Witajcie.
W tym wątku możecie zadawać pytania oraz zamieszczać komentarze do artykułu pod tytułem
"Akademia PLO - gra na preflopie - część I - podstawy."
Zapraszamy do dyskusji.
Witajcie.
W tym wątku możecie zadawać pytania oraz zamieszczać komentarze do artykułu pod tytułem
"Akademia PLO - gra na preflopie - część I - podstawy."
Zapraszamy do dyskusji.
Udało mi się znaleźć dwa błędy ♠_cool:
2) SPR
...
Podobny koncept jak powyżej. SPR to wielkość puli względem stacka, np. pot po flopie wynosi 5$, rywal ma 50$ w stacku, mamy SPR na poziomie 1:10. SPR będziemy dzielili początkowo tylko na niskie i wysokie.
Powinno byc 10 zamiast 1:10.
Przykłady rąk które chcemy callować po openie rywala IP:
...
=> Rundowny ss możemy często callować zamiast 3betować, tak samo z rękami 7655ss które na BU możemy callować (callujemy też lepsze ręce z PP ale nigdy nie gorsze, dodatkowo tą rękę na CO możemy foldować)
chyba mialo byc "nigdy gorsze"
Bardzo dobry art.
Pozdro
Napisane przez kmagott
2) SPR
...
Podobny koncept jak powyżej. SPR to wielkość puli względem stacka, np. pot po flopie wynosi 5$, rywal ma 50$ w stacku, mamy SPR na poziomie 1:10. SPR będziemy dzielili początkowo tylko na niskie i wysokie.Powinno byc 10 zamiast 1:10.
Błąd jest trochę wcześniej w zdaniu "SPR to wielkość puli względem stacka". SPR to wielkość stacka względem puli ♠_thumbsup:
Napisane przez kmagott
Udało mi się znaleźć dwa błędy ♠_cool:Pozdro
Uczyc sie, uczyc a nie mi tu literowek szukac ♠_biggrin: Ale spoko, Destrukt poprawi