Przejdź do forum
Polityka - merytory...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Polityka - merytoryczna dyskusja na poziomie

5,067 Posty
275 Użytkownicy
7755 Reakcje
313.7 K Wyświetlenia
blahblah12

Witam.

Zakładam ten temat, żebyśmy mogli porozmawiać o polityce. W tym poście chciałbym skupić się na Korwinie Mikke, z racji, że cieszy się popularnością wśród pokerzystów.

1. Bzdura numer jeden Korwinna Mikke.

W wielu swoich wykładach powtarza:

"Ci idioci przekonali ludzi, że topniejący lód zwiększy poziom wód... bla bla bla... prawo Archimedesa mówi, że poziom wód się nie podniesie".

Korwin świadomie lub nie, ale manipuluje tutaj. Żaden naukowiec nie twierdzi, iż poziom wód podniesie się z powodu topnienia lodowców... Poziom wód podniesie się z powodu topnienia lądolodów! To nie ma nic wspólnego z prawem Archimedesa, gdyż lód jest na lądzie. Należy też zwrócić uwagę na gęstość wody, która to jest najwyższa w okolicach 4 stopni Celsjusza. Zatem woda również zwiększy swoją objętość.

2. Bzdura numer dwa.

Ilość muzułmańskich dzieci, a europejskich.

Tu pan Korwin jedzie całkowicie po bandzie. Podaje jakieś liczby, nikt nie wie, skąd. Słyszałem, że mówił o 8 dzieciach muzułmańskich na 1 niemieckie. Tymczasem badania:

http://www.pewforum.org/future-of-the-global-muslim-population-regional-europe.aspx

pokazują, że różnica ta w całej Europie wynosi zaledwie 0.7 dziecka, a w samych Niemczech 0.5 dziecka.

Należy pamiętać, że jest to liczba dzieci na jedną kobietę - w Niemczech 1.8 muzułmańskich na 1.3 innych. Ale w Niemczech kobiety stanowią większość, bo 53%, a u muzułmanów kobiety stanowią mniejszość. Z czego to wynika? Ano stąd, że przyjeżdżają pracować głównie mężczyźni i wbrew pozorom nie sprowadzają swoich rodzin tak często.

Jest jeszcze coś!

http://pewforum.org/future-of-the-global-muslim-population-regional-asia.aspx

Imigracja ludności z krajów muzułmańskich stale spada! Z północnej Afryki w latach 2000-2005 przybyło prawie dziesięć razy mniej ludności niż w latach 90-95.

Oczywiście Korwin Mikke wykorzystuje muzułmanów do siania paniki i nabijania sobie głosów. Jego teorie nie mają poparcia w faktach.

3. Trzecia bzdura, która boli mnie najbardziej.

Ten człowiek często powtarza, że życie ludzkie nie jest najwyższą wartością. Mówi to i zaraz po tym podaje listę wartości - swoich wartości. Mówi o ojczyźnie i religii. Jakim prawem Mikke decyduje, jakie wartości warte są więcej od mojego życia? Czyż nie jest to sprawa indywidualna? Ojczyzna jest pojęciem abstrakcyjnym. Rodzimy się, gdzie się rodzimy, nie mamy na to najmniejszego wpływu. Żadnego. Chcecie umierać dla przypadku? Kompletna bzdura.
Nie wydaje się wam, że to furtka do zbrodni? Nim się obejrzycie Mikke wyśle was, żebyście ginęli w walce z wyimaginowanymi muzułmanami zalewającymi Europę. Umieranie dla jakiegoś celu, żeby innym było lepiej jest sprzeczne z naturą.
Mikke powtarza, że życie ludzkie nie jest największą wartością. A zatem dlaczego mamy się przejmować, że, jak on to mówi, przyjdą muzułmanie i nas wyrżną? On chce, żebyśmy wiarę w człowieka i jego życie zamienili w wiarę w Korwina i pieniądz. Nie brzmi to dla was groteskowo?

Okradają was -wrzeszczy ten krzykacz. - Kradną wasze pieniądze! Wasze życie nie jest najważniejsze. Muzułmanie przyjdą i nas zarżną. Lód nie podnosi poziomu wody.

Po co mi te pieniądze, które zyskam, dzięki rządom Korwina, jeśli za jakiś czas będę musiał ginąć, bo mu się zachce wojować?

4. Sugerowanie jakoby ateizm był powodem upadku Europy.

W jednym wykładzie Mikke zasugerował, że Europa nie wierzy w Boga, a muzułmanie tak i dlatego Europa upada (albo biały człowiek). Bo muzułmanie gotowi są oddać życie, wierząc, że czeka ich życie wieczne.
Jest to argumentacja zupełnie pozbawiona logiki. Jeżeli wiem, że Bóg nie istnieje i tym samym niebo, to nie chcę umierać, bo mam tylko jedną szansę. Nie wyrządzę innemu krzywdy, bo on jest w tej samej pozycji. Wszystkie dostępne badania pokazują, że ateiści stanowią zdecydowanie mniejszy odsetek w więzieniach niż w społeczeństwie. Małżeństwa ateistyczne rozpadają się rzadziej. Jako ateista chcę współpracować, nie chcę zabijać, ani ginąć. Chcę, żeby świat rozwijał się równomiernie z pożytkiem dla wszystkiego, co żyje. Gotów jestem do poświęceń.
Mikke próbuje posłużyć się religią do wywalczenia głosów. My, Europejczycy, powinniśmy dbać o kulturę i zarażać nią muzułmanów. Powinni nauczyć się od nas sceptycyzmu, mądrości, dążenia do prawdy i pogardy dla zabobonów. Tak powinniśmy ich pokonać, a raczej ich wierzenia.

