Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AA Nl100

15 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
797 Wyświetlenia
RockyRaccoon
BlackMember

Full Tilt No-Limit Hold'em, $1.00 BB (7 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop

MP1 ($72.55)
MP2 ($120)
CO ($98.50)
Button ($98.50)
Hero (SB) ($151.40)
BB ($20)
UTG ($75.30)

Preflop: Hero is SB with A, A
3 folds, MP2 bets $4, 2 folds, Hero calls $3

Flop: ($8) 8, J, 2 (2 players)
Hero checks, MP2 bets $5, Hero raises to $16, MP2 calls $11

Turn: ($40) J (2 players)
Hero checks, MP2 checks

River: ($40) Q (2 players)
Hero checks, MP2 bets $24, Hero calls $24

Total pot: $88 | Rake: $3

MP2: 14.5/11.5 , WTSD 27, W$SD 56, AF 2.8, C-bet flop 87.

14 odpowiedzi
Marg0z
Oldschool Grinder

Nie wiem czy ColdCall z AA na SB jest dobrym pomysłem, preflop wg mnie obowiązkowo 3-bet

+1
bez pozycji i z glebokimi stackami coldcallujac AA bedziesz w ciezkiej sytuacji po flopie, lepiej 3betowac i zgarnac pule odrazu przed flopem albo wrazie sprawdzenia przez przeciwnika grac w o wiele wiekszej puli. im mniejsze stack to pot ratio tym latwiej sie gra bez pozycji

RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

on pewnie pomyślał to samo :)
chodzi mi o to, że zamiast dodatkowych 12$ w puli pf (i troche mniej info) on ma całkowicie złe pojęcie o mojej ręce. Czy takie zwodzenie ma sens?
Pozdro!

Thorek
Oldschool Grinder

Takie zwodzenie mialoby sens, gdyby AA bylo zawsze monsterem w grze postflop. Jednak tak nie jest i czesto 2 karty ktorych bys sie nie spodziewal, moga uczynic twoje asy bezwartosciowymi, a co gorsze, zeby sie o tym przekonac bedziesz musial zaplacic. Jezeli przeciwnik nie bedzie mial tych 2 kart, ktore moga ci zaszkodzic, to tez nie wyciagniesz duzo z rozdania, bo szybko odpusci agresje wykorzystujac pozycje. Co za tym idzie zamiast starac sie wyciagnac jak najwiecej z najlepszego ukladu startowego, oddajesz jego los calkowicie w rece przeciwnika, co nie jest dobrym rozwiazaniem. Jesli nie chcesz miec pozniej szeroko otwartych oczu ze zdziwienia na showdownie, podbijaj wysokie pockety, bo w longrunie taka gra nie bedzie oplacalna.

RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

btw, najśmieszniejsze, że koleś pokazał AJ :D fartuch

Marg0z
Oldschool Grinder

Czemu fartuch? Jakbyscie poszli na stacki przed flopem to może i fartuch, w tym wypadku raczej nie bardzo ;]

RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

Fakt pójścia/nie pójścia na stacki nic nie zmienia, miał ile tam? 10% na win, więc miał szczęście i tyle, już nie bądź nadgorliwy ;P

zmienia, idac na stacki masz jakies tam 85% i mozemy mowic o szczesciu lub farcie. W momencie kiedy mamy cala gre po flopie przeciwnik ktory nic nie trafi spasuje a jesli trafi cos co cie pokonuje wygra calego twojego stacka. Takim o to cudem zawsze bedzie gral przeciwko komus kto jest fartuchem

RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

dzizas, a ile mialem teraz %? widze, ze kazdy chce byc bardziej papieski od papieża... niewazne, czy mialem tam miliard dolarow w staku i koles sprawdzil all ina, czy byl unraised pot, koles mial szczeszcie ze wygral, tyle.

na river mial 100% na wygrana wiec jak mozesz mowic ze mial szczescie?

RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

A na turnie miał 5%, więc może żeby zakończyć tą bezsensowną dyskusję, to powiedzmy, że na flopie i turnie potrzebował szczęścia, a na riverze już nie.

ok, nawet jesli "mial farta" co to ma do rzeczy? czy zmienia to fakt ze zagrales to rozdanie jak donk?

RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

macoson napisał
ok, nawet jesli "mial farta" co to ma do rzeczy?

nic

macoson napisał
czy zmienia to fakt ze zagrales to rozdanie jak donk?

Nie. Choć nadal myślę, że czasami warto zagrać niestandardową linią.

jasne, jesli grasz NL600 z regularsami ktorzy znaja cie jak wlasna kieszen.