Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl4 AK @ Ahigh dry F 3brls

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
137 Wyświetlenia
BrushedWorld

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.04(BB) Replayer
SB ($1.36)
BB ($1.08)
Hero ($4.24)
UTG+1 ($4.38)
CO ($6.57)
BTN ($5.38)

Dealt to Hero K♠ A♥

Hero raises to $0.16, fold, CO calls $0.16, fold, fold, BB calls $0.12

FLOP ($0.50) 9♥ 9♦ A♣

BB checks, Hero bets $0.32, CO calls $0.32, BB folds

TURN ($1.14) 9♥ 9♦ A♣ 7♥

Hero bets $0.86, CO calls $0.86

RIVER ($2.86) 9♥ 9♦ A♣ 7♥ J♦

Hero bets $1.18, CO raises to $5.23 (AI), Hero calls $1.72 (AI)

Siema.

Villain:
Unk

Preflop:
Std.

Flop:
Na unka wolałem zabetować, bo nie wiem czy on będzie betował vs mój check, ale to chyba jest jeden z tych spotów o których ostatnio mi mówiłeś, że mogę na aggro gracza sobie spokojnie grać x/c dając mu się wystrzelać z gorszym.

Turn:
Dalej betuję for value od gorszych Ax. Nie chcę kombinować z jakimś x/c czy x/r - x/r byłby spoko czy raczej wyizoluję się na 9x? Anyway - gram po prostu straightforward i nie kombinuję.

River:
Zastanawiam się czy nie lepiej było po prostu zagrać ship. On tutaj nie odpuści żadnego Ax, a może zagrać po prostu call vs mój vbet = tracę value. No i ten Jx mu pomaga, bo teraz te niskie Ax`y nie boją się tak o kicker`a.

Dzięki, pozdro.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kNoq001

znow unk, znow optymistyczne zalozenia, nie wiemy czy Ax calldownuje tutaj, dodatkowo jakies 9x pewnie ma w rangu + na river wpada AJ
ciezki spot ale na pewno nie shipuje z w/w powodow bo nie wiem czy mamy wtedy wystarczajaco value
niski bet moze byc i jest to raczej fold na shipa bo teoretycznie nic nie bijemy

dodatkowo zastanow sie nastepnym razem czy chcesz miec na river pule z TPTK na unka z ktorej ciezko Ci bedzie uciec, przewaznie nie bo nie wiesz czy masz az tyle value dlatego mozesz zmiejszyc sizing na turnie bo nie masz za bardzo sie tutaj przed czym bornic + wlasnie masz wiece miejsca na jakies b/f

ofc gdy wiemy, ze to fisz to linia bet bet ship jest ok

pozdro

Odpowiedz
Cytat