Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] "W poszukiwaniu fishy" - DoNki!!! | Mój mały rekord 40 HU SnG w jeden dzień i już 1/3 challengu

43 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
2,530 Wyświetlenia

Dlaczego założyłem bloga?

Ponieważ stało się to modne. I nic mnie tak nie wkurza jak mówienie publicznie o porażce(w tym wypadku o tilcie). Dzięki wpisom tutaj będę kontrolował swoje emocje i tak łatwo nie tiltował.

Moja historia pokera:

Dawno dawno temu za 7 ulicami i 7 blokami siedząc na kompie, z włączonym googlem i frazą do wyszukiwania "sposób na szybki zarobek"(stąd pomysł na nick), trafiłem na reflink PokerStrategy. No i wtedy się zaczęło - pierwsze niepowodzenia. 50$ przetraciłem szybciej niż można powiedzieć "bankroll mangament". Ale nie poddałem się, główną motywacją były dla mnie blogi innych graczy, więc wpłaciłem 5$ i spróbowałem jeszcze raz SSS, jakiego miałem banana na twarzy, gdy złapał mnie pierwszy upswing(wtedy myślałem, że wynika to z mojej dobrej gry) jednak moje szczęście nie trwało długo przez następne kilka dni można było zjeżdżać na sankach po moim wykresie. Niestety górka w końcu się skończyła i ani w górę ani w dół już się nie dało. Poprzysiągłem sobie, że już nigdy więcej nie zagram w pokera. Po tygodniu myśli o pokerze zaczęły powracać. Postanowiłem dać pokerowi jeszcze jedną szansę i poszło 15$ na Everesta, z początku szło nieźle, 40$ po pierwszym dniu.
Jednak potem znowu sanki, z tym że góra się jeszcze nie skończyła. Nie FL, nie NL, nie SnG - to co? Może MTT...

Moje zdobycze:

- 1 miejsce w turbo 5,50$ (351$)
- 2 miejsce w SnG turbo 2,20$ (36$)
- 4 miejsce w żeton i krzesło (34$)
- 4 miejsce w polskim freeroll'u (27$)
- 10 miejsce w turbo 5,50$ (17,56$)

Ogólnie

Gram na Everest Poker turnieje MTT z wpisowym nie przekraczającym 5,50$, najczęściej turbo. Gram maksymalnie na 2 stołach, najczęściej na jednym i około 2-4 turniejów dziennie. Czasami zdarzają mi się wypady na BSS NL10.

Cele:

:diamond: Wygrana powyżej 500$ w turniej MTT
:diamond: Pierwszy zakup za pieniądze z pokera
:diamond: Udział w turnieju live
:diamond: Nagranie filmiku przy FT z omówieniem
:diamond: Zmiana platformy
:diamond: WSOP :D

BR: 250$(sporą część wypłaciłem)

No i oczywiście w każdym poście będę wrzucał coś co umili czytanie :D

42 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

BR: 263,47$

Wygrane:

- 2 miejsce w SnG turbo | 90 osób | wpisowe: 2,20$ (36$)
- 10 miejsce w turbo freezout | 284 osoby | wpisowe: 5,50$ (17,56$)

Złapałem małego downswinga na cash table, w sumie nic dziwnego od kilku dni miałem pięknego up'a.

No i oczywiście:

powodzenia:) widzę że chyba mała inspiracja wyczynem boka87 i bedzie na forum więcej sng:) - z czego się cieszę

o co kaman z panienkami:)? siostra? dziewczyna? ty;>? czy ki (*)***?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ja :P A tak serio to prowadzę skromną agencje, reklamuję tutaj swoje hmm "produkty" :D Dla mnie granie SnG i MTT to przede wszystkim świetna zabawa, a raczej nie wydaję mi się, żeby boku świetnie się bawił ;)

no koleś który w 15 dni zarobi(ł) 115 000$ inwestując 100, nawet jak i przy tym się nie bawił, to będzie miał do końca życia wielki ubaw opowiadając tą historie, a i ze spożytkowania tegoż "zarobku" zabawy bedzie miał nieco

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zauważyłem, że gra samych MTT, to nie przepustka do szczęścia i bogactwa, więc teraz zamiast grac MTT i czasami BSS, będę grac BSS i czasem jakiegoś fajnego MTT zagram. Dzisiaj nie grałem dużo, głównie studiowałem artykuły ze statusy srebrnego.

Kolejne cele:

:diamond: Opanowanie wszystkich artykułów ze statusu srebrnego
:diamond: 0.10/0.25(625$)
:diamond: Uczestniczenie w coachingach
:diamond: Wklejanie rozdań na forum
:diamond: Oglądnięcie filmików z BSS do statusu srebrnego
:diamond: Nakręcenie własnego :D

Liczby:

Rozegranych MTT: 4
rezultaty:
----------------

Rozegranych rąk: 419
rezultaty:
- 5,2BB/100(+2,18$)

BR: 248,80$

....:

fleake
PokerStrategist

dariolysy napisał
no koleś który w 15 dni zarobi(ł) 115 000$ inwestując 100, nawet jak i przy tym się nie bawił, to będzie miał do końca życia wielki ubaw opowiadając tą historie, a i ze spożytkowania tegoż "zarobku" zabawy bedzie miał nieco

on zarobik ok 35k$ +10k$ winnings a nie 115k$.

Tyb3r
PokerStrategist

35k to on mógł stracić...

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No niestety w ciągu ostatnich 2 dni bardzo spadłem z rollem. Mam wątpliwości, czy to downswing, czy po prostu słabo gram ;(. Wrzuciłem wczoraj trochę rozdań na forum i wytknięto mi kilka błędów dość często popełnianych, z czego bardzo się cieszę. Jednak dzisiaj znowu to samo godzinna sesja i "trochę" tych BB straciłem. Po analizie zauważyłem, że każdą overparę i każde TPTK traktuje jak nutsa i jestem gotów wejśc z nimi AI, za chwilę zagram 2 sesje i spróbuję trochę odrobić i pewnie wieczorem napisze jak mi poszło, zagrałem też jeden turniej z wpisowym 5,50$, ale poległem QQ vs QTo - trafiony strit X(. Ograniczę też stoły do max 4.

Liczby:

Rozegranych MTT: 1
rezultaty:
----------------

Rozegranych rąk: 416
rezultaty:
- -69,1BB/100(28,74$)

BR: 215,67

...:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Heh tak jak się spodziewałem koniec "downswinga". Podbudowałem trochę Rolla, chociaż nie grałem zbyt wiele udało się odrobić część strat. Zagrałem też trochę SnG HU 0,55$ - wszystkie win :)

Liczby:

Rozegranych MTT(w tym SnG): 5
rezultaty:
- 5 wygranych SnG HU 0,55$(2,50$)

Rozegranych rąk: 333
rezultaty:
- odrobionych około 10$ + bonusy

Ponadto udało się wykonać 2 cele:

:diamond: Wklejanie rozdań na forum
:diamond: Pierwszy zakup za pieniądze z pokera(motywacja ogromna)

BR: 227,98$

A to ręka, która przywróciła mi wiarę w siebie(suckout :D):

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;MP1$17,55:81/31/4/3,0/32/50/100/63;Hero$14,51:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.65 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with A♥, Q♦
2 folds, MP1 raises to $0,45, 2 folds, Hero raises to $1,10, 3 folds, MP1 calls $0,65.

Flop: ($2,35) J♥, T♠, 9♦ (2 players)
MP1 checks, Hero bets $1,30, MP1 raises to $6,25, Hero calls $4,95.

Turn: ($14,85) 8♠ (2 players)
MP1 bets $10,20 (All-In), Hero calls $7,16 (All-In), MP1 gets uncalled bet back.

River: ($29,17) A♣ (2 players)

Final Pot: $29,17

Results follow (highlight to see):
Hero shows strit, do dama (Ah Qd)
MP1 shows trójka, walety (Jd Js)

Hero wins with strit, do dama (Ah Qd)

...:

Tyb3r
PokerStrategist

Nie sądzisz, że rozegrałeś tę rękę źle ?
Nie miałeś oddsów na sprawdzenie tego OESD, nawet jeżeli doliczysz outy na asa.

Przeciwnik ma co prawda vpip z piekła, ale pfr już dość tight, czyli tutaj ma albo JJ+, albo AK/AQ, co sprawia, że raczej jesteś underdogiem.

Ale nie jestem specjalistą od BSS.

