Przestań grać dopóki jest jeszcze czas.
Teraz jeszcze dwa zdania, które nie są skierowane koniecznie do Marcinosa (więc no offence ;))
Prawda jest taka, że poker nie jest dla każdego i to forum świetnie to pokazuje. Jak ktoś leci z 2 BI na stawki, na których nie ma szans to albo jest idiotą albo poker nie jest dla niego. Nie widzę tu innych opcji.
Zauważyłem, że wielu użytkowników tego portalu jak zaliczy jakiś swing to idzie na wyższe stawki żeby to odrobić. To pokazuje, że nie mają pojęcia o pokerze i nie powinni grać w tą grę. (ofc im więcej takich ludzi tym lepiej dla tych dobrych pokerzystów). Pomijam fakt, że skoro nie radzą sobie na niższych stawkach to jakim cudem mają sobie poradzić na wyższych. To ostatnie zdanie ponownie pokazuje, że albo są retarded (skoro nie potrafią zrozumieć tak prostej implikacji) albo poker nie jest dla nich.
Nie twierdzę, że nigdy nie tiltowałem czy nie tiltuje. Nigdy natomiast nie szedłem na wyższe stawki żeby cokolwiek odrabiać, bo szanuje swoje pieniądze, a przede wszystkim czas jaki musiałem poświęcić na zarobienie ich i nie mam zamiaru ich za darmo rozdawać lepszym regularsom z wyższych limitów. Jeżeli ktoś nie rozumie, że poker jest grą z elementami losowości i nie da się zawsze wygrywać to niech po prostu przestanie w to grać.
Pisząc ten post nie miałem zamiaru nikogo obrazić, ale prawda jest brutalna :].
ps. Co do tematu to książki typu "The poker mindset", "elements of poker" czy "psychology of poker" powinny rzucić Ci nowe lepsze światło na kilka podstawowych i fundamentalnych spraw dotyczących tej gry.