Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker4living, dieta, siłka, gotowanie :) Robimy rzeźbę !!!

497 Posty
52 Użytkownicy
3 Reakcje
16.5 K Wyświetlenia
nobolandia

6 LUTY 2012

Jest prawie 1.00 w nocy, a mnie wzięło na pisanie. W tle leci muzyka z radia i stare hity, które przypominają mi studia i imprezki. Ile ja bym dał, żeby cofnąć się w czasie... zresztą kto by nie chciał

Mija kolejny dzień mojego zjebanego życia. Na szczęście jutro i przez cały tydzień mam urlop, więc mogę odpocząć od mojej zjebanej roboty, którą już rzygam.

Urlop swój poświęcę na ... granie. A grałem już sporo. Był Holdem, który mi się znudził, była Omaha w którą przegrywałem. Był Razz, w którym coś tam szło, ale wariancja doprowadzała mnie do takiej nerwicy, że już nie szło :facepalm:

Na szczęście jest jeszcze kilka odmian, więc miałem w czym wybierać.

PL Omaha HL - jest to odmiana, której nie ogarniam do końca, na szczęście jest dużo ludzi w nią grających, którzy nie ogarniają bardziej tudzież wcale :facepalm:

Kilka miesięcy temu zabrałem się za grę w H/L. Początki jak to początki - pełna gamblerka. Odniosłem jednak wrażenie, że poziom słaby, więc postanowiłem "przyjrzeć" się bardziej tej odmianie.

Na początku grindowałem (9 stolików) PLO2, później PLO5, gdzie byłem BE.
Miesiąc temu przeniosłem się na FR.

Do rozdania ~110K grind PLO5. Później Full Ringi PLO10 -> PLO25

To wykresik z Full Ringów, w większości PLO25

A to luty.

Gram na P*. Niestety FR kończą się na PLO25. Czasami pojawi się jakiś stolik PLO50, ale to rzadko. Powoli będzie trzeba przechodzić na SH lub NLO FR, bo tam są stoliki dużo wyżej.

Dziś po raz pierwszy zagrałem na PLO25 SH. Rozegrałem ~300h. Sesja na duży plus,a le grałem straszne scary money :facepalm: Jednak FR a SH to inna dynamika, i trzeba się przyzwyczaić.

W najbliższych dniach planuję zakup monitora 24'. Będę mógł spokojnie grać 6 stołów FR lub 4 SH. Tak sobie założyłem, bo wtedy mogę się najbardziej skupić.

Filmografia:
Mindset - Praca z tiltem

Odpowiedz
Cytat
496 odpowiedzi
Fil1987

Heja,

Pewnie będę zaglądał, bo od pewnego czasu myślę o zmianie z NL na PLO. Wszyscy zachwalają, że fajna mimo że bardziej swingowa, a poziom duużo niższy niż na NL. Niestety mój skill zatrzymuje mnie na razie na NL50 (gdybym robił duży volume byłoby dużo lepiej, ale tak to powoli do przodu) i podejrzewam, że jakbym mocno przysiadł do omahy to PLO50 swobodnie by się dało ogarniać z pokaźnymi zyskami:)
Anyway Twój blog możliwe, że pomoże mi zmienić odmianę:)

Pozdrawiam i będę zaglądał. Wykresiki całkiem ładne;)

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

Bogowie pokera jednak nade mną czuwają

Dzisiejszy dzień to jedna wielka kicha. Najpierw rano odpalam 4 stoły NLO 25 i zaliczam 2 badbeaty. Zresztą grałem słabo i na NL gra mi się jakoś gównianie. Później rozegrałem sobie króciutką sesje w PLO5 Hi, a że w PLO Hi zawsze przegrywam nie inaczej było tym razem. Po kilkuset handach byłem jakieś 12bb/100 w plecy i -15$. Chociaż na wykresie byłem 4BI poniżej EV. Ale cóż.

