Przejdź do forum
Problem z powrotem ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z powrotem do gry

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
594 Wyświetlenia

Czesc, mam powazny problem z powrotem do systematycznej, dochodowej gry po ponad rocznej przerwie.

W skrocie: gralem sh/hu, stawki do nl400/600, ponad rok przerwy.
Jaka droge obrac, by spowrotem wczuc sie w klimat pokera, obecnie popularnych linii itp. Glownie chce grac hu jednak wiadomo, ze nie dostaje sie tu akcji juz tak latwo, a ja nie mam czasu siedziec caly dzien niestety przed komputerem. Dlatego postanowilem ze znowu bede gral sh i hu. Roll pozwalajacy na gre na swoich dawnych limitach, ale to stanowczo odpada, nie chce sie splukac.

Mysle, ze trzeba odzielic tamten okres gruba kreska i zaczac jakby od nowa, tyle ze juz z jakims tam br. Od jakich limitow proponujecie zaczac i jaki tryb nauki przybrac? Zakupilem Poker Mindset, zaczalem czytac, trzeba sie przylozyc.

jesli chodzi o sh to mysle, ze zalozenia typu przejscie limitow od nl50 na nowo byloby git*, jednak jak zrobic to z hu? tam duzo regow z nl100 to ci sami co na np nl400, kogos do grindu ciezko znalezc, a na fishach nie naucze sie grac. Mam nadzieje ze ktos zechce pomoc, bo trzeba brac sie za to gowno i zarabiac!

* - aaaa na koniec jeszcze moj chyba najwiekszy leak ktory przeszkadza mi w graniu nizszych stawek- nie szanuje tak big blindow jak wyzej, mysle ze jesli oooo tu przegram 2bi to nie ma problemu bo wygram 1ai wyzej i jest bez lipy

teraz jest jeszcze taka sytuacja, ze do polowy przyszlego miesiacu musze wygrindowac troche rejku dla zajebistej promocji (ok 100e/dzien), nie jest to dobra pora do grindu, ale tej promocji nie moge przegapic. ciezko tez mi znalezc akcje na tym roomie gdzie musze pograc zeby zrobic te 100e/dzien wiec kolejny problem, ze jak bede gral za nisko to nie wyrobie normy

prosze Was o pomoc, od poczatku traktowalem pokera powaznie, ale teraz mimo checi nie moge wrocic do wygrywania^^

na koniec- zna ktos jakiegos trenera hu?

na forum nigdy sie nie udzielalem, bo nie mialem przypisanych kont, ale jak trwoga to do Boga wiec gdzie indziej w takim momencie mam szukac pomocy jak nie w najwiekszej szkole pokera ; )

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
MrM1lo
PokerStrategist

Przede wszystkim zanim wrócisz do gry czy nawet nauki gry zrób tak jak mówisz: przeczytaj poker mindset, przemyśl, rozpisz wszystko, potem obejrzyj wszystkie filmy z działu mindset - masz złoto, więc masz dostęp do na prawdę wartościowych produkcji.
Ponownie, przemyśl, rozpisz, popraw, przemyśl i jak już masz plan nauki gry to zacznij czytać artykuły i oglądać przydatne filmiki z działu wideo. Do tego warto zajrzeć na HUsng.
Odnośnie coachingów, sądzę, że dopiero po tej ścieżce warto zacząć grać, trochę pograć, samemu analizować i dopiero wziąć coaching, byście mieli o czym myśleć i rozmawiać wraz z trenerem - sekcja na forum bardzo łatwa do znalezienia, także nie będę odsyłał linkiem...
Odnośnie przeszłości - odetnij się, zapomnij czy grałeś źle czy dobrze, ważne jest to co jest tu i teraz, a tamto już przeminęło.

Ja sam teraz pracuję nad mindsetem i obrałem taką ścieżkę jak wyżej, sądzę, że to najlepsza ścieżka rozwoju, bo żeby grać, trzeba mieć dobrą psychikę i znać nie tylko podstawy, a dalej to już z górki :)

Powodzenia! :fdrink

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzieki za odpowiedz jednak nie uwzgledniles paru faktow z mojej wypowiedzi. Po pierwsze chcialbym ugrac ten rejk dla promocji (nigdy pod nie nie gralem, ale to jest wyjatek). Poza tym nie posiadam kompletnego braku wiedzy :) Przez ten rok czasami cos zagralem i jeszcze pamietam o co chodzi :) ostatnio rozegralem 10k rozdan nl50 z b.dobrym wynikiem dlatego mysle, ze trener to sprawa pierwszorzedna, ktora moglaby mi najbardziej pomoc. Dzial oczywiscie znalazlem, ale brak konkretnych ofert z hu.

Nikogo nie prosze o wskazanie mi konkretnej drogi, bo nie jestem na tyle ograniczony. Najbardziej chodzi mi o to jak przemoc sie do grindu ze swoim A-game na nizszych stawkach.

Odpowiedz
Cytat

nie wiem czy Zapolek daje prywatne treningi, popytaj HUpowców, jeśli tak to pewnie jest drogi ale sądząc po wynikach to warto byłoby zainwestować w couching u niego
pzdr

Odpowiedz
Cytat
witia
Oldschool Grinder

"Powiedziałbym, że inni gracze bardzo się w tym czasie poprawili i teraz naprawdę muszę się dwa razy zastanowić przed każdym zagraniem. Wcześniej po prostu grałem jednego barrela za drugim i to wystarczało. Obecnie muszę o wiele więcej kombinować, aby trafiać na dobre spoty, ponieważ przeciwnicy znacznie częściej decydują się na call down." - Viktor Blom
:pokerface:

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Cześć,

Też mi się wydaje, że warto zaznajomić trenera ze swoim problemem, dzięki czemu będzie mógł wziąć to pod uwagę i ustawić Wasze spotkania bardziej pod tym kątem.

Sprawdź majstereo od HU:

Coaching z Majstrem [NL BSS HU || FL HU ]

Możesz przed zamówieniem spotkania także spojrzeć na jego niedzielne treningi na PokerStrategy.com:

NL Heads-Up dla początkujących

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat