NL 10 SH

grane od lutego do teraz
Siema.
Tu jest podobnie jak na FR -> tyle ze grasz SH, a vp/pfr masz dobre wlasnie na te wieksze stoly
16/13 powinno sie na FR calkiem dobrze sprawdzac.
Znow range z MP/CO, ktory otwierasz jest bardzo maly.
Stosunkowo niski jak na SH 3bet -> praktycznie sam value range z MP-BU i troche luzniej na blindach, ze wzgledu na resteale na pewno.
Powinienes troche czesciej bronic blindow. Ja nie mowie ze musisz to robic nagminnie, bo to nie jest az tak istatone, aby maxymalizowac gre OOP, ale 3bety w zupelnosci wystarcza -> ludzie duzo stealuja, ale tez duza folduja.
Wiecej squeezow
Znow niski c/r i tutaj znow mozesz poszukac spotow, gdzie mozesz w ten sposob blefowac i to bedzie wchodzic. Pomysl o graczach, ktorzy cbetuja 70%+ flopow. Oni maja mase smieci w cbet range i beda musieli foldowac.
Maly bet vs miss CB flop i turn OOP.
Za maly CB Flop jak na tak tight range.
Czesciej raiseuj donkbety.
Bardzo niski raise CB - tutaj znow mozesz pomyslec o sptach do blefow. Poki c/r i raise cb masz tak niski raczej nie ma co sadzic, ze jakis reg sie na Ciebie luzniej zestackuje - za to blefowac mozesz spokojnie, bo generujesz spore FEq.
I tu podobnie jak na FR - za ciasno. Nie wykorzystujesz w pelni swojego image do wygrywania spotow bez SD - kiedy dajesz akcje jakiemus przeciwnikowi, on widzi prawie zawsze nutsy i to mozna wykorzystac. Osobiscie polecalbym zebys zapoznal sie z seriami filmow, jakie sa u nas dostepne ( dla FR albo SH - w zaleznosci co obecnie grasz ) i przeanalizowal podstawowe zalozenia gry.
Bardzo dzieki
na pewno jest wiele do poprawy, ale mam pytanie dot:
Stosunkowo niski jak na SH 3bet -> praktycznie sam value range z MP-BU
rozumiem ze masz tu na mysli dodanie do repertuaru 3betbluff ?
bo ja praktycznie nie 3betuje utg bo widze tam sam value range u przeciwnika a karty typu AQ AJ KQ po prostu folduje kiedy widze or z utg
Powinienes troche czesciej bronic blindow. Ja nie mowie ze musisz to robic nagminnie, bo to nie jest az tak istatone, aby maxymalizowac gre OOP, ale 3bety w zupelnosci wystarcza -> ludzie duzo stealuja, ale tez duza folduja.
pewnie sie to wiaze z wyborem przeciwnika ale bardzo czesto spotykam sie nie z 4betem a callem i gram oop robie cbet i trace value