Później zasiadłem do FR PLO25 (stoliki zaczynają się robić po 16.00), gdzie byłem głównym dawcą. Ztiltowany, w zły, humorze, grałem luźno i blefowałem tam gdzie nie powinienem i tych, którzy i tak sprawdzą. Dzień miał być już stracony gdyby nie jedno rozdanie:

Poker Stars $0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 8 players - View hand 1626993
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

UTG: $38.24
Hero (UTG+1): $37.04
MP1: $13.78
MP2: $9.46
CO: $8.12
BTN: $16.49
SB: $8.60
BB: $28.12

Pre Flop: ($0.35) Hero is UTG+1 with A :spade: 5 :spade: K :heart: K :club:
UTG calls $0.25, Hero calls $0.25, MP1 calls $0.25, 2 folds, BTN calls $0.25, SB calls $0.15, BB checks

Flop: ($1.50) K :diamond: Q :heart: T :club: (6 players)
SB checks, BB checks, UTG bets $1.43, Hero calls $1.43, MP1 raises to $7.15, BTN folds, SB raises to $8.35 all in, BB folds, UTG calls $6.92, Hero raises to $36.79 all in, MP1 calls $6.38 all in, UTG calls $28.44

Turn: ($96.96) Q :diamond: (4 players - 3 are all in) :fuckyeah

River: ($96.96) 7 :spade: (4 players - 3 are all in)

Final Pot: $96.96
UTG shows 7 :club: A :club: 3 :spade: J :spade: (HI: a straight, Ten to Ace)
Hero shows A :spade: 5 :spade: K :heart: K :club: (HI: a full house, Kings full of Queens)
MP1 shows K :spade: J :diamond: A :heart: 2 :club: (HI: a straight, Ten to Ace)
SB shows 3 :club: J :club: T :diamond: A :diamond: (HI: a straight, Ten to Ace)
Hero wins $46.52
Hero wins $15.11
Hero wins $33.33
(Rake: $2.00)

Było to jedno z ostatnich rozdań, gdyż schodziłem już ze stolików. Po takim miłym akcencie, poszedłem na godzinny spacerek, aby ochłonąć. Teraz obejrzę spidermanka, a później będę odbierał $$$ fishkom :challenge

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

Grzyby to tutaj z tego nie wyrosną

Od 2 dni gram tak gównianie źle, że szkoda słów.

Przez pierwsze dni lutego wygrałem 12BI na PLO25 FR, które przez ostatnie 2 dni straciłem.

Nie rozumiem sam siebie. Wchodzę na PLO10 SH, NLO 25 SH. Po co? Rozegrałem ponad 100K rąk na PLO5 i nie szło. Najlepiej idzie na FR, tam poziom słabszy gra mi się lepiej. Muszę popracować nad mindsetem, bo nie potrafię trzymać się tego co sobie założyłem.

Jedynym pozytywnym akcentem dzisiejszego dnia jest to, że odebrałem nowy monitor Dell 24" LED U2412M . Jest boski. Oczywiście musiałem wypróbować 12 stolików w tile w PLO. Nie muszę chyba dodawać jakim wynikiem się to zakończyło...

Dziś byłem dawcą wszędzie gdzie grałem, oby jutro to się zmieniło (chociaż do końca dnia jeszcze daleko)

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

Dupa kwaśna w 100%

Czwartkowy poranek nie mógł być piękniejszy. Zwlekam się z łóżka, na telefonie kilka nieodebranych połączeń z firmy, spodziewam się najgorszego. Za chwilę dzwonek do drzwi i z uśmiechnięta gęba witam kierownika w progu. Za pół godziny nakurwiam już szczęśliwy w robocie. No cóż, kolega się rozchorował i trzeba pomoc pozostałym, bo nie dadzą beze mnie rady. Na szczęście jutro już piątek.

Co do gry. Od 3 dni idzie pod górkę, a wykres zapierdala z górki. Powinno być na odwrót. Niestety.

Postanowiłem zrobić sobie mały challenge. Chcę rozegrać 300K rąk na
PLO2 SH HL, 12 stolików jednocześnie.
Czas wykonania zadania: nieograniczony
Będę grał dziennie tyle ile będę w stania. Dlaczego PLO2, choć rolla mam na PLO25? Mam zamiar wkrótce grindować PLO5 i PLO10 (można wyciągnąć fajny rakeback i wydaję mi się, że niezły profit), dlatego chcę przyzwyczaić się do 12 stolików, usystematyzować pewne zagrania, szybciej podejmować poprawne decyzje. Co z tego wyjdzie? Czas pokaże.

Jakiego wyniku się spodziewam? 10BB/100

Nie będę wrzucał żadnych rozdań, bo to sensu nie ma. Może czasem jakieś cuda wianki czy mega chore akcje.

:challenge

Dzień 1:
Liczba rąk 0 / 300000 (0%)
BB/100: 0
Profit: 0
FPP: 347

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

10K rąk pękło, a właściwie 12,5K.
Przyzwyczaiłem się do 12 stołów i gra się całkiem przyjemnie.

W weekend zamierzam rozegrać jeszcze minimum 10K.

