Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl4 AQ third tone T

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
137 Wyświetlenia
BrushedWorld

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.04(BB) Replayer
SB ($1.76)
BB ($4.39)
CO ($4.95)
Hero ($4)

Dealt to Hero Q♦ A♥

fold, Hero raises to $0.12, SB calls $0.10, BB calls $0.08

FLOP ($0.36) A♦ Q♠ J♠

SB bets $0.18, BB folds, Hero raises to $0.90, SB calls $0.72

TURN ($2.16) A♦ Q♠ J♠ 4♠

SB checks, Hero bets $1.65, SB calls $0.74 (AI)

RIVER ($3.64) A♦ Q♠ J♠ 4♠ 2♠

Spoiler

Hero shows Q♦ A♥
(Pre 68%, Flop 64.3%, Turn 6.8%)

SB shows A♠ 8♠
(Pre 32%, Flop 35.7%, Turn 93.2%)

SB wins $3.40

Siema.

Villain:
Unk.

Preflop:
Std.

Flop:
Trafiam 2 pary, które muszę chronić i wyciągać value od FD/Ax/Qx/Jx.
Takiego donka raisuję i docelowo chcę się tu stackować. Jak z sizingiem?
Raisowałem tu z tego wzoru, który odgrzebałem gdzieś wartach, czyli Aktualna wysokość puli + 2x podbicie przeciwnika, ale zastanawiam się czy nie lepiej wyglądałby tu po prostu ship z tego względu, że on i tak na turnie już będzie mega scommitowany, a tak zostawiam mu jakieś grosze i możliwość spasowania na kolejnym Xs.

Turn:
No i tutaj nie wiem co robić. Wydawało mi się, że mimo wszystko on nie odpuści żadnego Ax/Qx/Jx pewnie też. Jest masa kombinacji par + drawów, mógł dopiero teraz złapać FD [AsXx,KsXx,QsXx], no i to, że jest halfstackiem też tutaj na pewno wpłynęło na mój bet.

Jak tutaj powinienem grać na bigstacka, na takim boardzie? Zauważyłem, że często mam problem, gdy uzupełnia się draw i nie do końca wiem czy betować czy odpuszczać, jaki sizing dobierać etc.Jeżeli betuję flopa z TP+ i uzupełnia się draw na turnie to mogę szukać thin vbetów czy raczej odpuszczać na unka?

Dzięki, pozdro.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kNoq001

przy takim stacku tutaj nie ma innej decyzji niz ship turn za reszte jego kasy
gdyby to byl bigstack to tez zalezy od tego jaki to gracz, sety przewaznie shipuja flopa tak samo jak strit wiec w rangu przewaznie beda jakies drawy czy AJ/QJ/Ax
pewnie z toptwo betuje dalej jednak z zamiarem foldowania na shipa bo nie sadze, ze tak bedzie u unka gralo cos innego niz flush ale to sa close spoty

sytuacja tez sie zmienia gdy mamy 3way lub hu bo przy wiekszej ilosci graczy jest wieksza szansa na to, ze ktos lapie flusha

dodatkowo trzeba tez sobie odpowiedziec na pytanie "co zrobie gdy na river spadnie blank a on betuje" (ofc w przypadku checkbehind turn) jesli zamierzamy callowac to zdecydowanie lepiej samemu betowac turna bo jest wieksza szansa na to, ze przeciwnik callnie takie QJ na turnie niz sam je zabetuje na river

pozdro

Odpowiedz
Cytat