Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

BSS NL2 87s (e2318Q#9J0EP2Tp6)

10 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
622 Wyświetlenia
MIKEengineer

proszę o komentarz

BTN vikmys53: $2.00 (100 BBs)
CO venezolano2012: $3.54 (177 BBs)
LP Hero: $1.97 (98.5 BBs)
MP+1 b0xe: $6.46 (323 BBs)
MP egomez212: $1.03 (51.5 BBs)
UTG+1 ty4thevenom: $5.25 (262.5 BBs)
UTG Pipazz13: $2.16 (108 BBs)
BB allinder: $2.00 (100 BBs)
SB MauroKrdna: $1.90 (95 BBs)

Pre-Flop: ($0.03) Hero (Hero) is LP with 8♦ 7♦
4 players fold, Hero calls $0.02, 3 players fold, allinder checks

Flop: 3♥ K♥ 6♦ ($0.05) (2 players)
allinder checks, Hero checks

Turn: J♦ ($0.05) (2 players)

River: A♥ ($0.05) (2 players)

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
Thorek

Witaj.

Proszę, abyś wstawił rozdania w standardowej formie, tak aby były widoczne tutaj na forum.

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

OK, ogarnąłem już. Poprawione. Przepraszam za kłopot.

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Witaj.

Nie ma problemu. Co do rozdania...

W big stack strategy gramy pełnym stackiem 100BB lub więcej, a jeśli spadamy poniżej tej granicy, uzupełniamy stack do wyżej wspomnianych 100 BB. W przeciwnym wypadku nie możemy w pełni realizować założeń strategii BSS.

Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpując nie zyskujemy żadnych informacji o rękach przeciwników. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, które mogą nas wykończyć. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciężko będzie nam kogoś wyrzucić z rozdania, a tak naprawdę showdowny to nie jest rzecz, do których dążymy. Showdowny chcemy mieć tylko z nutsami, a resztę rozdań, należny wygrywać na wcześniejszych streetach. I jeszcze czwarty powód. Jeśli trafimy układ, na który polujemy to nie wyciągniemy z niego pożądanej wartości, ponieważ nasze bety będą ograniczane przez pulę.

Open limp preflop nie wchodzi tutaj w grę i jest po prostu błędem. Możesz grać raise lub fold w zależności od przeciwników i tego jak się czujesz w grze postflop. Analiza postflop nie ma sensu, bo do takiej sytuacji nigdy w zasadzie nie powinno dojść.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

Napisane przez Thorek

W big stack strategy gramy pełnym stackiem 100BB lub więcej, a jeśli spadamy poniżej tej granicy, uzupełniamy stack do wyżej wspomnianych 100 BB. W przeciwnym wypadku nie możemy w pełni realizować założeń strategii BSS.

Szkoda, że w żadnym artykule (basic + bronze) nie jest o tym napisane :) (jestem pewien że nie jest)

co do ręki,
1)jestem na pozycji trzeciej środkowej MP3 (wg tego jak uczy PokerStrategy.com)
2)nie było przede mną żadnych limpów, czy wg SHC powinienem to spasować, tak? dobrze rozumiem?

Odpowiedz
Cytat
Italiano277

Przejrzyj dokładnie pierwszy art z basic, jest tam napisane "Zasiadasz do stołu zawsze z pełnym stackiem (100 big blindów). 100 big blindów to tzw. buy-in. "

Zgodnie z SHC powinieneś to podbić na pre flopie.
Ale zamiast podbijać radziłbym przeczytać jeszcze raz arty;) Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

Napisane przez Italiano277
Przejrzyj dokładnie pierwszy art z basic, jest tam napisane "Zasiadasz do stołu zawsze z pełnym stackiem (100 big blindów). 100 big blindów to tzw. buy-in. "

No widzisz, a gdzie jest napisane co zrobić jak stack Ci zmaleje? W MSS piszą o takich rzeczach, natomiast w BSS nie. Jest tylko podane z jakim stackiem masz zasiąść, a co później? Moim zdaniem niedorzeczność, ale tak czy owak bardzo dziękuję za tą cenną informację.

Napisane przez Italiano277
Zgodnie z SHC powinieneś to podbić na pre flopie.
Ale zamiast podbijać radziłbym przeczytać jeszcze raz arty;) Pozdro!

Nic podobnego.
1)konektory w kolorze
2)pozycja środkowa (wg tego co uczy PS.com, wg Pokeit jest to już późna pozcja?!)
3)wszyscy spasowali
4)FOLD!!!

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

No i jeszcze jedno pytanie do naszego sędziego?

Wchodzę z pełnym stackiem 100BB i jakie granice tolerancji zachować?

dolna granica
Do ilu ma mi spaść stack żebym musiał się doładować? Mam się doładowywać cały czas nawet jeśli zjadę o 0.01$?

górna granica
Do ilu ma mi urosnąć stack żebym musiał wstać od stołu i usiąść do nowego stołu znowu ze stackiem 100BB? Jest w ogole jakaś taka górna granica?

No i na koniec chciałbym ostro skrytykować jedną rzecz!
Wypuszczacie tylu pokerzystów każdego roku i do tej pory nie zawarliście tak ważnych informacji w artykułach sekcji basic i brązowej? Moim zdaniem szczyt ignoracji!

Kolejna sprawa, która świadczy o ignorancji. Obecnie na żadnym pokerroomie, na limitach NL2 - NL10 nie ma stolików, na których 100 BB to maximum. Wszędzie maksymalny buy-in to 250 BB. Więc teraz pasowałoby zmodyfikować te artykuły i jasno, klarownie napisać, że pomimo tego i tak wchodzimy z 100 BB i dodatkowo powinien być usunięty zapis, że wchodzimy z maksymalnym buy-in'em, ponieważ obecnie ma się to nijak do prawdy, stanu rzeczywistego.

Ciekawy jestem ile lat musi upłynąć, żeby PokerStrategy.com pofatygowało się o wyedytowanie tak waznych informacji w swoich artykułach.

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Ja najbardziej zachęcam do dyskusji, dociekania itd., ale na boga wyluzuj człowieku. Kwestia interpretacji zdania, a ty robisz za przeproszeniem aferę. Stack uzupełniasz zawsze do 100bb i na większości poker roomów masz opcję auto rebuy, która robi to za ciebie, także dolna granica nie istnieje. Górna granicy zależy od stolika przy którym siedzisz, przeciwników, specyfiki gry i przede wszystkim gry na deepach, także nie można jej określić tak jak w przypadku MSS czy SSS.

Pozdrawiam i jeszcze raz zachęcam do większej ilości spokoju. Oferta PS jest tak szeroko rozbudowana, że nawet jeśli czegoś nie doczytasz w artach lub nawet nie będzie zawarte, to dowiesz się z tego z filmów, treningów czy oceny rozdań.

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

Wybacz mi Thorek, ale na codzień zajmuję się "naukami" ścisłymi i takie rzeczy rażą mnie jak piorun. Dla mnie nie istnieje coś takiego jak "interpretacja". Albo coś jest napisane czarno na białym, albo niema.

Odbijając od tematu, bardzo Ci dziękuję za cenne informacje.

Co do PokerStrategy.com to jestem oczywiście bardzo zadowolony, nie jest to tak, zebym hejtował całą szkołę z powodu kilku absurdów, ale razi mnie to, że użytkownicy piszą w komentarzach o takich niedorzecznościach, a PokerStrategy.com dalej z tym nic nie robi.

Odpowiedz
Cytat