Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL100 98s 18.02

6 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
156 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: $100.00
Hero (BTN): $112.25
SB: $364.75
BB: $123.35
UTG: $79.40
UTG+1: $35.55
UTG+2: $100.00
MP: $100.00
MP+1: $80.95

SB posts SB $0.50, BB posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has 8♥ 9♥

fold, fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $2.50, fold, BB raises to $9.00, Hero calls $6.50

Flop: ($18.50, 2 players) T♥ 4♥ 2♣
BB bets $11.00, Hero raises to $103.25 and is all-in, BB calls $92.25

Turn: ($225.00, 2 players) A♠

River: ($225.00, 2 players) Q♦

reg

Spoiler

Wykorzystuje linie poznane z książki SS NL Holdem Eda Millera. Jak i na NL50 to i na NL100 dostaje calle. Bardzo dobrze określam range, że on tam nie ma za dużo a i tak dostaje call.
Czy faktycznie ship jest takim zagraniem, że nic nie repuje? Lepiej grać reraise i call?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
yac
Trener
yac

Cześć

Po pierwsze - vs. gracz z 3betem na BB 4% to jest fold pre i tyle.

Po drugie - jakie lepsze ręce chcesz zrzucić na tym stole? myślisz, że JJ-AA folduje? Ja nie mam żadnych wątpliwości, ze NIE. Wyglądasz tutaj ewidenitnie na drawa (mocnego, np. A3-A5s). i dostajesz snap call od każdej overpary. Moim zdaniem jedyną opcją na tym stole jest call, bo FE masz zerowe (jeśli typ ma czasem AK to gra potem x/f jesli sie nie ulepszy).

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No tak 4% z BB to na pewno tight ale zobacz, że ta statystyka to przede wszystkim vs steal. W takiej sytuacji przeciwnik ma 10% a to różnica.
Czemu patrzysz się na overall 3-bet pozycyjny a nie na właśnie odnoszący się do blind war?

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

Ok, vs. steal ma 10% (czyli też SB, które najczęściej jest 3betowane), więc z vs. BTN ma 7-8%. Ja takie 98s mogę OKAZJONALNIE callnąć wać dopiero, jak ktoś atakuje 16-20% i na dodatek ma jakiegoś konkretnego leaka postflop. Tak więc to nie zmienia mojego gameplanu. A co do statsy, spojrzałem z rozpędu ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

widzisz... przeczytałem książkę, wyczytałem ciekawe koncepty i chce je stosować :) tylko zrozumienie pewnych konceptów wymaga czasu, prób i błędów...

Napisane przez yac
Ja takie 98s mogę OKAZJONALNIE callnąć wać dopiero, jak ktoś atakuje 16-20% i na dodatek ma jakiegoś konkretnego leaka postflop

Naprawdę jestem zszokowany tym, że foldujesz to preflop. To w jaki sposób tego przeciwnika ekspoatujesz?
Jakbyś mógł.. podaj przykład konkretnego leaka postflop, który Cię zachęci do callowania?

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

Folduje jeśli typ 3betuje 10% vs. nasza pozycja. Jest po prostu zbyt mocny z tym zakresem, abyśmy mogli komfortowo rozgrywac tego connectora.

Konkretny leak postflop - za dużo cbetuje w 3betowanych (dużo to ma -> wtedy raise na non-broadwayowym boardzie od razu), gap pomiędzy cbet flop i cbet turn, szczerość na river (często betnie 2x i na river gra x/f).

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat