Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL50 AJo 07.02

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
116 Wyświetlenia

Full Tilt - $0.50 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (SB): $51.60
BB: $30.20
UTG: $24.45
UTG+1: $18.75
MP: $41.35
MP+1: $50.00
CO: $51.40
BTN: $50.00

Hero posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has A♥ J♣

fold, fold, fold, fold, CO raises to $1.25, fold, Hero raises to $4.50, fold, CO calls $3.25

Flop: ($9.50, 2 players) 5♥ Q♥ K♥
Hero bets $7.00, CO calls $7.00

Turn: ($23.50, 2 players) 9♣
Hero checks, CO bets $15.00, fold

reg

Spoiler

nie rozumie czasami sam siebie. Robie dziwne blefy wyjebane w kosmos a gdy jest świetna okazja poddaje pule i gram jak cipa.
Według mnie jest to dobry spot do zagrania checkship na turnie.
Call na flopie jest bardzo weak według mnie. Nie ma tam KK, QQ ani 55 bo to raisuje. Może to być KQ albo AK, AQ. Na dodatek gość wygląda na floatera. FtCB i Bet IP vs Missed CB.
Zagrany check na turnie jest ok bo przeciwnik może checkbackować a gdy to zrobi mam free river.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
whyucry

mi też to się podoba do check /shipa jeszcze fajniejszy jest dlatego z uwagi na wasze pozycje i szersze range, czyli częściej dostanę fold, jestem ciekawy czy tak samo często jak w zwykłych potach gra bet vs missed w 3betowanych,
teraz widzę, jedyna co w tym planie mi się nie podoba to jego fold do 3beta i teraz już nie jestem pewien czy tak szczęśliwie bym to shipował na sety mamy 25%, w sumie jak betujemy t o chyba bym shipnal, ale z faktu zerobimy ev spot samym 3betem to tez nie wydaje mi się żęby c/f flop był zły

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

Cześć

Ja bym tutaj wolał bet na turnie zamiast check shipa. Większość regów z AQ/AK sprawdzi tego shipa obstawiając Cie dokładnie na to co masz - czyli drawa. Jak grasz bet turn i bet river nawet na blanku to wygląda to znacznie mocniej i buduje więcej FE. Ja bym tutaj mając asy z nfd nigdy nie grał x/ship (bo się boję, że typ się zrzuci) tylko grałbym albo x/c albo bet (wole bet, bo on na riverze zbyt czesto checknie i nie zamieni SD value w blef).

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

a co powiesz o checkraise na flopie tak jak w tym przypadku NL100 AQo

Odpowiedz
Cytat