Powoli dostosowuję się do stolików SH. Wyselekcjonowałem sobie ręce startowe, które OpenRaisuje, calluje, limpuje lub 3betuje. Na ten limit to wystarcza, lecz wciąż najważniejsza jest gra po flopie, więc dobór rąk startowych jest bardzo ważny.

Dzień 4:
Liczba rąk 12560 / 300000 (4,2%)
BB/100: 10,26
Profit: $51,57

:ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

Granie PLO2 jednak nie ma sensu. Gracze tak słabi, że nie da się nie wygrywać. Każda pula to family pot. Więc jaki sens to grać. Zresztą 12K rąk pokazało jaki edge mam na tym limicie ( w co ani przez chwilę nie wątpiłem :f_biggrin: żart, ale tu naprawdę nie da się przegrywać )

Podnoszę poprzeczkę wyżej --> PLO5 Hi-Lo SH :fuckyeah.

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

PLO5 Hi - Lo Challenge rozpoczęte.

Pierwsze 4K hands za mną. Będę wrzucał staty co 10K rąk.

Kilka ciekawszych rozdań.

Poker Stars $0.02/$0.05 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 6 players - View hand 1634308

UTG: $18.69
MP: $2.96
Hero (CO): $5.91
BTN: $5.00
SB: $4.62
BB: $5.95

Pre Flop: ($0.07) Hero is CO with 5 :diamond: A :club: 7 :club: 3 :club:
2 folds, Hero raises to $0.17, 1 fold, SB raises to $0.56, 1 fold, Hero calls $0.39

Flop: ($1.17) Q :diamond: 8 :spade: 6 :spade: (2 players)
SB bets $1.12, Hero raises to $4.48, SB calls $2.94 all in

Turn: ($9.29) 7 :heart: (2 players - 1 is all in)

River: ($9.29) 5 :club: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $9.29
Hero shows 5 :diamond: A :club: 7 :club: 3 :club: (HI: two pair, Sevens and Fives; LO: 7,6,5,3,A)
SB shows A :heart: 9 :heart: A :spade: J :club: (HI: a pair of Aces)
Hero wins $4.45
Hero wins $4.45
(Rake: $0.39)

Poker Stars $0.02/$0.05 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 6 players - View hand 1634312

BTN: $7.71
SB: $2.78
BB: $5.93
UTG: $14.69
MP: $3.77
Hero (CO): $10.73

Pre Flop: ($0.07) Hero is CO with A :spade: 4 :spade: 8 :diamond: A :club:
UTG raises to $0.17, MP calls $0.17, Hero raises to $0.75, 3 folds, UTG calls $0.58, 1 fold

Flop: ($1.74) 2 :heart: 8 :heart: J :spade: (2 players)
UTG checks, Hero bets $1.10, UTG calls $1.10

Turn: ($3.94) K :club: (2 players)
UTG bets $3.78, Hero raises to $8.88 all in, UTG calls $5.10

River: ($21.70) K :diamond: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $21.70
UTG shows A :heart: Q :diamond: 6 :diamond: K :spade: (HI: three of a kind, Kings)
Hero shows A :spade: 4 :spade: 8 :diamond: A :club: (HI: two pair, Aces and Kings)
UTG wins $20.80
(Rake: $0.90)

Poker Stars $0.02/$0.05 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 6 players - View hand 1634315

BB: $3.59
UTG: $10.27
Hero (MP): $5.09
CO: $4.74
BTN: $3.13
SB: $4.29

Pre Flop: ($0.07) Hero is MP with A :diamond: A :club: 6 :diamond: 7 :heart:
UTG raises to $0.17, Hero raises to $0.58, 4 folds, UTG calls $0.41

Flop: ($1.23) 8 :diamond: J :diamond: 4 :diamond: (2 players)
UTG checks, Hero bets $1.18, UTG raises to $4.72, Hero calls $3.33 all in

Turn: ($10.25) 8 :club: (2 players - 1 is all in)

River: ($10.25) Q :club: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $10.25
UTG shows 4 :club: A :spade: 7 :diamond: 4 :spade: (HI: a full house, Fours full of Eights)
Hero shows A :diamond: A :club: 6 :diamond: 7 :heart: (HI: a flush, Ace high)
UTG wins $9.82
(Rake: $0.43)

Odpowiedz
Cytat
charzir

Po wykresach widzę ze moja opinia o stolikach FR znalazła odzwierciedlenie w praktyce :sdrink Kiedyś tez chciałem sprawdzić jaki winrate da się osiągnąć na PLO2 :D po 55k handach 15,37bb/100, ale fakt szkoda czasu na grę tam. Co do gry na starsach to wg mnie najważniejszy jest table selection. PLO5 lubię ze względu na stacki 250bb, co umożliwia swobodna grę postflop. Od regow ciężko coś wygrać, ale ciężko tez przegrać.

