Dlaczego założyłem bloga?
Ponieważ stało się to modne. I nic mnie tak nie wkurza jak mówienie publicznie o porażce(w tym wypadku o tilcie). Dzięki wpisom tutaj będę kontrolował swoje emocje i tak łatwo nie tiltował.
Moja historia pokera:
Dawno dawno temu za 7 ulicami i 7 blokami siedząc na kompie, z włączonym googlem i frazą do wyszukiwania "sposób na szybki zarobek"(stąd pomysł na nick), trafiłem na reflink PokerStrategy. No i wtedy się zaczęło - pierwsze niepowodzenia. 50$ przetraciłem szybciej niż można powiedzieć "bankroll mangament". Ale nie poddałem się, główną motywacją były dla mnie blogi innych graczy, więc wpłaciłem 5$ i spróbowałem jeszcze raz SSS, jakiego miałem banana na twarzy, gdy złapał mnie pierwszy upswing(wtedy myślałem, że wynika to z mojej dobrej gry) jednak moje szczęście nie trwało długo przez następne kilka dni można było zjeżdżać na sankach po moim wykresie. Niestety górka w końcu się skończyła i ani w górę ani w dół już się nie dało. Poprzysiągłem sobie, że już nigdy więcej nie zagram w pokera. Po tygodniu myśli o pokerze zaczęły powracać. Postanowiłem dać pokerowi jeszcze jedną szansę i poszło 15$ na Everesta, z początku szło nieźle, 40$ po pierwszym dniu.
Jednak potem znowu sanki, z tym że góra się jeszcze nie skończyła. Nie FL, nie NL, nie SnG - to co? Może MTT...
Moje zdobycze:
- 1 miejsce w turbo 5,50$ (351$)
- 2 miejsce w SnG turbo 2,20$ (36$)
- 4 miejsce w żeton i krzesło (34$)
- 4 miejsce w polskim freeroll'u (27$)
- 10 miejsce w turbo 5,50$ (17,56$)
Ogólnie
Gram na Everest Poker turnieje MTT z wpisowym nie przekraczającym 5,50$, najczęściej turbo. Gram maksymalnie na 2 stołach, najczęściej na jednym i około 2-4 turniejów dziennie. Czasami zdarzają mi się wypady na BSS NL10.
Cele:
Wygrana powyżej 500$ w turniej MTT
Pierwszy zakup za pieniądze z pokera
Udział w turnieju live
Nagranie filmiku przy FT z omówieniem
Zmiana platformy
WSOP
BR: 250$(sporą część wypłaciłem)
No i oczywiście w każdym poście będę wrzucał coś co umili czytanie