Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQ 3b oop -> 2nd barrel on scary card

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
219 Wyświetlenia
BrushedWorld

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.04(BB) Replayer
SB ($6.17)
Hero ($4)
UTG ($4)
UTG+1 ($6.52)
CO ($5.25)
BTN ($13.06)

Dealt to Hero Q♦ K♥

fold, fold, CO raises to $0.15, fold, fold, Hero raises to $0.52, CO calls $0.37

FLOP ($1.06) 5♦ 8♥ J♥

Hero bets $0.62, CO calls $0.62

TURN ($2.30) 5♦ 8♥ J♥ A♥

Hero bets $0.86, CO folds

Villain:

Preflop:
Zdecydowałem się na 3b for value z tego względu, że stealuje 33%, 0% ft3b i doszedłem do wniosku, że vs 33% KQ spokojnie sobie radzi. No i wolę wywierać presję niż grać pod presją. :D

Flop:
Cbetuję jako blef, próbuję tu przede wszystkim zgarnąć pota - wyrzucam tonę broadway'ów w jego range'u, które mają jakieś tam outy, pewnie ten Jx będzie scary dla niego i może tu zrzucić pockety, no i czasem robię to też for value od gutshotów/SC, które złapało FD.

Turn:
Fajna karta do 2nd barrel'u, overkarta + third tone, dlatego decyduję się na kolejny bet, żeby go tu wyrzucić z pocketów, które zdecydowały się callować na flopie, drugich par i gorzej, w tym Jx często pewnie uda mi się zrzucić, no i trafiam nut FD. Co do sizingu - podłapałem to w filmie Ninjai'a :f_cool: , że nie muszę tu ładować jakimś mega dużym sizingiem, żeby semiblefować. Daję _sobie_ fajną cenę na obejrzenie kolejnej karty, generuję fold equity i przede wszystkim zachowuję inicjatywę, no i sam sobie dobieram korzystną cenę na obejrzenie kolejnej karty. Poza tym grając XC zabetuje mi tu tylko made flush/Ax, czasem Jx, a tego nie chcę.

Dzięki, pozdro.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kNoq001

wyglada ok
pf pamietaj, ze probka wciaz jest mala (105handow?) jednak pewnie cos tam pokazuje, ze odpuszczac nie potrafi
flop musimy betowac bo przy takim fold to 3bet on bedzie troche wywalal, dodatkowo blokujemy jakies kombo fd z K:h, flop blokuje J:h wiec np z Ax callnie nas tylko AT:h AQ:h AJ
turn jest fajny bo mozna juz wykluczyc nutsowe drawy u niego, dodatkowo karta bardzo scary dla 99-TT/Jx czy nawet QQ i w 3betowanej puli on moze wywalac troche tych rak
co do tego sizingu to nie wiem czy to bedzie mialo az taka skutecznosc na nl4 bo jednak wiekszosc graczy kieruje sie tutaj cena i moze spazzowac wlasnie vs niski sizing

pozdro

Odpowiedz
Cytat