Większość osób zna zapewne tabelkę Pushing Range Sheetsa pokazującą jaki zakres rąk można pushować z danej pozycji z określonym M
Sam się z nią zaznajomiłem, miałem również wydrukowaną i czasami zaglądałem tam w czasie sesji
Przeszkadzało mi to, że jest ona mało przejrzysta. Stworzyłem więc prosty arkusz Excelowy, który zaznacza range wg Sheetsa w formie graficznej.
Plik wygląda w ten sposób:
W czerwonym kółku wybieramy pozycję na której jesteśmy, w niebieskim podajemy informację o naszym M - albo bezpośrednio, albo wpisując wielkość blindów i stacka
Plik jest do pobrania tutaj:
Jest to zwykły Excel z makrami (należy kliknąć Enable Macros żeby działało). Jeżeli ktoś ma ochotę w tym grzebać to wszystko jest dostępne, bez haseł, droga wolna
Mam nadzieję, że komuś się to przyda - wg mnie łatwiej jest w ten sposób rozeznać się we właściwych zakresach niż przez studiowanie zwykłej tabelki; można również korzystać z tego jako podpowiedź w czasie sesji
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak można to jeszcze usprawnić albo jakąś dodatkową opcje do dodania proszę o komentarz
P.S. Należy oczywiście pamiętać, że to tylko tabelka, która nie zastąpi nam myślenia przy stole