Witam , mam problem z pt3 taki że po kliknięciu Countinue Trial (dziś zainstalowany) pokazuje się komunikat "Unable to connect to this database .Please check the configuration ". Jak to naprawić ?
Witam,
prawdopodobnie masz źle skonfigurowane połączenie z PostgreSQL. Jeśli był instalowany razem z innym trackerem, np HM, to zapewne problem w tym, że PT3 spodziewa się hasła dbpass, a przy instalacji HMa w PostgreSQL zostało ustawione hasło postgrespass. Musisz poprawić konfigurację połączenia z bazą.
No chyba, że nie masz PostgreSQLa w ogóle, to trzeba będzie go zainstalować.
Pozdrawiam.
Kiedyś miałem HM ale skonczyła mi się wersja próbna więc przestałem korzystać , jak poprawić konfigurację , nie pamiętam żadnego hasła z HMa :/
Witam,
Z czego pamiętam, to wyskakiwało okienko właśnie z konfiguracją bazy i w nim był ten komunikat, o którym mówiłeś wcześniej. Jeśli jednak nie, to w menu
Database -> Database Mangement -> New
i tu wypełniasz dane.
przy instalacji HMa w PostgreSQL zostało ustawione hasło postgrespass.
Pozdrawiam
Nie mogę wejść z menu ...
Nic nie mogę zrobić , usunąłem wszystkie pliki postrgresql i nic nie dało , da się jakoś sprawdzić jakie było hasło ?
Witam,
jak to usunąłeś pliki postgresql? Jeśli faktycznie Cie dobrze zrozumiałem, to raczej nie uda Ci się połączyć z PostgreSQL, którego pliki usunąłeś, bo on już nie działa lub go nawet w ogóle nie ma.
Jeśli rzeczywiście pousuwałes pliki PostgreSQLa najlepiej będzie jak odinstalujesz PT3, odinstalujesz dokładnie PostgreSQL (tutaj przykładowy tutorial jak to zrobić), a następnie zainstalujesz PT3. Jeśli poprawnie odinstalujesz PostgreSQL wcześniej, to przy instalacji PT3 sam zainstaluj i skonfiguruje Ci PostgreSQL.
Pozdrawiam.