Siemanko.
No to zobaczymy co moge dla Ciebie zrobic
Zacznijmy od tego:
A teraz co uważam za leaki:
-> NIT! Mimo że w range wplatam b. dużo suited connectorów (55%) to to 12/10 nadal mnie martwi (bo jednak postflop często będę face up) i nie do końca wiem gdzie skutecznie poszerzyć swój range.
-> za niski 3bet z BTN'a
-> zbyt tight obrona blindów, to 81% foldu z BB nadal jest łatwe do exploitowania
-> za niski steal z BTN i SB?
-> za dużo cbet/folduję
-> przeraźliwie niskie WTSD i WWSF. Dziwi mnie zwłaszcza WWSF, bo przy tight range'u i wysokiej agresji powinienem tu być na poziomie 44-45%, ale jednak coś jest nie tak. Jakieś sugestie w jakie filtry zajrzeć, żeby to dokładniej przeanalizować?
-> brak cbeta oop za często kończy się check/foldem
#
12/10 to nie jest "problem". Znam wielu b. dobrych garczy, ktorzy graja 12/10. Grunt to dobrze wykorzystac swoj image. Miejsce gdzie powinienes poszerzyc swoje range, to na pewno pozniejsze pozycje. Ty masz powiedzmy ~srednie steale, badz nawet zbyt niskie.
#
ogolnie masz dosc niskie 3bety. Nie wierze, ze na NL50 FR nie ma graczy z Ft3bet takim, ktory mozesz spokojnie wykorzystywac i blefowac na nich.
#
Tak, dosc malo bronisz blindow i mysle ze beda osoby, ktore to wykorzystaja. Jednak wg mnie szerzej bronic sie powinienes na graczy, ktorzy ewidentnie sporo zaczeli stealowac + pamietaj zeby nadal bazowac na czyms tak prostym jak 3bet vs gracz z duzym Ft3bet
#
Yup, cbet/foldujesz bardzo duzo. Nie wiem jak widoczne to jest, ale raise CB, floating sa dosc 'popularne' obecnie, wiec moze Ci tutaj uciekac troche BB.
#
Tu znow zgoda, ze WTSD i WWSF masz bardzo niskie. Poszukamy czegos zaraz.
#
No fakt, zaburzony stosunek pozycyjny CB -> czesciej betujesz IP niz OOP.
Zobaczmy na ogol:
- coldcall to tylko pockety?
- niski squeez
- mysle ze za malo blefujesz 3betami vs MP. T
- Ft3bet OOP mniejszy niz IP?
- strasznie wysokie AF
- stosunkowo niski CB in 3bet pot - patrzac na to ze nie 3betujesz jakos szczegolnie duzo
- b. duzy fold vs donkbet + strasznie malo je raiseujesz
- akurat to ze check/foldujesz, jesli nie grasz cb to mnie nie dziwi, ale tutaj zwroc uwage, czy nie za czesto tak grasz OOP. Grajac z wczesnych pozycji, mozesz repowac przeciez b. mocne rece przy Twoim img
- malo rak, ale poki co bardzo fit or fold callowales 3bety
- malo raiseujesz CB z pozycja
- bardzo duzo floatujesz, ale masz malo sytuacji na to - powodem jest bardzo maly % calli prefop
Ciezko jednoznacznie cos okreslac tylko na bazie stat, bo duzo zalezy od interpretacji spotow. Masz wysokie AF, z tym ze AF nie widzi foldow. To ze duzo betujesz i raiseujesz, nie oznacza, ze musisz czesto wygrywac poty. Mozesz zbyt czesto bet/foldowac, czy raise/foldowac i mimo duzego AF, bedziesz oddawal spora czesc potow.
Moze byc tez tak, ze bardzo agresywnie rozgrywasz swoje mocne rece i generujesz po prostu zbyt duze FEq kiedy masz mocno, a ludzie na FR sa sklonni odpuszczac. Nie oczekuj tez ekstremalnej adaptacji przeciwnikow do tego co grasz. Moze po prostu za bardzo cisniesz, jak masz, co tez powoduje ze mniej mocnych rak pokazujesz na SD + po prostu rzadko te SD ogladasz.
Tutaj duzy wplyw na wiele z Twoich stat ma fakt, ze malo grasz postflop kiedy tylko callujesz, a raczej po prostu malo callujesz, wiec nie masz kiedy i gdzie szukac gry. Zauwaz, ze Ty masz FtCB 64, gdzie wiekszosc Twojego range na turnie to prawdopodobnie chec floatowania. Nie wykorzystujesz leakow swoich przeciwnikow - nie kradniesz im spotow, bo nie masz _kiedy_ i gdzie, gdyz nie tworzysz takich sytuacji. Nie callujesz rak, ktore tworza spoty do bluffraiseow, czy calldownow ( dajac przykad na calldown AQ z BU vs gosc np. z CO, na ktorego mozesz calldownowac TP ).
Generlanie wg mnie, mimo ze grasz tight i na prawde aggro, to grasz dosc weak w tym wszystkim + byc moze za ostro z mocnymi made, co powoduje wlasnie to co widzimy na screenie.
Jesli chodzi o konkretne filtry z HM2, to tutaj nie moge Ci szczegolnie pomoc. Tzn. nie ma jakiegos jednego "superfiltru", ktory pomoze Ci zmienic gre. Wg mnie, powinienes byc bardziej elastycznym w grze i myslec bardziej o dostosowaniu sie do przeciwnikow ( poza szukaniem i ogrywaniem fishy ;), niz trzymac sie z gory zalozonej strategii. Obecnie, wyglada to tak, jakbys trzymal sie gameplanu, ktory gdzies tam sobie ustaliles - tyle ze on nie bierze wszystkiego pod uwage.
Mam nadzieje, ze jakos pomoglem. Pamietaj o tym, ze staty to nie wszystko i ciezko o "zloty srodek", wiec wszystko co Ci tu napisalem bierz jako "punkt do analizy", a nie jako cos, co na pewno trzeba poprawic.