Przejdź do forum
legalizacja pokera ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] legalizacja pokera oraz podatek

10 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,236 Wyświetlenia

Witam

Chcialem sie spytać jakie są obecne postanowienia rzadu w staosunku do pokera online. Czy jest juz dozwolony, zalegalizowany czy moze nadal tak naprawde nic nie wiadomo.

A jak to jest z podatkiem? Musze za wygrana placic podatek? Jeśli tak to od jakiej kwoty?

Pozdrawiam

----------------------------------------------------------------------------------
www.kbum.pl - Rozerwij się!!!

9 odpowiedzi
InTooDeep
PokerStrategist

jał

nie będę pił i udzielał się na forach

edited by InToodeep ;P

InTooDeep
PokerStrategist

można mnie w razie czego ocenzurować po raz drugi, bo nie wiem czy sam sie dobrze pcenzurowałem, myślę że &&& całkiem seksownie się komponują.

polecam

infor

gazeta prawna

gofin

EOT

armadilo
Oldschool Grinder

InTooDeep, z całym szacunkiem, ale nie ma sensu się denerwować jak ktoś pyta o rzeczy już omawiane...

Mnie z kolei zawsze denerwowali 'stali' bywalcy różnych forum, którzy z bluzgami odpowiadają na posty 'świeżaków'. Nie każdy jest obeznany z FAQ i podstawowymi zasadami korzystania z narzędzi forum, więc zamiast podnosić sobie ciśnienie i tracić czas na cudowne wkomponowanie '&&&' do swojej wypowiedzi mógłbyś coś wnieść do tematu i wykazać się kulturą osobistą... np:

Drogi raptku (może być też Szanowny, albo po prostu raptku),

temat ten był już tutaj wielokrotnie omawiany więc wystarczy, że wpiszesz w wyszukiwarce skarbówka, podatek lub inne podobne wyrażenia a na pewno coś znajdziesz.

Generalnie zawsze zanim o coś zapytasz sprawdź, czy ten temat nie był już wcześniej opisywany - oszczędzisz sobie i innym czasu, który możesz przeznaczyć na budowanie bankrolla. Polecam zapoznanie się z Netykietą, która opisuje podstawowe zasady współżycia w społeczności internetowej. Możesz np ją znaleźć tutaj:
http://forum.servis.pl/viewtopic.php?t=246

Pamiętaj o tych zasadach przy zakładaniu kolejnych tematów, a wkrótce zobaczysz jak przyjemnie jest żyć wśród nas. Szczególnie przyswój sobie te dwa punkty:
- Nie przeklinaj.
- Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny. Staraj się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich - każdy był kiedyś początkujący!

Z należnym respektem,
armadilo

InTooDeep
PokerStrategist

ja sie nie denerwuje za bardzo na omawiane rzeczy ale na sam temat, że tyle czasu nie jest rozwiązany, korci mnie żeby wybulić parę stówek i niech mi jakiś omnibus podatkowy to wytłumaczy.

oraz

pijany byłem zresztą, pardon

aember
PokerStrategist

Tu nie ma co rozwiązywać (niestety), przepisy są jednoznaczne...
A nawet jak omnibus powie inaczej, to życzę powodzenia w walce ze skarbówką - przypomnij sobie Kluskę :/

raptek napisał
Witam

Chcialem sie spytać jakie są obecne postanowienia rzadu w staosunku do pokera online. Czy jest juz dozwolony, zalegalizowany czy moze nadal tak naprawde nic nie wiadomo.

A jak to jest z podatkiem? Musze za wygrana placic podatek? Jeśli tak to od jakiej kwoty?

Pozdrawiam

Poker a Skarbówka

Wypłata, a urząd skarbowy?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzieki za info. Napisalem w watku o pokerze i skarbowce co wiem na temat bankow i US. Zreszto tak samo jest innymi grami online, LUbie sobie pograc w rozne gry online. Jest pare stron gdzie nawet mozna grac o pieniadze w tego typu gry. Ale niestety w wiekszosc przypadkow polska nie jest dopuszczona. NIe wiem dokladnie jak to jest z gra skill7.net.

InTooDeep
PokerStrategist

wydaje mi się, że dopuszczanie danego kraju wiąże się z możliwościami depozytu i obsługą banków. Parę razy spotkałem się też z niedopuszczeniem graczy z danego kraju przez częste oszustwa. Aczkolwiek z tego co widzę to głownie najgorzej chyba mają gracze z USA.

A1varo
Poker Player

USA - bo prawo jest jednoznaczne
Polska, Rumunia, Białorus, Rosja, itd. - chyba wiadomo :)