W przerwach lubie sie rozciagac, zrobic lekkie cwiczenia. Wracam do komputera lepiej skupiony, w lepszym samopoczuciu.
Czy ktos mial kiedys kontakt z ktoryms rodzajem jogi?
W przerwach lubie sie rozciagac, zrobic lekkie cwiczenia. Wracam do komputera lepiej skupiony, w lepszym samopoczuciu.
Czy ktos mial kiedys kontakt z ktoryms rodzajem jogi?
Nie osobiscie, ale znajomy trenowal joge dynamiczna, a kolezanka zwykla (joge po prostu =P) oboje byli bardzo zadowoleni i wypowiadali sie w samych superlatywach, co w przypadku tej kumpeli bylo dziwne bo zawsze na wszystko narzeka. No i w sumie jeszcze jedna kolezanka byla sprobowac, ale jakis koles za nia sapal i czula sie nieswojo to wiecej nie poszla
sam sie nad tym zastanawialem, zeby sie zapisac, ale nie bylo kiedy.
Joga jest godna polecam
Daje oczyszczenie umysłu co jest jednym z założeń jogi. Przez głębokie oddechy wykonywane w trakcie ćwiczeń uspokaja się układ nerwowy
Same ćwiczenia świetnie rozciągają ciało.
Ćwicząc jogę nasze i ciało umysł czują się zrelaksowane co daje kopa na cały dzień gorącą polecam i zachęcam do Cwiczeń!!
Pozdro
Napisane przez mko101
Super, tego potrzebuje.Jak zaczac? YouTube? Jakies poradniki?
Dopisuję się do pytania. Co polecacie dla noobów?
ja polecam kurs, jogę w grupach z instruktorem. Chodziłem pół roku, było fajnie
Nawet kilka lekcji z kimś doświadczonym to świetne rozwiązanie moim zdaniem. Jeśli wolicie jednak uczyć się sami to polecam oglądać filmiki, ale takie, na których nie będą pojedyncze ćwiczenia, a cały cykl, bo kolejność wykonywania ćwiczeń, umiejętne przeplatanie tego z "po prostu siedzeniem i oddychaniem" itp. jest prawdopodobnie istotne. Joga faktycznie odpręża, czułem się fantastycznie wychodząc z każdych zajęć.