Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Fast Forward] 55 06/10

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
385 Wyświetlenia
paqnek

Hej,
Niestety, na FF ciagle bez Huda.

PartyGaming - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $10.00
SB: $5.49
Hero (BB): $11.12
UTG: $22.80
MP: $10.60
CO: $11.19

SB posts SB $0.05, Hero posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has 5♥ 5♦

fold, fold, CO raises to $0.30, fold, fold, Hero calls $0.20

Flop: ($0.65, 2 players) 5♠ 5♣ 4♥
Hero checks, CO bets $0.50, Hero raises to $1.80, CO raises to $10.89 and is all-in, Hero calls $9.02 and is all-in

Turn: ($22.29, 2 players) 4♣

River: ($22.29, 2 players) J♥

Pre: Call pod seta
Flop: Ultimate nuts i tradycyjnie problem z planem gry, aby wyciagnac max value.
Gram ch i postanowilem zagrac roznie w zaleznosci od sizingu CO. Koles zagrywa dosc mocno i wychodze z zalozenia, ze jednak trzyma jakas porzadna reke.
Call jest na pewno ok, ale nigdy nie wyciagne od niego calego stacka, chyba, ze sam trafi mocno. Wyszedlem z zalozenia, ze na takim boardzie ch/r nie reprezentuje niczego, wyglada na slaby blef i chcialem wyciagnac od CO jakies calldowny z OP lub ew. jakis spazz z air.
Dalej to juz tylko formalnosc.
Zastanawiam sie czy w takich warunkach taka linia jest ok.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
kNoq001

yep taka linia nie wyglada zle
czasem gracze nie potrafia tutaj nawet odpuscic jakis dobrych overkart bo pomysla, ze Ty nic tutaj nie masz a jak ma pp to nie sadze aby foldowal
jedyne co bym zmienil to sizing bo Twoj troche krzyczy "mam grubo" a tego nie chcemy

pozdro

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Nie przebijał bym żadnej ręki na flopie nie wydaje mi się żeby mogło to być dobre zagranie. Twój zakres wygląda w tym momencie na mega szeroki + wyrzucasz bleffy.

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Czy call pod seta /w pp vs CO/BU, samemu będąc oop to standard ? Czy to jest EV+ w longrunie ?

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

Napisane przez 4greg4
Czy call pod seta /w pp vs CO/BU, samemu będąc oop to standard ? Czy to jest EV+ w longrunie ?

na tych stawkach sadze, ze wciaz tak, dopiero gdy wiem, ze otwiera reg z szerokim raise 1st z danej pozycji ktory nie odda luzno stacka, zaczynam foldowac handy typowe pod seta bo tak jak piszesz, nie bedzie to oplacalne

Odpowiedz
Cytat
paqnek Autor wątku
paqnek

Napisane przez Dyszka90
Nie przebijał bym żadnej ręki na flopie nie wydaje mi się żeby mogło to być dobre zagranie. Twój zakres wygląda w tym momencie na mega szeroki + wyrzucasz bleffy.

To, ze moj zakres wyglada na szeroki, to akurat dziala na plus. Oprocz nuts, mam air, drawy, op i oc. Nie zgodze, sie, ze zawsze wyrzucam blefy, bo aggro donk moze pomyslec, ze jak zagra shoove, to mnie tu z tego wszystkiego zrzuci (co dokladnie zreszta mialo miejsce).

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Ok.

Odpowiedz
Cytat