Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Cenzura

16 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,385 Wyświetlenia
Jatzek3
Elite Grinder

1 obraz co wyraża 1000 słów

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
kustra
Elite Grinder

Przeczytałeś te tematy :facepalm: ?

Odpowiedz
Cytat
Jatzek3 Autor wątku
Jatzek3
Elite Grinder

1 moje zdjęcie. Chciałem wystąpić na Worpress photo.

Tak szczerze to cenzura mnie nie bardzo dotyczy i jednocześnie interesuje

Odpowiedz
Cytat
Rantrave
Oldschool Grinder

Proponuje Tobie wejść w tematy Jacosławwwa, i nie przeraź się jakie on tam debilizmy wypisuje oraz, że on tego się nie wstydzi :rage: :rage: :rage: :rage:

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Hej Jacek,

rozumiem, jak to może wyglądać dla czytelnika, który wchodzi w dział Feedbacku i widzi kłódki na tematach z pierwszej strony. Pozwól jednak, że wyjaśnię powody, dla których tematy zostały zamknięte.

Tematy zamykamy wtedy gdy:

- są ewidentnym łamaniem naszego regulaminu (np. handel)

- są zdublowane

- ktoś otrzymał wyjaśnienie poprzez ticket/PW/e-mail, a mimo wszystko otwiera nowy temat

- mają na celu prowokację / hejt, a jednocześnie nie mają nic wspólnego z konstruktywną krytyką

- są pełne trollingu (tutaj należy rozróżnić działy poważne, np. Feedback od Cafe)

- jeżeli sprawa została wyjaśniona, a w temacie kwitnie offtop

- zamykamy też na prośbę autora

Wszystkie wątki, które ostatnio zostały zamknięte, wpadały w którąś z powyższych kategorii.

Nie jest to coś, co lubimy robić, życzyłabym sobie, żeby wszystkie dyskusje odbywały się na poziomie, tak, żeby wszystkie tematy były aktywne - jednak czasami nie jest to możliwe. Chciałabym też zapewnić, że staramy się rozsądnie podejmować decyzje na tym polu, tam, gdzie toczy się fajna dyskusja - nie interweniujemy. Mam nadzieję, że takich wątków będzie przybywało.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
jerry2008
PokerStrategist

Dajcie nam mozliwość wypowiedzi

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Hej jerry2008,

wypowiedź na poziomie - nawet jeżeli krytyczna, oczywiście pozostanie, nie będziemy jej edytować. Sprawa ma się odwrotnie w przypadku sytuacji, które wymieniłam w poprzednim poście. W takich przypadkach, niestety będziemy zmuszeni zamknąć temat.

W dużej mierze zależy to od Was samych, czy temat ma sens, czy ma szansę na dyskusję na poziomie, czy jest założony na poważnie - czy "dla jaj". Jeżeli to drugie, to - w której sekcji forum. Powtórzę, że jest część, gdzie chcemy zachować porządek i kulturę wypowiedzi (głównie to działy dla początkujących, feedback, działy strategiczne, poker, ...). Są też działy, gdzie przymykamy oko, dajemy Wam możliwość zamieszczania całego spektrum tematów - to pozwala zachować równowagę i daję okazję "wyszumienia się" co niektórym. :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
driver911
Oldschool Grinder

Napisane przez Marta

Tematy zamykamy wtedy gdy:

- są pełne trollingu (tutaj należy rozróżnić działy poważne, np. Feedback od Cafe).

czyli jeśli ktoś założy temat z konkretną sprawą, a ktoś inny postanowi sobie akurat w tym temacie pospamować, to temat zostanie zamknięty mimo, że sam w sobie nie łamał regulaminu i jednocześnie uniemożliwi to dyskusję na dany temat?

Odpowiedz
Cytat
jerry2008
PokerStrategist

Nie każdy ma czas ,aby śledzić to co dzieje sie forum bez przerwy. Rozumie ,że sa osoby , które noce i dnie spędzają na tym , aby sobie pocisnąć na forum ale dlaczego mają za nich płacić inni.
Mimo,ze ostatnio mało gram w pokera , to staram się być na bieżąco z newsami pokerowi itp. I tu właśnie PS się zagubiło ,bo niby chcą być forum dla użytkowników , a jakoś im nie wychodzi. Byli użytkownicy i w sumie zasłużeni dla tej stronki też uważają , że delikatnie wam nie wychodzi i w sumie pójdę dalej może rzeczywiście nie którzy się do tego po prostu nie nadają . Zamykanie wątków, banowanie i dziękowanie za feedback nie jest dobrym rozwiązanie .
Dobra tak negatywnie cały czas pisze może coś pozytywnego , hm ..... , no i tu jest problem , bo ja nie odczułem na razie czegoś pozytywnego.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Hej driver911,

ciężko tak "na sucho" odnieść się do tej sytuacji, to zależy od tematu, do czego się odnosi, ile spamu w nim jest, itd. Normalnie, jeżeli pytanie jest poważne i autor oczekuje odpowiedzi, to taką otrzyma od administracji. Jeżeli wątek będzie później nakręcany przez prowokacyjne i niepotrzebne wypowiedzi, to prawdopodobnie zostanie on zamknięty. Odbywa się to zazwyczaj dopiero po jakimś czasie (jeżeli toczy się dyskusja i padają pytania) i zdarza się w tematach, które tak naprawdę donikąd nie prowadzą.

jerry2008, oj mówisz, że nie ma nic pozytywnego na forum, a mimo wszystko spędzasz z nami tyle czasu - coś Cię jednak musi przyciągać - czymkolwiek by to nie było. ;)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
kempesKGB
Oldschool Grinder

Dokladnie, strategia "zamknac wszystko, zanim ktos zdazy cos zlego o nas napisac"...

Ostatnio sobie uswiadomilem, ze forum z feedbackiem jest pierwszym ktore odwiedzam ostatnimi czasy, bo tutaj najwiecej sie dzieje. Za czasow poprzednich adminow to ledwo wiedzialem, ze takie forum istnieje. Nie rozumialem tez, skad takie uwielbienie tamtej ekipy... Teraz juz wiem. Oni tez spedzali sporo czasu w "gry i zabawy" ale jakos rece byly zawsze ocenione na czas, na trenerow nikt nie narzekal i nawet nie prosil o wykres, bo kazdy ich znal i wiedzial co reprezentuja a co tydzien pojawialy sie newsy o ich sukcesach. I nie bylo [Treść edytowana] 50 modow, ktorzy zamykali kazdy temat odpowiadajac tylko jedna z 5 regulek.
Popularnosc tego subforum jest chyba najlepsza recenzja waszej dzialalnosci.

Dodam tylko na koniec, ze sekcja PLO jest naprawde na poziomie, zeby mogla przyjsc Marta, zacytowac ostatnie zdanie i napisac, ze fajnie, ze jestem zadowolony i milo slyszec pochlebstwa.

//Jedno jest pewne, używanie takich zwrotów w stosunku do innych użytkowników, a tym bardziej staffu psuje atmosfere w naszej społeczności - imgoingtomirage

Odpowiedz
Cytat
jerry2008
PokerStrategist

Hej Marta ,

zastanawiam się co mam odpowiedzieć tak , aby nie łamać regulaminu tylko nie łamiąc go nie dam rady odpowiedzieć szczerze . Więc jaka odpowiedz wasz satysfakcjonuje ?

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Heja,

widzę, że nie odczytaliście mojej drobnej ironii w poprzednim poście, szkoda. :)

jerry2008, lepiej nie łam regulaminu, jeżeli chcesz, możesz do mnie napisać prywatną wiadomość.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Jacoslaww
PokerStrategist

Napisane przez Marta
Heja,

widzę, że nie odczytaliście mojej drobnej ironii w poprzednim poście, szkoda. :)

Na stanowisku Head Admina należy wypowiadać się jednoznacznie, a nie bawić się w jakieś koleżeńskie żarciki. Moim zdaniem takie zachowanie nie przystoi osobie na Twojej pozycji. Powinnaś brać przykład z Robota-Pszemka jak należy prowadzić dialog na linii // - imgoingtomirage

Pozdrawiam serdecznie.

//Proszę nie obrażać innych użytkowników naszej społeczności takimi porównaniami - imgoingtomirage

Odpowiedz
Cytat
Jatzek3 Autor wątku
Jatzek3
Elite Grinder

A dlaczego tematy, w których jest Trolling są zamykane. Nawet w feedbacku? Mogłyby być po prostu nie brane pod uwagę przez administracje.

Rozumiem tworzenie jakiegoś aury powagi, ale sądze, że powinno się je tworzyć poprzez sprawne funkcjonowanie i staranie się o pozytywny feedback, tak żeby panowała kultura na forum, a nie poprzez zamykanie tematów, nawet tych przepełnionych trollingiem. Co to szkodzi administracji a brązy moga się brązami i brązowymi pobawić.

Zamyknie tematów, które wywołują burzliwą dyskusje a są nie na rękę administracji to już w ogóle jest nie do pomyślenia, a z tego co pamiętam to Katarzyna zamknęła jeden taki wątek co było po prostu tragiczne.Forum jest miejscem wymiany myśli.

Edit jednak przychylam sie do stanowiska administracji w kwestii tego ze niektore dzialy nie powinny byc trollowane

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Cześć.

@Jatzek3:

Napisane przez Jatzek3

A dlaczego tematy, w których jest Trolling są zamykane. Nawet w feedbacku? Mogłyby być po prostu nie brane pod uwagę przez administracje.

Teoretycznie tak, mogłyby. Jednak pytanie: w jakim celu?

Rozumiem, że trolling i spamowanie to nieodłączna część każdego forum, nie mam nic przeciwko, ale jak już wspominałam - są działy, gdzie ludzie chcą poważnie dyskutować (przykładowo Feedback), a nie przedzierać się przez multum postów, które zamiast trzymać się tematu, mają na celu obrażenie innego użytkownika, dołożenie komuś przekleństwem i tak dalej. Zdarza się też, że użytkownicy sami proszą o zamknięcie tematu, właśnie z tego względu.

Dodatkowo, taki temat oznacza konieczność skupienia się na nim i sprawdzania, co tam się dzieje (= dodatkowa praca dla moderatorów, administracji, która mogłaby być przeznaczona na inne zadania, na których brak nie narzekamy). :)

Edit: teraz doczytałam Twój edit i w sumie mogłabym wykasować powyższe, ale zostawię w ramach dodatkowego wyjaśnienia. Pzdr!

Odpowiedz
Cytat