Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jakie ubranie

37 Posty
24 Użytkownicy
0 Reakcje
2,255 Wyświetlenia
Pyszu
Oldschool Grinder

Witam. Aktualnie rozlatuje mi się garderoba i muszę uzupełnić luki.
Chce przeznaczyć na ten cel do 1000zł naszywki i marka jest ostatnim czynnikiem jaki biorę pod uwagę.
Na pierwszym miejscu jest komfort noszenia.
Na drugim 100% bawełna.

Potrzebuję:
-Koszulki
-Bluzy
-Spodnie dresowe
-Krótkie spodenki
-Skarpetki
-Bokserki

Jakieś sprawdzone propozycje?

Olo tylko bez staruszek...

36 odpowiedzi
Olorion
BlackMember

imo

staruszke dorzucaja gratis

Ja Ci mogę wszystko ze sklepiku PokerStars zamówić

Pyszu Autor wątku
Pyszu
Oldschool Grinder

Mam już od nich trochę ciuchów... Całkiem całkiem, ale doszedłem do wniosku, że nie będę im robił darmowej reklamy.
Do tych bardziej ogarniętych: Mogę sobie kupić np 30 takich koszulek za 30e czy to jest cena tylko dla pierwszej sztuki?:>

mazaq
PokerStrategist
Janosikgdy
Oldschool Grinder

Pyszu pytasz się jakie ciuchy, to powiem Ci, że jeżeli zdjęcia nie wrzucisz swojego to nikt Tobie mądrze nie doradzi bo każdemu do twarzy lepiej w czymś innym, a poza tym nie znamy Twojej garderoby a wszystko musi się komponować ze sobą i współgrać krojem, kolorem, i stylem :).

Pyszu Autor wątku
Pyszu
Oldschool Grinder

Janosikgdy napisał
jeżeli zdjęcia nie wrzucisz swojego

Oszczędzę wam tego. Niektórzy jedzą przy oglądaniu forum, a to mogłoby się źle dla nich skończyć.

Wcale nie oczekuje mądrych odpowiedzi.

Liczyłem, że ktoś ma może jakieś własne dziwne smaczki.
Jak do tej pory ubierałem się w SURPLUSIE i jestem bardzo zadowolony z ich oferty.
Wszystkie projektowane przez nich ciuchy są maksymalnie nastawione na komfort i funkcjonalność.
Dla przykładu od 7 lat kupuje zawsze te same spodnie.
Bojówki M65, które są stylizowane na Vintage i nawet nowe wyglądają jak stare łachy :]
Poza krótkimi na lato, dresiwem, oraz reprezentacyjnym gajerowym innych odkąd pamiętam nie miałem na sobie. Takie dziwne zboczenie. Wygląda jakbym cały czas w jednych chodził i o to chodzi :D
Skarpety zawsze Pettera, chyba że do łażenia po górach albo na narty to już jakieś inne. Bokserki Cornette koszulki i bluzy Fruit of the Loom.
Nie są to jakieś specjalnie drogie marki, ale robią kawał dobrego i co najważniejsze WYGODNEGO ciucha.
Jak ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe przemyślenia w tym temacie. Bez krempacji.

Masqb
BlackMember

Pyszu napisał
Mam już od nich trochę ciuchów... Całkiem całkiem, ale doszedłem do wniosku, że nie będę im robił darmowej reklamy.
Do tych bardziej ogarniętych: Mogę sobie kupić np 30 takich koszulek za 30e czy to jest cena tylko dla pierwszej sztuki?:>

Może ktoś to wyjaśnić? bo jeśli za 1euro można brać te koszulki to ja z 10 bym sobie wziął na 100% :D

Pyszu Autor wątku
Pyszu
Oldschool Grinder

Nie można.

Ja z takimi zakupami wybrałbym się do centrum handlowego. Przez internet każdy Ci może radzić i zachwalać komfort itd a ty i tak się dobrze nie będziesz w tym czuł. Lepiej chyba ruszyć w teren. A co do tych marek co wymieniles to faktycznie bardzo solidne Fruit of the loom ciezko zajechac ;]

damianpat
BlackMember

Ok spodnie w Levisie są zajebiaszcze
bokserki w Kappahl jak lubisz każdego dnia mieć inny oczojebny pastelowy kolor ;)

H&M ma fajne sweterki, bluzki i koszule więc też git ;)

kopoland
BlackMember

Pyszu napisał
Na drugim 100% bawełna.

Bawełna to symbol lat 80dziesiątych, teraz mamy sporo lepsze materiały... Napisz do czego potrzebne są Ci te ciuchy ( na co dzień, do treningu, na rower ) Na pewno coś fajnego wybierzemy...

Pyszu Autor wątku
Pyszu
Oldschool Grinder

Moje ulubione są plastikowe skarpetki! Teraz wsztscy walą jak najmniej bawełny do skarpet jak najwięcej plastikowego gówna co by to się ładnie rozciągało przylegało i nie zużywało. Po całym dniu chodzenia w takich szitach ściągasz buty i można wylać z nich pot :/

Bawełna wydawała mi się od zawsze najlepszym rozwiązaniem. Ostatnio byłem na jakiejś prezentacji odzieży lnianej. Ci co tam się wypowiadali nie mogli mówić nic innego, poza tym że len to cud miód i orzeszki. Choć faktura tych ubrań przypominała lekko worek na ziemniaki to możliwe, że coś w tym jest. Nie próbowałem.

Nigdy mi specjalnie nie zależało na tym, żeby ubrania takie na dzień powszedni wyglądały jakoś szałowo. Jak jest okazja ku temu, aby wyglądać reprezentatywnie to wkładam gajera idę robie swoje wracam i pierwsze co robie to ściągam go wrzucam do szafy i staram się o nim jak najszybciej zapomnieć. Jak nie muszę nigdzie wychodzić to siedzę w bawełnianych dresach jak trzeba gdzies wyjść czy w firmie posiedzieć to standardowo bojówki bluza.

Jak masz kopoland jakieś ciekawnostkowe materiały to z chęcią przetestuje :] Ważne, żeby były "oddychające" i nie syntetyczne.

kamil90
PokerStrategist

nie idz do new yorkera!

dlaczego? odpowiedzi sa dwie:
-sklep dla dzieci emo :(
-historia z zycia: moja znajoma kiedys poszla kupic sobie jakas tam bluze. Kupila, wychodzi zadowolona. Co sie okazalo po 2 dniach wieczorem? Ze na plecach ma zajebista, wielka, fluorescencyjna czache ktorej nie bylo widac za dnia:D

RockyRaccoon
BlackMember

kamil90 napisał
nie idz do new yorkera!

dlaczego? odpowiedzi sa dwie:
-sklep dla dzieci emo :(

true, +1

Jeżeli szukałbyś koszuli, polecam Peek&Cloppenburg czy jakoś tak, na pewno znajdziesz coś fajnego.

kaczuba
Oldschool Grinder

Dobra historia z tą wielką, fluorescencyjną czachą, której nie widać za dnia. :D :D:D

Olorion
BlackMember

poka fote pysz

apok
PokerStrategist

http://de.shop.pokerstrategy.com/products/T-Shirts/T-Shirt-DIAMOND-schwarz.html

o co chodzi w tym sklepie? Polacy mogą sobie zamówić koszulki bo ceny jakies dziwnie niskie może ktoś wytłumaczyć?

SamRadziwill napisał

Witaj,

Cena 1 eur jest tylko symboliczna, chodzi o to, że diamentowi użytkownicy z Niemiec zamawiają swoje koszulki dla diamentów bezpośrednio ze sklepiku, a nie pisząc maile do simoo :D

Pozdrawiam

Ja mam sporo ubran z Diverse. Dobry sklep ;)