Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ATs nl16

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
257 Wyświetlenia
eNPe
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.16(BB) Replayer
SB ($19.05)
BB ($13.36)
UTG ($16.40)
UTG+1 ($16.16)
Hero ($16)
BTN ($19.73)

Dealt to Hero A♦ T♦

UTG raises to $0.64, fold, Hero calls $0.64, fold, fold, fold

FLOP ($1.52) T♥ K♠ Q♠

UTG checks, Hero bets $1.12, UTG calls $1.12

TURN ($3.76) T♥ K♠ Q♠ T♠

UTG checks, Hero checks

RIVER ($3.76) T♥ K♠ Q♠ T♠ 8♣

UTG checks, Hero bets $2, UTG raises to $7.52, Hero ??

UTG:

Spoiler

Preflop nie wiem czy ten call na tego gracza nie za szeroki.
Na flopie, przy braku Cbeta sam betuję, nie mam nic przeciwko zgarnąć tę pulę już teraz.
Na turnie łapie tripsy i zastanawiałem się nad betem(bet/fold), bądź czekaniem i tak też zrobiłem.
Na river chciałem zagrać value beta od Kx, Qx, może jakiś JJ, albo 99, jednak ten ch/r bardzo mi się nie spodobał...

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
muckinfella
PokerStrategist

Witam

Wiadomo, ze probka nie jest za duza, ale jak widzisz swoje ATs vs jego poki co 17% raise1st z UTG? Widzisz tam zdominowane ręce? Ja nie bardzo, wiec fold pre > 3bet pre > call pre.

As played, skoro betowales flopa wole tutaj bet/foldowac na turnie-> przy cbet tylko 3/10 on wciaz moze miec ręce typu AA/AK/AQ/KQ/KJ/QJ, ktore beda bardzo czesto XC + mogl zlapac dodatkowego flushdrawa, natomiast raisowal bedzie tylko dosc szczery range. Dodatkowo nie chcesz zobaczyc wielu kart na R.

As played turn, na river b/f bo on tutaj praktycznie nigdy nie blefuje na lekkic deepach a ten board dosc mocno trafia w 17% UTG range.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Petros86
Oldschool Grinder

Dlaczego cbet flop? Czy jest to zagranie for bluff - co gorszego wywali?; czy for value - ale od czego bo jeśli tylko od FD to trochę za cienko z bottom pair?

Odpowiedz
Cytat
muckinfella
PokerStrategist

To pytanie do mnie, czy Hero? :)

Generalnie Hero betuje tutaj w raisera, nie cbetuje a to jest roznica-> tak jak pisal Enpe, nie ma nic przeciwko wygraniu pota od razu nie komplikujac sobie spota na turn/river + nie dac sie wygblefowac przez gorsze ręce, ktore po prostu zagraja XF flopa.

Aczkolwiek chb jest tutaj rowniez w porzadku nie znajac specjalnie gracza ale wiedzac, ze ten board dosc mocno moze trafic villaina i wyindukowac sporo XR for value, albo jako semibluff etc. chcemy trzymac pule mala wiedzac, ze 99-22 maja na nas 2 outy a reszte rąk on chetnie cbetnie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat