:
UTG shows Q :diamond: A :spade:
UTG wins $5.82
(Rake: $0.64)

7:

Spoiler

BB: $3.42 - VPIP: 25, PFR: 11, 3B: 2, AF: 1,3, Hands: 1290
Hero (CO): $5.19 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,7, Hands: 74398
BTN: $7.65 - VPIP: 42, PFR: 9, 3B: 3, AF: 2,5, Hands: 140
SB: $2.73 - VPIP: 26, PFR: 18, 3B: 7, AF: 1,7, Hands: 61

Pre Flop: ($0.06) Hero is CO with A :heart: J :heart:
Hero raises to $0.16, BTN calls $0.16, SB calls $0.14, 1 fold

Flop: ($0.52) 5 :spade: 7 :diamond: A :diamond: (3 players)
SB checks, Hero bets $0.39, BTN folds, SB calls $0.39

Turn: ($1.30) T :heart: (2 players)
SB checks, Hero bets $1.28, SB raises to $2.18, Hero calls $0.90

River: ($5.66) J :club: (2 players)

Final Pot: $5.66
Hero shows A :heart: J :heart:
SB shows 7 :heart: 7 :club:
SB wins $5.10
(Rake: $0.56)

8:

Spoiler

UTG: $14.19 - VPIP: 15, PFR: 12, 3B: 3, AF: 3,3, Hands: 1502
CO: $8.36 - VPIP: 50, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 4
Hero (BTN): $4.00 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,7, Hands: 74398
SB: $7.11 - VPIP: 26, PFR: 15, 3B: 6, AF: 17,0, Hands: 62
BB: $2.66 - VPIP: 93, PFR: 33, 3B: 25, AF: 1,9, Hands: 45

Pre Flop: ($0.06) Hero is BTN with A :club: A :diamond:
2 folds, Hero raises to $0.16, 1 fold, BB calls $0.12

Flop: ($0.34) 3 :spade: J :heart: 2 :diamond: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.34, BB calls $0.34

Turn: ($1.02) 7 :heart: (2 players)
BB checks, Hero bets $1.02, BB calls $1.02

River: ($3.06) J :diamond: (2 players)
BB bets $1.14, Hero calls $1.14

Final Pot: $5.34
Hero shows A :club: A :diamond:
BB shows J :club: 6 :diamond:
BB wins $4.81
(Rake: $0.53)

9:

Spoiler

SB: $0.80 - VPIP: 41, PFR: 4, 3B: 3, AF: 1,8, Hands: 123
Hero (BB): $9.63 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,7, Hands: 74398
UTG: $4.09 - VPIP: 45, PFR: 25, 3B: 13, AF: 2,4, Hands: 53
CO: $2.37 - VPIP: 39, PFR: 4, 3B: 3, AF: 0,7, Hands: 339
BTN: $4.21 - VPIP: 20, PFR: 15, 3B: 5, AF: 2,9, Hands: 906

Pre Flop: ($0.06) Hero is BB with K :heart: A :heart:
UTG raises to $0.08, CO raises to $0.12, 2 folds, Hero raises to $0.80, UTG calls $0.72, CO raises to $2.37, Hero raises to $7.93, 1 fold

Flop: ($5.56) 3 :club: 8 :heart: 8 :club: (2 players)

Turn: ($5.56) 7 :spade: (2 players)

River: ($5.56) 5 :club: (2 players)

Final Pot: $5.56
Hero shows K :heart: A :heart:
CO shows K :club: A :club:
CO wins $5.01
(Rake: $0.55)

I MOJA PEREŁKA 10:

Spoiler

BB: $4.81 - VPIP: 60, PFR: 40, 3B: 33, AF: 3,0, Hands: 20
Hero (BTN/SB): $4.02 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,7, Hands: 74398

Pre Flop: ($0.06) Hero is BTN/SB with K :club: K :heart:
Hero raises to $0.12, BB calls $0.08

Flop: ($0.24) A :spade: A :heart: 8 :diamond: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.18, BB calls $0.18

Turn: ($0.60) K :spade: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.45, BB calls $0.45

River: ($1.50) 2 :heart: (2 players)
BB bets $2.16, Hero raises to $3.27, BB calls $1.11

Final Pot: $8.04
BB shows A :diamond: A :club:
Hero shows K :club: K :heart:
BB wins $7.79
(Rake: $0.25)

11:

Spoiler

BTN: $2.47 - VPIP: 46, PFR: 3, 3B: 6, AF: 1,4, Hands: 61
Hero (SB): $4.00 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,7, Hands: 74398
BB: $7.37 - VPIP: 44, PFR: 16, 3B: 8, AF: 4,7, Hands: 238
UTG: $1.39 - VPIP: 73, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0,8, Hands: 73
MP: $4.00 - VPIP: 16, PFR: 2, 3B: 0, AF: 1,3, Hands: 2970
CO: $4.42 - VPIP: 40, PFR: 27, 3B: 22, AF: 2,8, Hands: 103

Pre Flop: ($0.06) Hero is SB with K :club: K :spade:
UTG calls $0.04, 3 folds, Hero raises to $0.16, BB raises to $0.28, 1 fold, Hero raises to $4, BB calls $3.72

Flop: ($8.04) 8 :heart: T :club: K :diamond: (2 players)

Turn: ($8.04) 2 :spade: (2 players)

River: ($8.04) Q :spade: (2 players)

Final Pot: $8.04
Hero shows K :club: K :spade:
BB shows J :heart: A :club:
BB wins $7.24
(Rake: $0.80)

12:

Spoiler

CO: $3.18 - VPIP: 45, PFR: 5, 3B: 1, AF: 1,5, Hands: 539
Hero (BTN): $6.75 - VPIP: 21, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2,7, Hands: 74398
SB: $2.11 - VPIP: 23, PFR: 3, 3B: 5, AF: 0,5, Hands: 727
BB: $4.07 - VPIP: 25, PFR: 15, 3B: 10, AF: 3,3, Hands: 40
UTG: $1.83 - VPIP: 60, PFR: 9, 3B: 2, AF: 0,6, Hands: 220
MP: $3.10 - VPIP: 59, PFR: 9, 3B: 0, AF: 3,5, Hands: 32

Pre Flop: ($0.06) Hero is BTN with Q :club: Q :spade:
UTG calls $0.04, 1 fold, CO calls $0.04, Hero raises to $0.28, 2 folds, UTG calls $0.24, 1 fold

Flop: ($0.66) 2 :spade: 5 :diamond: 6 :diamond: (2 players)
UTG bets $0.66, Hero raises to $2.64, UTG calls $0.89 all in

Turn: ($3.76) K :spade: (2 players - 1 is all in)

River: ($3.76) 3 :heart: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $3.76
Hero shows Q :club: Q :spade:
UTG shows 6 :club: 5 :heart:
UTG wins $3.39
(Rake: $0.37)

Odpowiedz
Cytat