Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QQ nl10

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
286 Wyświetlenia
ppp1otrek
Oldschool Grinder

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]BU$11.00:///////;SB$26.64:///////;BB$10.00:///////;MP3 (Hero)$10.70:///////;CO$11.47:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with Q:d, Q:s.
Hero raises to $0.30, 3 folds, BB calls $0.20.

Flop: ($0.65) T:s, 2:d, 8:s (2 players)
BB checks, Hero bets $0.46, BB raises to $1.20, Hero calls $0.74.

Turn: ($3.05) J:s (2 players)
BB bets $2.17, Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $3.05.

gość 19/13 325 hands raise cb 27(11) wtsd 21 / bet OOP miss cbet 67(3)
obstawiam go na tripsa drawa lub nic, myślę tak callne raise cbeta na turnie pewnie zagra check będe miał darmową karte, jego cbet turn pokazuje, że jednak coś mocnego ma. Albo wszedł kolor i jestem drawing death albo moja QQ słaba na jego range no i pozostaje mi gutshot na jego tripsa.
Jaki powinienem mieć plan na tą rękę ?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
MrJuskux
Oldschool Grinder

Nie wiele możesz zrobić w tej sytuacji. Tak jak napisałeś pewnie ma seta lub pair+draw. Tak czy siak na jego range stoisz mocno z tyłu. Moim zdaniem każda podjęta przez ciebie decyzja była dobra w tym rozdaniu.

Odpowiedz
Cytat
uche18
Oldschool Grinder

Czesc

PF ok. Na F przy jego olbrzymim raise c-bet ja zagralbym o stacki. On moze tak grac z kazda OP, drawem czy nawet czystym bluffem, a jednak jest zbyt wiele drawow aby dawac darmowa karte. Nie wiem tez na jakiej podstawie sadzisz, ze jak zagrasz call na F to na T on nagle odpusci? Jakies ready? Dla mnie on bardzo czesto bedzie kontynuowal bo na drawowatym F ty z mocnymi rekami nie bedziesz chcial dawac free card i najczesciej zagrasz o stacki wiec twoja reka wyglada na srednia reke i moze probowac cie zrzucic tym bardziej na takiej karcie..

Odpowiedz
Cytat
MrJuskux
Oldschool Grinder

Nie zgadzam się z tą opinią . Ja nie chciałbym grać o stacki już na flopie. Nie widzę też dużo drawów u niego. Może trochę mało danych o przeciwniku ale dla mnie gość nie wygląda na bluffera i jego 3bety myśle że są szczere. Powiedz z czym jeszcze oprócz poketów ten gość może callowac na BB. Dodałe do equilaba AA i KK ale nie sądze aby tak je zagrał. Dorzuciłem też dwa drawy które wydają mi się prawdopodobne. Może można dodać jeszcze A10 ale nie wiem czy to nie na zbyt mocno naciągane.
Nie obstawiam go też na gołego drawa. A skoro tak to walka o staki nie jest dla nas opłacalna nawet jesli ma drawa z jakąś parą i overkartą. Nie liczę też na to że gość odpuści na turnie ale w przypadku gdy nie kompletuje się flush to można uderzyć.

Stół: 8♦2♦T♠
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    62.25%   62.25%    0.00% { KK+, TT, 88, 22, ATs, Ts9s, 9s8s, ATo }
MP3    37.75%   37.75%    0.00% { QdQs }

Odpowiedz
Cytat
uche18
Oldschool Grinder

Po pierwsze to nie dales mu zadnego drawa bo te drawy, ktore wrzuciles sa blokowane. Po drugie skoro on nie raisuje dla ciebie drawow to dlaczego ma az 27% raise c-bet?
Po trzecie F jest za bardzo drawowaty zeby dawac darmowe karty.

Dodatkowo jesli grasz call F to jaka linie obierasz na nastepnych ulicach?

Odpowiedz
Cytat
MrJuskux
Oldschool Grinder

No tak. Może trochę nieporadnie wprowadzałem dane do equilaba
ale ok. No to spróbuje zrobić to trochę dokładniej. Przyjmijmy że gość calluje nas na BB z 10% range.
Może nie to będzie coś takiego. JJ-22,AQs-ATs,KQs,QTs+,J9s+,T9s,AQo-AJo,KQo

i teraz 1/3 czasu gośc będzie nas raisował. No to zakładam że będzie to coś takiego

Stół: 2♦T♠8♠
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    40.80%   40.80%    0.00% { JJ-88, 22, J9s, AsQs, KsQs, AsJs, QsJs, AsTs, QsTs }
MP3    59.20%   59.20%    0.00% { QdQs }

No i z tego faktycznie by wynikało że masz racje. Ale nie wiem czy rzeczywiście gość calluje 10% range.
A tak poza tym to która statystyka pokaze mi procentowy range przeciwnika w takiej sytuacji? Bo call open to chyba pokazuje wszystkie sytuacje gdzie gość calluje podbicie ale także w multiwayu. A gdy mamy sytuacje jeden na jeden?

Jesli gram call to turn call jesli nie uzupełnia się draw i chyba na river pojawi się problem:)
No dobra. Masz racje ale miło podyskutować.:fdrink

No ale powiedz mi. Gdyby gość raisował np 10% czasu też chciałbyś się stakować?

Odpowiedz
Cytat
Majcha
Oldschool Grinder

A co myślicie o zagraniu tu Click It Back.Z setem wrzuci i mamy łatwy fold. Z drawem na 90% będzie zmieszany i tylko callnie lub nie będzie wiedział co zrobić i wyrzuci przy okazji pozbywając się Air.Jeżeli tylko callnie mamy easy game .Ja ostatnio tak gram w podobnych spotach i całkiem nieźle to wychodzi.

Odpowiedz
Cytat
MrJuskux
Oldschool Grinder

W sumie można się pokusić ale czy oby nie za często zrzucą nas jakieś mocniejsze drawy. Nie praktykowałem nigdy takich zagrań i chyba nie słyszalem aby trenerzy coś takiego proponowali na tych limitach. To chyba jeszcze nie czas na eksperymentowanie. Tym można się zajmować chyba trochę wyżej

Odpowiedz
Cytat