Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

JTo NL200

11 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
352 Wyświetlenia
evog

$1/$2 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($558.10) 279bb
UTG+1 ($285.20) 143bb
Hero (CO) ($235) 118bb
BTN ($440.99) 220bb
SB ($119.39) 60bb
BB ($200.40) 100bb

Pre-Flop: ($3, 6 players) Hero is CO J♥ 10:diamond:
UTG raises to $6, 1 fold, Hero raises to $18, 3 folds, UTG calls $12

Flop: 8♣ 10:club: A♦ ($39, 2 players)
UTG bets $21, Hero calls $21

Turn: K♦ ($81, 2 players)
UTG checks, Hero checks

River: 10:spade: ($81, 2 players)
UTG checks, Hero bets $50, UTG folds

Final Pot: $81

Hero wins $178 (net +$89)

UTG lost $39

Koleś to breakeven reg, bez żadnej historii.

27/22
Fold to 3bet EP - 72
AGFQ - 45 26 20
DB flop - 13

Nie mam planu na tą rękę, na początku chciałem callować flopa żeby później blefować na jego check.

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Jeeex

Siema

Ja betuje turna, bo wtedy mam latwa decyzje, jak just calluje to gram ship river, bo jego check/calling rangu tutaj nie oceniam zbyt mocno. Sdv raczej mamy srednie i watpie zebysmy czesto byli z przodu, wiec nie bardzo chce to check backowac na turnie.

Odpowiedz
Cytat
G1wave

elo. :D
Może na wstępie:
3bvEP na pewno będzie profitowy, ale chyba trochę inaczej dobierałbym ręce. Blokery blokerami, ale warto zastanowić się co on będzie robił ze swoim range na 3b.
Jeśli będzie grał w dość oczywisty sposób (4b nutsy i odrobinke blefów) a callował wszystko co średnie, to jego calling range będzie mega faceup na jakieś AQ, AJs/KQs, JJ, TT. Więc jak widać JTo jest dość mocno dominowane przez ten zasięg. Będziesz robił tutaj hajsy 3b, ale wolałbym mieć coś suited co jakoś gra na postflopie IP.

donkbet jest tutaj mega dziwny i confusing, bo Ty cbetujesz ten board prawie 100% czasu, więc co on próbuje osiągnąć tym donkiem? Indukować jakieś blefy? Wątpie, bo tak na prawdę on prawie w ogóle nie ma monsterów w swoim range, poza ATs,TT,88.
Przez kombinatorykę i to, że jego linia nie ma żadnego sensu, wykluczam silne ręce.
Prędzej określiłbym jego range na KQs/KJs z FD, albo JJ/99, które nie ma pojęcia co zrobić, czasem słaby As...Bóg wie co.

Jego range jest capped, repuje niewiele i ja również próbowałbym coś z tym zrobić.
Co do planu to już mega zależy od villaina. Propozycja Jeeex'a jest o tyle dobra, że nie dopuścimy go do SD, bez silnej ręki. Jednak xb T i zamiana ręki w blef na river daje nam dużo więcej informacji, inwestujemy mniej hajsu(vs jego dziwna linia), nie jesteśmy exploatowani na Turnie(przez jego x/r), no i jeszcze raz: dostajemy dużo więcej info o jego ręce.
Osobiście gram xb T i bet R.
pzdr _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog

:)

Znajomy podesłał tą rękę prosowi z DC (blah234) i on mówi że dobre będzie tutaj Call flop, Bet turn i Bet river.

Ja na pewno nie chce foldować na flopie JT,QJ,KJ,KQ ale co robimy z jakimś suited crapem? Sam nie wiem czy chce tu mieć 100% calling range.

Odpowiedz
Cytat
kustra

b turn i b river jest imo o wiele lepszy.
Skoro on jest capped i ma dość weak range w tym spocie, to czemu go z niego nie wyrzucić? Range jaki ma taki ma, ale mimo wszystko to wciąż bardzo często na nas wystarczy.
Bet turn jest o tyle kiepski, że narażamy się właśnie na xr i mamy sick spot, ale to już zależy od villaina, jeśli nie ma on jakiegoś mega x/r turn %, to grałbym c/b/b

G1wave, skoro grasz xb to na jakich riverach tutaj betujesz? Czy po prostu dochodzisz spokojnie do SD?

edit.
o własnie i tak jak Jeex napisał. Jeśli gramy xb turn i bet river, to na co my wyglądamy? Board jest kiepski, więc pewnie nasze made handy betujemy turn i częściej zagramy tutaj właśnie bet turn/xb river, aniżeli xb turn/bet river, więc imo na river nie mamy prawie feq.

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

Napisane przez G1wave
Jednak xb T i zamiana ręki w blef na river daje nam dużo więcej informacji, inwestujemy mniej hajsu(vs jego dziwna linia), nie jesteśmy exploatowani na Turnie(przez jego x/r), no i jeszcze raz: dostajemy dużo więcej info o jego ręce.

Ale co lepszego chcesz zrzucic na river? Bo mi sie wtedy zamiana reki w bluff nie podoba.
Po naszym check turn nie wyobrazam sobie ze foldujemy u niego lepsze sdv, moze jedynie JJ, ktorego ma 3 kombinacje. My made handow nigdy nie czekamy turn, kiedy lezy tyle drawów - gramy bardziej bet turn, check back river, niz check back turn, bet river imo =)

Odpowiedz
Cytat
G1wave

evog
Coś też musimy foldować więc ręce, które są kompletnie bez equity pewnie bym pasował.
Jak grasz KK/QQ w tym spocie?
Myślisz o raise flop jako alternatywnie lini call/bet/bet?
Jak sam oceniasz jego range donkbeta?

kustra
Pewnie, tylko nie mamy info o tym jak on dochodzi do SD i w ogóle.
Dokładnie z tego powodu chcę grać xb, tak samo grałbym średnio asa, czasami AJ/AQ tak jak napisałeś to mega będzie zależeć od przeciwnika.
Nie no jesli planowałbym xb T i xb R, to pewnie folduje flopa.
Betuje prawie każdego R, no może oprócz Asa.

Jeeex
A jak on sie zachowuje z KQ/KJ/JJ/QQ ?
Zgodzę się, że akurat na tym boardzie to jest niewiele rąk i betT betR pewnie będzie lepszy, ale pytanie czy chcesz inwestować 120bb blefując w spocie, gdzie nie masz pojęcia na temat jego range? Z czym on dochodzi do SD?
Jakie drawy tam leżą?
Jak gramy bet T i xb R to co Ty oczekujesz, że zobaczysz na River 45of clubs?

:D
Ciekawy spot!
Fajnie, że tak tutaj dyskutujemy :D
:sdrink :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

Jak gramy bet T i xb R to co Ty oczekujesz, że zobaczysz na River 45of clubs?

To byl raczej przyklad, ze majac value range dazymy do max value od drawow i betujemy turn, a nie check back turn bet river :P

A jak on sie zachowuje z KQ/KJ/JJ/QQ ?

Nie mam pojecia, malo statow :P Ale imo jesli donkuje GSa flop to bedzie to robil raczej z intencja betowania tez przynajmniej turn.

Jakie drawy tam leżą?

Masa rak typu pair + GS i dwa FD.

Zgodzę się, że akurat na tym boardzie to jest niewiele rąk i betT betR pewnie będzie lepszy, ale pytanie czy chcesz inwestować 120bb blefując w spocie, gdzie nie masz pojęcia na temat jego range? Z czym on dochodzi do SD?

:f_thumbsup:
Jak dla mnie jest capped i widze baardzo niewiele rak ktore graja u niego ch/c turn i ch/c river.

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog

Napisane przez G1wave
evog
Coś też musimy foldować więc ręce, które są kompletnie bez equity pewnie bym pasował.
Jak grasz KK/QQ w tym spocie?
Myślisz o raise flop jako alternatywnie lini call/bet/bet?
Jak sam oceniasz jego range donkbeta?

KK/QQ gram Call Bet Check. Dlatego że jego range widzę najczęściej: słaba para, GS. I tak na riverze nie dostane value od tego więc nie będę dawał darmowej karty bo mogę na tym tylko stracić.

Miałem dzisiaj podobnego spota na unk rega 20/18. Miałem zamiar grać Call Bet Bet. Co myślicie?

$0.50/$1 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($218.90) 219bb
UTG+1 ($203.03) 203bb
CO ($84.62) 85bb
BTN ($17) 17bb
SB ($176.70) 177bb
Hero (BB) ($100) 100bb

Pre-Flop: ($1.50, 6 players) Hero is BB 6♠ K♠
4 folds, SB raises to $3, Hero raises to $9, SB calls $6

Flop: 5♦ A♦ 3♣ ($18, 2 players)
SB bets $12, Hero calls $12

Turn: 8♠ ($42, 2 players)
SB checks, Hero bets $25, SB folds

Final Pot: $42

Hero wins $89.90 (net +$43.90)

SB lost $21

Odpowiedz
Cytat
kustra

Betuje prawie każdego R, no może oprócz Asa.

Mógłbyś wyjaśnić po co betujesz? Rozumiem, że nie 4 value. Ax pewnie callnie, Kx chyba nie powinien, ale po naszej linii my tam wiele nie repujemy.
Właśnie wydaje mi się, że nasze made handy zazwyczaj betujemy na turnie, jako, że jego range ma trochę eq na nas i chyba nie chcemy mu rozdawać darmowych kart ?(

Odpowiedz
Cytat
G1wave

Jeeex _thumbsup:
Pewnie zgadzam się z Tobą.
Twoja linia mi się bardzo podoba zaznaczyłem to już w moim 1 poście.
Jedyne co by mnie hamowało przed tym to brak informacji(chociazby popupa'a villaina).

kustra _thumbsup:
betuje, żeby wyrzucić wszystkie jego blefy, KX, JJ, QJ, KJ, czasami słabego asa.
Mam lepsze pytanie?? Czy my zawsze musimy 'repować' coś zeby blefować?
Zobacz sobie też jak on gra? donk/x/x więc jakiej decyzji spodziewasz się u niego na River? Bo ja oczekuje mega mega często x/f. Na dodatek nie chce żeby się dowiedział, z jakimi rękami go 3betuje.
A co jeśli on rozgrywa drawy, poprzez x/shove T?
Ty też masz wciąż jakieś equity z swoim pair+gutshot.

evog _thumbsup:
fold flop? Chciałbym mieć tutaj chociaż trochę info o villainie, no i przede wszystkim EQUITY!
spot podobny i zarazem bardzo ciekawy, bo pokazuje nam jak słabe i exploatowalne są range donkbetów w 3bPotach villainów.

PS
spodziewaj się donkbetów ode mnie xD

PS2
wiem, że sie teraz levelujesz xD

PS3
Chyba moge odznaczyć jako ocenione? _biggrin:

Odpowiedz
Cytat