Co do rozdań to mógłbyś wstawiać z nickami, bo bez nich to ciężko coś powiedzieć. Drugie rozdanie jest ciekawe, koleś floatuje bez pozycji (co w tej sytuacji może być nawet plusem) z blokerem do nut flusha z intencja betowania na każdym kierze (z tak słabym drawem do low nie jest to poprawne, bo co zrobi na niskim kierze?) turn przynosi Króla , który trafia idealnie w jego range (ręka w stylu AK+ dwie niskie karty 2-8). Lekki overplay z jego strony, chyba liczył na fold equity obstawiając Ciebie na A3xx z niewielkim potencjałem do high. Mógłbyś podać jego nickname? Jakbyś chciał ciekawsze spoty na konkretnego gracza to napisz, poszukam coś w HM.

Pochwale się wczorajszymi największymi potami :D

Gra na SH NL25 może być bardzo swingowa. BNT to dobry reg, podbija a potem tylko calluje (wyrzucam z jego rangu AAxx), moje AKs bedzie tutaj najlepsze, dodatkowo mam 58 do low oraz najważniejsze czyli "czutke" :pokerface: Reka ma duże equity, ale nizbyt fajnie będzie się ja rozgrywać bez pozycji, BTN wie ze potrafię się tutaj light stackowac (ale trzeba mu czasem o tym przypomnieć). Niby pure gambling, ale $ od rega cieszą podwójnie _cool:

Spoiler

Poker Stars $0.10/$0.25 No Limit Omaha Hi/Lo - 6 players - View hand 1634116

Maric_md (MP): $8.90
BASTARDED (CO): $3.75
nosenada (BTN): $28.54
Hero (SB): $41.15
SITOUT78 (BB): $14.65
txemanmm (UTG): $13.00

Pre Flop: ($0.35) Hero is SB with 5 :spade: A :club: K :club: 8 :diamond:
3 folds, nosenada raises to $0.85, Hero calls $0.75, SITOUT78 raises to $2, nosenada calls $1.15, Hero raises to $41.15 all in, SITOUT78 calls $12.65 all in, nosenada calls $26.54 all in

Flop: ($71.73) T :spade: Q :spade: J :spade: (3 players - 3 are all in) :fuckyeah

Turn: ($71.73) A :diamond: (3 players - 3 are all in)

River: ($71.73) 9 :spade: (3 players - 3 are all in)

Final Pot: $71.73
nosenada shows 9 :heart: 3 :diamond: 2 :diamond: A :heart: (HI: two pair, Aces and Nines)
Hero shows 5 :spade: A :club: K :club: 8 :diamond: (HI: a straight, Ten to Ace)
SITOUT78 shows 7 :heart: 2 :heart: 4 :diamond: A :spade: (HI: a pair of Aces)
Hero wins $27.76
Hero wins $41.97

W filtrach odznaczyłem sobie wyższe stawki...na setkach pojedyncze regi siedzą reszta fiszki i randomy, to odpalilem kilka stolow i taki prezent:

Spoiler

Poker Stars $0.50/$1 No Limit Omaha Hi/Lo - 6 players - View hand 1634114

peerke55 (UTG): $82.87
torscotr06 (MP): $32.81
deweymex (CO): $75.94
Hero (BTN): $98.80
pincet (SB): $74.85
luk45zp (BB): $20.00

Pre Flop: ($1.50) Hero is BTN with 3 :diamond: 8 :heart: 4 :diamond: A :diamond:
2 folds, deweymex calls $1, Hero calls $1, pincet calls $0.50, luk45zp checks

Flop: ($4.00) 5 :diamond: 7 :diamond: 6 :diamond: (4 players)
pincet checks, luk45zp checks, deweymex checks, Hero bets $2, pincet folds, luk45zp folds, deweymex calls $2

Turn: ($8.00) T :diamond: (2 players)
deweymex checks, Hero bets $5.73, deweymex calls $5.73

River: ($19.46) 9 :club: (2 players)
deweymex checks, Hero bets $90.07 all in, deweymex calls $67.21 all in

Final Pot: $153.88
deweymex shows 4 :club: 2 :heart: 7 :heart: 3 :heart: (HI: a straight, Three to Seven; LO: 7,6,5,3,2)
Hero shows 3 :diamond: 8 :heart: 4 :diamond: A :diamond: (HI: a straight flush, Three to Seven; LO: 7,6,5,3,A)
Hero wins $75.54
Hero wins $75.54
(Rake: $2.80)

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

Ziomek z drugiego rozdania to: " chango.1972 ". Chyba jakiś świeżak bo nie miałem go w bazie, a mam dosyć dużą.