Pzdr.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

To prawda. Masz racje, że źle to rozegrałem, więcej nie będę robic takich callów, bo w dłuższym okresie na tym tracę, ale gdyby nie ta ręka straciłbym część zapału do gry. Przyjemniej się gra gdy wykres z dnia jest na plusie :P Dużą dla mnie motywacją jest zakup za pieniądze z pokera - naprawdę polecam innym graczom, wypłaćcie cześć rolla i kupcie sobie coś :)

maciekr
PokerStrategist

dariolysy napisał

Tak w zasadzie to zainwestował 35k.
Było nie było tyle by stracił na zakładzie gdyby mu nie poszło.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Aktualnie przeżywam kryzys, wszystko nie idzie ;( Ciągle nie rozumiem, co robię źle. Wrzucam rozdania na forum i jakoś tak krytycznych błędów nie popełniam, ale jednak bankroll topnieje(ogólnie jestm już chyba z 40$ na minusie), zauważyłem też, że raczej żadnych badbeatów nie dostaję, ogólnie jedynym brakiem w mojej grze jest to, że od 3 dni może jeden set mi wszedł, a ogólnie nic takiego się nie dzieje. Jutro spróbuję oglądnąć wszystkie filmiki z sekcji brąz i zobaczę jak radzi sobie wanpi na NL10. Trzeba będzie też zmienić platformę, ponieważ bonus na everku jutro się kończy, jestem prawie pewien, że po everku przejdę na P*. Opiszę tutaj wady i zalety Everesta:

:diamond: Przyzwyczajenie do softu
:diamond: Sporo fishy
:diamond: Dobre stoły, dużo Big Stacków
:diamond: Fajne turnieje

:heart: Możliwośc uzupełnienia stacka dopiero w następnym rozdaniu
:heart: Nie można ustawic automatycznego dopełniania do 100BB
:heart: Mało stołów
:heart: Mało turniejów Turbo
:heart: Skończył się bonus
:heart: Downswing :D

Liczby:

Rozegranych MTT(w tym SnG): 2
rezultaty:
----------------

Rozegranych rąk: 260
rezultaty:
- -63,4BB/100(16,48$)

BR: 204,28$

....:

czerstwyjan
PokerStrategist

fajne turnieje na everku? nie wydaje mi się :) a moze tylko mi...? :) powodzenia życzę w każdym razie :) i do zobaczenia na stołąch

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No zależy dla kogo fajne, dla mnie na przykład są extra, tylko trochę ich mało. Wciąż czekam na ten przelew z Everka, ale sadze, że jeszcze z 2 dni poczekam, może to i lepiej - przyswoję sobie więcej wiedzy z BSS :D Myślę, że na P* zacznę od NL5, potem się zobaczy jaki poziom na NL10. Dzięki czerstwyjan - wzajemnie :)

Skoro już piszę tego posta to wypada jakieś zdjęcie wkleić:

fessnic
Elite Grinder

zarobek napisał
Opiszę tutaj wady i zalety Everesta:

...

:heart: Możliwośc uzupełnienia stacka dopiero w następnym rozdaniu

Mozna pod koniec danego rozdania, tylko trzeba to zrobic szybko. Mamy na to 2-3s., mianowicie czas pomiedzy zniknieciem zetonow u gracza wygrywajacego rozdanie a nastepnym rozdaniem kart.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

I to jest właśnie denerwujące :P Na FTP można sobie(chyba) ustawić "zawsze dopełniaj do xBB".

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiaj rano pieniądze doszły na moje konto MB, ale zdecydowałem się wybrać inną platformę, czyli PP, ze względu na korzystny bonus. Przewalutowanie w obie strony kosztowało mnie 10$, ale było warto, bo dostałem możliwość wyrobienia 200$. Zdążyłem też rozegrać pierwszą sesje, na początku spotkał mnie niemiły badbeat i straciłem trochę ponad 1 BI, ale później odrobiłem i w efekcie końcowym wyszedłem na plus.

Liczby:

Rozegranych MTT: 0
rezultaty:
----------------

Rozegranych rąk: 510
rezultaty:
- 10,9BB/100(+5,55$)

BR: 200,33$

...:

fleake napisał

dariolysy napisał

on zarobik ok 35k$ +10k$ winnings a nie 115k$.

true, mała dezinformacja mnie pomyliła;)