Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl50 77 09.01

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
132 Wyświetlenia

Full Tilt - $0.50 NL - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: $68.05
BTN: $44.50
SB: $68.35
BB: $34.30
Hero (UTG): $52.80
MP: $68.55

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has 7♥ 7♠

Hero raises to $1.75, MP calls $1.75, fold, fold, fold, fold

Flop: ($4.25, 2 players) K♠ 3♣ 3♦
Hero checks, MP bets $2.85, fold

ten sam reg z rozdania AQo. wrzucam statsy dla przypomnienia

Spoiler

gram vs red line rules i postanawiam zejść mu z drogi z pocketem na takim flopie.
Ma przewagę pozycji więc będzie trudno coś ugrać.

edit. już wiem czemu tak zagrałem...

Spoiler

od czasu do czasu mozesz po prostu zagrac x/f , ja tutaj nie czuje sie jakos mega explotowany jezeli gram te 12-15 stolikow i akurat trafie z dobrym regiem OOP taki spot w ktorym wiem ze on moze mnie czesto blefowac , wiec po prostu wole odpuscic i zagrac x/f , tracisz tutaj pare bb ktore wlozyles preflop i tyle , jest mnostwo duzo latwiejszych spotow czy to z regami czy z fiszami do poprawienia winretu

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Demiurg12

hej

Te rozdania znaczaco sie roznia , tutaj mamy super board do barrelowania i zamieniania naszej reki w blef , tylko trzeba sie liczyc z 2-3 strzalkami , bo Kx super trafia w nasz percived range a drawow nie ma , wiec on co tam moze miec to albo PP albo KQ max , wiec jest to dobry stol do barrelingu

Jak dobrze pamietam to rozdanie gdzie ci pisalem ze czasem warto zagrac po prostu give up , to niski drawowaty board , w ktorym czesto jestesmy pewni ze dostanemy albo x/r / raise cbet czy po prostu duzo akcji a my mamy np second pair 88 na Txx fd , i tam czasem mozna zagrac x/f vs tricky duzo raisujacy reg ,

ale ten board jest sparowany bez drawow z K high :) wiec calkowicie sie rozni

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

a nie wydaje Ci się, że grając barreling na takim boardzie troszkę nas to będzie kosztowało z racji że jesteśmy OOP?

bo grając 2nd barrel zrzucamy wrzystkie PP 88-QQ, a opłacamy Kx które są w jego zasięgu?

nie czuje flow w tym barrelingu... dla Ciebie z racji doświadcznia easy spot dla mnie.. no wiesz

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12

hej

On ma duzo duzo czesciej PP niz Kx , bo oprocz KQ , co reg tutaj bedzie callowac moze KJs i tyle , wiec ja bym tutaj zagral 2 bety i najprawdopodbniej poddal sie na river , akurat w tym rozdaniu na tego gracza , on czesto sprawdzi z kazda pp flop ale spasuje na turn

Odpowiedz
Cytat