Co do gry na FR 25 to wystarczy nitować, a jak przyjdzie odpowiedni moment to fiszki się wypłacą, w podobny sposób jak pokazałeś na w rozdaniu z NLO 100.

Jednak gra tam się dużo wolniej, stołów też nie za dużo, a wyżej już prawie nic nie ma, więc czy warto? Jednym słowem nuda _confused: Granie na tych stawkach trochę mnie nauczyło i nabrałem doświadczenia.

Jak potrenuję SH to chciałbym w przyszłości spróbować sił na PP, bo tam mam podpietę konto pod PS. Nie wiem jaki tam poziom, grałem na FR i raczej bez rewelacji. A nawet fajne mają Party bonusy, więć myślę że wkrótce się tam pojawię.

Wcześniej na PLO5 ponad 100K hands grindu i miałem chyba 1BB/100.

Mam nadzieję, że teraz poprawiłem grę i to się zmieni _biggrin:

Dużo też mi dała zmiana monitora. Gram w tile, wcześniej miałem 17' i 9 stolików jakoś upchałem, ale nachodziły na siebie. Jak doszedł jeszcze HUD to już gówno było widać, często uciekały mi karty, itp...

Teraz na 24' 12 stołów i ogarniam wszystko elegancko. Chociaż wczoraj sfoldowałem nutsa na riverze, ale pula była malutka i bardziej było to ze zmęczenia :D

Moje pierwsze 7 godzin grindu na PLO5 12 stołów :D

Chwila odpoczynku, herbatka jakiś owoc i wracamy do gry _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
charzir

Party Poker jest drugim po starsach roomem do gry w Omahe8. Gierki głownie na FR PLO25, teraz są 2 stoliki SH i 2 FR, wieczorem ruch większy. Na wyższych stawkach pojedyncze stoliki, ale w weekendy coś się dzieje. Dodatkowo Party oferuje 2 ciekawe turnieje MTT z pulami GTD 1k$ (rebuy 5$ i freezout 22$) oraz kilka z mniejszym wpisowym. Jedyny minus to rb i pseudo promocje...

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

Ostatnie dni mijają jakoś z dupy.

Zacząłem ćwiczyć mindset i grałem przez weekend PLO2.
Chyba nic mi już nie pomoże :D. Pojebana ta Omaha, żeby przez 9K rąk ani razu nie być powyżej AI-EV? Mimo wszystko spodobało mi się. Gamblerka w chuj, a to lubię najbardziej.

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

Czas na podsumowanie lutego :D

Pokerowo do dupy. Prywatnie - duże zmiany. Ale po kolei...

Początek miesiąca rozpocząłem dobrze na PLO25 HL. Później zacząłem grać NLO25 FR I SH co nie przyniosło dobrych skutków. Straciłem radość z gry Hi-Lo, próbowałem czegoś innego. Było PLO2,5 SH HL, PLO 2, PLO5 SH nawet jakieś SNG NLO HL. Za cokolwiek się brałem wykres leciał w dół. Miesiąc zakończyłem wprawdzie na lekkim minusie, ale bonusy ze sklepiku dzięki ugranemu raku pozwoliły wyjść na 0.

Ostatnie 50K rąk to głównie PLO2. Może i nie gram dobrze, ale jak filtrowałem PLO2 to byłem ~30BI poniżej AI-EV.

Marzec rozpoczynam od powrotu na PLO25 HL. Nie będę grał innych odmian i nie będę eksperymentował. Czasem zagram jakiś MTT Holdema lub PLO HL. Ale nie chcę już tracić rolla i nerwów na inne odmiany.

Wkrótce może przerzucę się WPT Poker. Fajny bonus do wyrobienia + Reload + Gamestony. Jest tam PLo25 HL, które żyje nawet. No i marzy mi się zdobyć Daiment i pojechać na jakiś event PS i dobrze się pobawić.

