Przejdź do forum
"Dziś sam jestem dz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] "Dziś sam jestem dziadkiem..." - zadaj pytanie Bocianowi!

22 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
2,077 Wyświetlenia
AceBestini
PokerStrategist

"Dziś sam jestem dziadkiem..." - MrBocian

Cel przedsięwzięcia jest prosty - jedna z głównych szkoleniowych postaci PokerStrategy.com każdego z najpopularniejszych pokerowych wariantów otrzyma garść pytań, których podstawowe przesłanie brzmi "Jak dziś zaczynałbyś swą przygodę z pokerem, gdybyś posiadał wówczas nabytą na przestrzeni swej kariery wiedzę?".

Po co to robimy? Ano po to, aby z jednej strony przybliżyć sylwetki twoich nauczycieli (a może i autorytetów), z drugiej zaś aby dać ci szereg konkretnych wskazówek i rozwiązań. Te pomogą ci uniknąć błędów, na których ktoś kiedyś już się nauczył.

Na zadawanie własnych pytań masz czas do 27 sierpnia do godz. 12:00. Spośród wszystkich propozycji wybierzemy cztery, na które mentor udzieli odpowiedzi. Zachęcamy do postowania "woprosów"! Może odpowiedzi na nie rozruszają in plus twego rolla?

21 odpowiedzi
Grigo92
PokerStrategist

Jak pracowałbyś nad kształtowaniem swojego pokerowego myślenia?

chada1989
BlackMember

Napisane przez AceBestini

Cel przedsięwzięcia jest prosty - jedna z głównych szkoleniowych postaci PokerStrategy.com każdego z najpopularniejszych pokerowych wariantów otrzyma garść pytań, których podstawowe przesłanie brzmi "Jak dziś zaczynałbyś swą przygodę z pokerem, gdybyś posiadał wówczas nabytą na przestrzeni swej kariery wiedzę?".

co prawda moja pytanie nie pasuje do tego co Ace tutaj napisał, ale spróbuję je zadać, może uda się uzyskać odpowiedź która będzie pomocna dla graczy troszkę bardziej zaawansowanych :)

mianowicie: kiedyś przeczytałem, że Bocian ma już małżonkę, w związku z tym bardzo mnie ciekawi jak potrafi on pogodzić bycie pokerowym pro, oraz bycie mężem. wydaje mi się, że nie jest to łatwe zadaniem ponieważ poker raczej jest bardziej wieczorowym/nocnym zajęciem i nie ma tutaj sztywno ustalonych godzin tak jak w pracy na etacie. czy rozwiązaniem jest własnie ustalenie takich sztywnych godzin? dopasowanie godzin do swojej drugiej połówki? bo przecież nie można się cały czas mijać :)

może nie umiem ładnie ubrać w słowa mojego pytania, ale wydaje mi się, że każdy mniej więcej zrozumiał o co mi chodzi i co mam na myśli :)

pozdrawiam

Bejkker
PokerStrategist

Chada1989, o ile mnie pamięć nie myli, odpowiedź na twoje pytanie jest w podcascie z MrBocianem.

Mając zaplecze w postaci pokaźnego bankrolla jak zdywersyfikowałbyś go aby w jak najszybszym czasie osiągnąć sukces pokerowy przez co rozumiem grę na wysokim poziomie oraz co za tym idzie wysoki winrate

Refic
Oldschool Grinder

Napisane przez Bejkker
Chada1989, o ile mnie pamięć nie myli, odpowiedź na twoje pytanie jest w podcascie z MrBocianem.

Dokładnie _thumbsup:
Tutaj znajdziesz ten podcast https://polska.pokerstrategy.com/news/content/Co-przyni%C3%B3s%C5%82-bocian-_61702/

Pytanie:
W jaki sposób pracujesz nad poprawą swojej gry? Jak robiłbyś to na miejscu początkującego gracza?

ekonom
Oldschool Grinder

Lubisz żaby ?( :f_rolleyes:

arthmax
Oldschool Grinder

Brałeś kiedyś coachingi? =)

HandOnFire
BlackMember

Napisane przez ekonom
Lubisz żaby ?( :f_rolleyes:

xDD

Bejkker
PokerStrategist

W jaki sposob grajac dosc wysoko, pozbyles sie uczucia scary money? Podejrzewam ze sporo pracy nad mindsetem ale jednak ogladajac Twoje filmiki to mozna po prostu wyczuc ta chlodna analize, brak emocji, do takiego stanu dazy kazdy pokerzysta.

skąd pseudo "bocian" ?

kacper3k
Elite Grinder

Czy często Ci się śni coś związanego z pokerem? :D

chada1989
BlackMember

oho, przeoczyłem ten podcast :) dzięki!

MightySparow
Elite Grinder

Kogo uważasz za najlepszego gracza plo obecnie ?

kapelusznik
Oldschool Grinder

Podglądasz czasem graczy z nosebleedów?

Zakotwiczyłeś się na PLO1k/2k na dobre, czy masz w planie przeskoczyć jeszcze jakieś limity?

Myslales zeby zalozyc wlasna stajnie* graczy PLO?

*(stacking + trening za % z zysku)

Endurx
PokerStrategist

Czy grałbyś w pokera więcej gdybyś z obecnymi umiejętnościami mógł przenieść się do roku 2004?

Edziorrr
PokerStrategist

Napisane przez Endurx
Czy grałbyś w pokera więcej gdybyś z obecnymi umiejętnościami mógł przenieść się do roku 2004?

W 2004 omaha online była taką egzotyką jak dziś największe niszówki.

Leinad88
PokerStrategist

Ile masz lat?

nemcio
Oldschool Grinder

Jakie wydarzenie bądź co przekonało cię do przejścia na zawodowstwo pokerowe czy były to sukcesy jeżeli tak to jakie to osiągnięcie pokerowe, które skłoniło cię do stwierdzenia że tym chce się teraz zajmować i poświęcać temu dużo więcej czasu?