5. Piąta bzdura.

Wojska szwedzkie wkroczyły do Polski przez zamarznięte morze Bałtyckie.
Owszem, zdarzały się wtedy tzw. małe epoki lodowcowej, było to zjawisko lokalne, nie mające nic wspólnego ze zmianami globalnymi, co sugeruje Mikke.
Czy morze było faktycznie zamarznięte? Bzdura. Od wiosny do zimy handel odbywał się normalnie drogą morską, więc chyba morze nie było zamarznięte w całości. Wyobrażacie sobie pochód wojsk po lodzie? Z całym zaopatrzeniem itd. Tymczasem potężna flota zostaje w portach? Wolne żarty.

Podsumowując, Korwin Mikke oszust jak każdy inny polityk. Propagandzista, manipulant i obiecujący złote góry. Z jego wypowiedzi wyziera nienawiść i chęć mordowania, czego zresztą nie kryje.

Odpowiedz
Cytat
5 066 odpowiedzi
kapelusznik

Ja myślę, że temat zaraz zostanie zamknięty.

Za duży flame będzie :)

Odpowiedz
Cytat
A1varo

To co piszesz to tez propaganda i bzdury :)

Na przykład w punkcie o religii sam sobie zaprzeczasz :

Jeżeli wiem, że Bóg nie istnieje i tym samym niebo, to nie chcę umierać, bo mam tylko jedną szansę. Nie wyrządzę innemu krzywdy, bo on jest w tej samej pozycji.

A z drugiej strony ateista ma być bardziej skłonny do poswięceń ?(

Poza tym to co piszesz - ze ateiści są bardziej pokojowo nastawieni, itd. tylko potwierdza tezę Korwina (Przewaga fanatyków w konfrontacji), której chcaiłeś zaprzeczyć.

Odpowiedz
Cytat
blahblah12 Autor wątku
blahblah12

Poza tym to co piszesz - ze ateiści są bardziej pokojowo nastawieni, itd. tylko potwierdza tezę Korwina (Przewaga fanatyków w konfrontacji), której chcaiłeś zaprzeczyć.

Nie chodzi o poświęcanie się - nie napisałem, że ateiści są skłonniejsi do poświęceń, ale z definicji są humanistami i miłują ludzkie życie ponad wszystko. Nie miałem na myśli również zaprzeczaniu temu, co wyżej, ale nie ma takiego zagrożenia. Muzułmanie wcale nie wyprą Europejczyków. Nie ma zagrożenia, o którym mówi Korwin, więc nie ma też sensu zaprzeczać, że fanatycy wygrają w wojnie. Konfrontacja ma wiele obliczy, można wygrać myślą, do czego też zachęcam. Oczywiście nie podoba mi się cenzura i poprawność polityczna. Nie można usiąść i dyskutować o islamie, nie będąc jednocześnie posądzonym o obrażanie uczuć religijnych. To jest chore z pewnością. Dlatego powinniśmy coraz częściej mówić o islamie, krytykować, dyskutować. Z czasem nauczą się tego od nas.

A czy fanatycy stanowią znaczny procent społeczeństwa muzułmańskiego?

Czy to czasem nie biały człowiek - Europejczyk - był powodem największych cierpień i strat w naszej historii? Może powinniśmy bronić się przed nami samymi.

Odpowiedz
Cytat
galer

Hej.

Nauczony wcześniejszymi wątkami traktującymi o polityce, religii itp. trzymam już palec nad czerwonym przyciskiem 'KLOZET'.

Póki dyskutujecie sobie tutaj grzecznie, to nie będziemy interweniować, ale ostrzegam, że choć to 'Pogawędki', to nie przejdą tutaj żadne bluzgi i obelgi.
Z góry proszę o spokojną dyskusję.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
sniokers

MARNA PROWOKACJA LEMINGÓW I MOHERÓW !!11 JEDNOCZYCIE SIE W PLUCIU NA MĘŻA STANU JEGO KRÓLEWSKĄ MOŚĆ JKM BO SIĘ GO BOICIE, CENZURUJECIE W TV NIE DAJECIE MU DAJŚĆ DO SŁOWA I PRÓBUJECIE OŚMIESZYĆ, ALE TO INTELIGENTNY CZŁOWIEK, KTURY WYBRONI SIĘ Z KAŻDEJ SYTUACJI. NA WYBORY ZAWSZE WYKLADA Z WLASNEJ KIESZENI A NIE JAK INNI ZŁODZIEJE Z PAŃSTOWYCH. MOŻECIE SOBIE GO W INTERNECIE OŚMIESZAĆ, ALE ON CZUWA, TRZYMA RĘKE NA PULSIE. GDYBY NIE NACISKI I WPŁYWY ESBEKÓW DAWNO BY BYŁ PREZYDENTEM I POLSKA BYŁA SZANOWANA I WYSOKO ROZWINIĘTA. A JEŻELI KTOŚ CHCE GO POKONAĆ TO NIECH SPRÓBUJE:

Odpowiedz
Cytat

Lubię słuchać tego pana ale tego zdjęcia nigdy nie widziałem :fdrink

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak

napisałbym wlasne zdane...ale zaraz temat pofrunie

Odpowiedz
Cytat
sniokers

on żyje z gadnia, pisania, publikowania bo robi to naprawdę dobrze. Jest barwną postacią, ma kontrowersyjne poglądy - same plusy by zostać kimś znanym publiczniem dlatego powstają takie tematy jednak z nich nigdy nic dobrego nie wynika. Każdy ma swoje zdanie i zagląda tutaj by je przekazać i oświecić "drugą strone" "jedynie słuszną prawdą". Później wdają się w pyskówke i rodzą się konflikty.

Sam na niego głosuje choć często się z nim nie zgadzam, ale na naszej scenie polityczniej przydałby się ktoś taki w sejmie :)

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak

Napisane przez sniokers
on żyje z gadnia, pisania, publikowania bo robi to naprawdę dobrze. Jest barwną postacią, ma kontrowersyjne poglądy - same plusy by zostać kimś znanym publiczniem dlatego powstają takie tematy jednak z nich nigdy nic dobrego nie wynika. Każdy ma swoje zdanie i zagląda tutaj by je przekazać i oświecić "drugą strone" "jedynie słuszną prawdą". Później wdają się w pyskówke i rodzą się konflikty.

Sam na niego głosuje choć często się z nim nie zgadzam, ale na naszej scenie polityczniej przydałby się ktoś taki w sejmie :)

ja na niego glosuje od lat bo sami socjalisci w sejmie ;(

Odpowiedz
Cytat
blahblah12 Autor wątku
blahblah12

Z tym gadaniem się nie zgodzę. Głos ma drażniący i jąka się strasznie, wolałbym oglądać kogoś młodego, pięknego, a nie jąkadłę :)

Pomysły ma dobre, nie mówię, że nie, ale to jest fanatyk. Kolejny oszust do koryta. Wychwyciłem kilka jego kłamstw, z pewnością ma więcej, ale nie mam aż tyle samozaparcia, żeby go oglądać częściej niż to konieczne.

Nie chcę nikogo oświecać, konsekwentnie nie chodzę na wybory od lat, gdyż nie uznaję zasady mniejszego zła, a nie dostrzegam kandydatów wartych mojego głosu.
Chciałem tylko ostudzić nieco wasz zapał, żebyście zobaczyli, że Korwin kłamie, jak każdy w polityce. ;)

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak

Napisane przez blahblah12
Z tym gadaniem się nie zgodzę. Głos ma drażniący i jąka się strasznie, wolałbym oglądać kogoś młodego, pięknego, a nie jąkadłę :)

Pomysły ma dobre, nie mówię, że nie, ale to jest fanatyk. Kolejny oszust do koryta. Wychwyciłem kilka jego kłamstw, z pewnością ma więcej, ale nie mam aż tyle samozaparcia, żeby go oglądać częściej niż to konieczne.

Nie chcę nikogo oświecać, konsekwentnie nie chodzę na wybory od lat, gdyż nie uznaję zasady mniejszego zła, a nie dostrzegam kandydatów wartych mojego głosu.
Chciałem tylko ostudzić nieco wasz zapał, żebyście zobaczyli, że Korwin kłamie, jak każdy w polityce ;)

doleję oliwy do ognia Kaczor i Donek kłamią jeszcze bardziej i są socjalistami z krwi i kości :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster

Ktoś mówił by zlikwidować koryto :) nie będzie świń. Nie mogę jednak przypomnieć sobie kto to mówił :D.

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7

korwin krul :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
sniokers

nie chodzi mi o to jaki ma głos i czy się jąka, ale o to co mówi :) fajnie się go słucha i budzi emocje co jest najważniejsze - bo chce się go słuchać

Odpowiedz
Cytat

Jak dla mnie świetny jest jeszcze pan Nigel Farage ;) acz. nie wiem czy dobrze napisałem jego godność.

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak

Napisane przez jacekszy0
Jak dla mnie świetny jest jeszcze pan Nigel Farage ;) acz. nie wiem czy dobrze napisałem jego godność.

dlaczego jest taki swietny?

Odpowiedz
Cytat
sniokers

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak

Napisane przez sniokers

fail :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
sniokers

właśnie jakieś POparańce cenzurują internet :rage: :rage: :rage:

edit: zmieniłem na nie Lemingowego hosta i odrazu trybi jak trzeba, jaki z tego morał? PRECZ Z KOMUNĄ

Odpowiedz
Cytat