Przejdź do forum
Trwać gdy inni rezy...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Trwać gdy inni rezygnują..

1,811 Posty
248 Użytkownicy
837 Reakcje
171.6 K Wyświetlenia
wycioreks

Witajcie Panie i Panowie :)

Czesc z Was zapewne mnie troche zna, badz kojarzy z pokerowych stolikow. Na poczatku zdecydowalem sie przyblizyc nieco swoja osobe, wiec jesli kogos to nie interesuje to zapraszam do akapitu "terazniejszosc".

PROLOG

Juz od najmlodszych lat mialem zylke hazardzisty :D Dziadkowi po szkole puszczalem duzego, a sam skreslalem Toto Lige. Jak wielka byla moja radosc gdy w miescie otworzyli Toto Mixa. Kazde 2zl szlo na kupon, BM nie istnial, ile mialem za tyle gralem. Po kilku latach zmadrzalem i podszedlem bardziej profesjonalnie do tematu przechodzac do sieci. Moj dzien krecil sie wokol zakladow, zylem tym i po czesci z tego sie utrzymywalem.

NARODZINY

... byl rok 2009, lato w pelni. Wycioreks, jeszcze wtedy nie wycioreks, kombinowal jak ogolic buka :D Mielismy w ten czas w domu jeden wspolny komputer ( stara toshibe ktora kupilem i pozniej przegralem z bratem w omahe :D) Mecze juz ruszyly wiec trzeba bylo sledzic wyniki i troche poczarowac ( kto zasmakowal zakladow ten wie o czym mowie ;) ). Mlody ( brat ) akurat siedzial na kompie i nie chcial zejsc. Mowie zlaz na 5 min, on ze nie moze. Widzialem tylko, ze co chwila mu cos wyskakiwalo,szybko klikal i zamykal. Delikatnie mowiac sie wkurwilem :P ale odpuscilem. Sytuacja powtorzyla sie kilkakrotnie, a mlody jak milczal tak milczal.
Po paru dniach niepewnie zaczal zagadywac.. Gral w pokera. Wysmialem go! :f_biggrin: Pamietam jego slowa: "W pokerze znajdziesz wszystko to, co kreci Cie w zakladach i jeszcze wiecej.. " Nauczyl mnie zasad :sdrink Szybko zlapalem bakcyla. Pamietam pierwsza gre live z kumplami. Irek, Krzysio, Marcin, mlody i ja. Swietlica na wiosce, wpisowe 20zl, zamiast zetonow zlote i srebrne monety :tongue:

W wrzesniu 2009 dostalem 2$ na P* :fuckyeah :P Pogralem troche i przegralem. W pazdzierniku pojechalem na studia, freerolki na expekcie, freerolki na unibecie i poszedl :f_cool: Zajecia czesto byly w tym samym czasie wiec chcac nie chcac, nie raz musialem je opuscic by dograc freerolka :D Udalo sie pchnac pierwszy semestr. Na drugim poker calkiem mnie pochlonal, zaczalem wreszcie wygrywac. Wyrzucili mnie z uczelni. Postanowilem sprobowac utrzymac sie z pokera :facepalm: Po kilku miesiacach pokornie wrocilem do domu.. Jak wiecie, grac nie przestalem :D A dalej juz poszlo... :) Pamietajcie, co nie zabije to wzmocni!

TERAZNIEJSZOSC

Mam 24 lata i od urodzenia jestem Wojtek. Gram 45tki turbo z jako takimi wynikami ;) Aktualnie 3,5$ , ktore zaczalem grac od sierpnia. Bloga zakladam bo... Nigdy nie mialem! A tak serio, to dla zwiekszenia motywacji, moze natchnienia innych, jak i dlatego, ze bedzie fajnie! ;)

Pjona :sdrink

Odpowiedz
Cytat
1 810 odpowiedzi
doncamilloskate

I spoko, mnie sie podoba! :f_thumbsup:
Poczekaj jak ogarne swój limit to tam wpadnę Cie złoic troche, pozdro :fdrink

Odpowiedz
Cytat
p9rzemek

zaczynałeś od tych samych freeoli na expekcie co ja. Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
redmobile

Lubie to!:)

Odpowiedz
Cytat
bocik14

. Siema Wycior :]

Odpowiedz
Cytat
duff2511

Szykuje się dobry blog. Będę zaglądał :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Szp4Q

:sdrink powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
bezxc0

W końcu Wojtku się zdecydowałeś i powiem Ci, że wyszedł Ci całkiem przyzwoity blog, ja go czytałam z uśmiechem na ustach :] Pewnie wiesz, że ja też gram 45os za 3,5$ :D Po Twoim podejściu do gry, umiejętnościach wejście na wyższe limity pozostaje tylko kwestią czasu, mam nadzieję, że ja razem z Tobą :fuckyeah będę śledzić i życzę oczywiście powodzenia w challengu _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
nubson
Certh

Proszę, wreszcie dał sie na bloga namówić!

Jaki to skromny człowiek z tego Wojtka, nic o swojej platynowej gwiazdce z Sharka nawet nie wspomniał! ;)

Liczę na regularne wpisy, w których żalisz się na badbeaty, wypominasz innym zawodnikom suckouty i tiltujesz, w agresji niszcząc kolejną myszkę/klawiaturę. :D

Odpowiedz
Cytat
panpankracy

Jaki range bys dal w 45tkach kolesiowi limpujacemu w middle fazie na 5-20 bpusb. Czy ignirowalbys to i puszowal
tak jakby tego nie bylo czy przeciwnie?

Odpowiedz
Cytat
wycioreks Autor wątku
wycioreks

Dzieki wszystkim za dobre slowo i fajne przyjecie :sdrink

Napisane przez Certh
Jaki to skromny człowiek z tego Wojtka, nic o swojej platynowej gwiazdce z Sharka nawet nie wspomniał!

Mysle, ze sporo osob i tak wie :D A tak serio to cieszy, ale szalu nie ma ;) Jak bedzie druga, chociaz zlota na 3,5$ wtedy to bedzie cos ;)

Napisane przez doncamilloskate
Poczekaj jak ogarne swój limit to tam wpadnę Cie złoic troche, pozdro

Czekam z niepewnoscia _thumbsup: Tylko pytanie czy sie doczekam :P

panpankracy na pewno nie ignoruje, daj moze jakis konkretny przyklad albo podaj wiecej wiadomych, bo tak to za duzo by sie rozpisywac.

Ostatnio malo moge grac :( a chlopaki z challengu nie proznuja :facepalm: Od piatku ruszam z ostrym grindem wiec nie myslcie sobie, ze rozwalilem myszke jak to Certh sugerowal :)

Co do najblizszych dni, planuje, a moze inaczej chcialbym zagrac chociaz 2 eventy wcoopa. Zobaczymy czy sie uda :]

Odpowiedz
Cytat
panpankracy

Ok. Zalozmy ze 15 left. 75/150. Masz 1750 w stacku. Jestes na hj a na hj+1 koles ma20bb limpuje. Masz ato albo 77/88, co robisz? Czy to jest snap allin readless?

Odpowiedz
Cytat
doncamilloskate

Napisane przez wycioreks

Napisane przez doncamilloskate
Poczekaj jak ogarne swój limit to tam wpadnę Cie złoic troche, pozdro

Czekam z niepewnoscia _thumbsup: Tylko pytanie czy sie doczekam :P

:challenge

Odpowiedz
Cytat
wycioreks Autor wątku
wycioreks

Przy 75/150 15left bardzo malo prawdopodobne, ale oki pominmy to. Na pewno nie pushuje nizej niz ATo, 77+. Gdyby nie bylo limpu, wrzucalbym na pewno A8s+, A9o+,KJs+, KQo , moze wiecej, zalezy jeszcze od stakow przed nami. Zmierzam do tego, ze taki limp czesto bedzie oznaczal jakiegos Ax, badz niska pare i gracz po prostu nie wie co zrobic, a dosyc czesto dostaniemy call, zwlaszcza jesli to slaby gracz i nie przylapalismy go wczesniej na trapie. Podsumowujac, 88+, ATs, AJo+ easy push, ATo+, 77+ przewaznie tez, w zaleznosci od sytuacji na stole.

Odpowiedz
Cytat
panpankracy

Ilosc left niewazna. I tak musimy sie ze dwa razy podwoic zeby dojsc do ft. Ok. Czyli ajo i 88 to easy ship? Limp z utg tak samo reagujesz?

Odpowiedz
Cytat
bocik14

Napisane przez panpankracy
Ilosc left niewazna. I tak musimy sie ze dwa razy podwoic zeby dojsc do ft. Ok. Czyli ajo i 88 to easy ship? Limp z utg tak samo reagujesz?

Mówimy tu o gościu ze statami 22/1-3. czy 22/22-19. (nie wiem czemu akurat 22:])

Odpowiedz
Cytat
wycioreks Autor wątku
wycioreks

Napisane przez Bocik14
Mówimy tu o gościu ze statami 22/1-3. czy 22/22-19. (nie wiem czemu akurat 22 )

panpankracy nie okreslil kompletnie typu gracza wiec odnioslem sie do typowego unka. Limp z utg w identycznej sytuacji oczywiscie zaweza moj pushing range, 99+, AQ+ minimum.

Odpowiedz
Cytat
panpankracy

Pytanie stad, ze zauwazylem ze dwa razy na ostatnie kilkadziesiat gier ze ludzie tak trapuja mknstery. Ale moze faktycznie jest ich tak malo ze twoj range jest generalnie dobry.

Odpowiedz
Cytat
bocik14

Wycioreks - Już Ci się nie chce,nie? :sdrink

Odpowiedz
Cytat