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Hej
Ostatnio zdarza mi się siadać do PLO25 Hi/Lo, gdy brak stołów Stud/8 i nie mam czasu na turniej. Może się spotkamy :)
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

Ostatnio grałem z Tobą w SNG 18os. NLO HL. Stołów do PLO25 HL też niestety nie za dużo. W tym momencie żadnego. Z rana z reguły jest bieda. Wieczorami można już znaleźć te 2 stoliki. Wczoraj np. było 6 pełnych Full ringów, no i pierwszy raz widziałem grę na PLO200 HL.

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

Przez ostatnie 2 dni rozegrałem 2K hands na PLO25 i 200 hands na PLO10.

Na Full ringach śmiało można grać na 6+ stołach jednocześnie, bo akcji tam mało a granie tight przynosi duże zyski.

Początek ok. Dużo fishy, którzy chętnie oddają swoje stacki. Muszę przeanalizować grę kilku regów, ale wciąż nie mogę się za to zabrać. Może od poniedziałku ... :rage:

Kilka rozdań z PLO10.

Poker Stars $0.05/$0.10 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 7 players - View hand 1665347

BB: $6.36
UTG: $16.80
UTG+1: $5.81
Hero (MP): $10.00
CO: $11.25
BTN: $13.19
SB: $6.53

Pre Flop: ($0.15) Hero is MP with A :spade: 6 :spade: 6 :heart: 2 :diamond:
2 folds, Hero calls $0.10, 1 fold, BTN calls $0.10, 1 fold, BB checks

Flop: ($0.35) 8 :spade: 7 :diamond: 6 :diamond: (3 players)
BB checks, Hero bets $0.30, BTN calls $0.30, BB folds

Turn: ($0.95) 3 :spade: (2 players)
Hero bets $0.91, BTN raises to $3.64, Hero raises to $9.60 all in, BTN calls $5.96

River: ($20.15) 9 :spade: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $20.15
Hero shows A :spade: 6 :spade: 6 :heart: 2 :diamond: (HI: a flush, Ace high; LO: 7,6,3,2,A)
BTN shows A :diamond: T :spade: 9 :club: K :diamond: (HI: a straight, Six to Ten)
Hero wins $9.62
Hero wins $9.62
(Rake: $0.91)

Do tego rozdania mam wątpliwości w jego rozegraniu. Wrzucił bym do oceny, ale nie mam odpowiedniego statusu :rage:

Na flopie trafiam monstera. Mam Low i High. W puli 5ciu graczy. Low biorę zawsze. Agresor z przed flopa cbet OOP w multiwayu, więc coś tego lowa pewnie trafił. I tu problem z rozegraniem flopa. Dać oddsy pozostałym i zostawić ich w rozdaniu, czy raise flop ( UTG i tak będzie się stakował)

Poker Stars $0.05/$0.10 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 9 players - View hand 1665352

MP1: $9.95
MP2: $8.25
CO: $12.77
Hero (BTN): $26.70
SB: $1.91
BB: $5.96
UTG: $4.64
UTG+1: $8.18
UTG+2: $21.19

Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with 3 :diamond: A :club: 6 :heart: T :club:
UTG calls $0.10, UTG+1 raises to $0.40, 2 folds, MP2 calls $0.40, 1 fold, Hero calls $0.40, SB calls $0.35, BB calls $0.30, UTG calls $0.30

Flop: ($2.40) 4 :spade: 2 :heart: 5 :diamond: (6 players)
SB checks, BB checks, UTG checks, UTG+1 bets $1.40, MP2 folds, Hero calls $1.40, SB folds, BB folds, UTG calls $1.40

Turn: ($6.60) 4 :heart: (3 players)
UTG checks, UTG+1 bets $3.30, Hero raises to $11.81, UTG folds, UTG+1 calls $3.08 all in

River: ($19.36) 8 :diamond: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $19.36
Hero shows 3 :diamond: A :club: 6 :heart: T :club: (HI: a straight, Deuce to Six; LO: 5,4,3,2,A)
UTG+1 shows K :heart: 2 :spade: 3 :heart: A :heart: (HI: a straight, Ace to Five; LO: 5,4,3,2,A)
Hero wins $9.25
UTG+1 wins $4.62
Hero wins $4.62
(Rake: $0.87)

Poker Stars $0.05/$0.10 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 8 players - View hand 1665358

MP1: $10.23
MP2: $4.00
CO: $10.10
Hero (BTN): $24.95
SB: $4.65
BB: $6.01
UTG: $9.70
UTG+1: $3.91

Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with K :spade: 2 :diamond: 9 :diamond: A :spade:
5 folds, Hero raises to $0.35, 1 fold, BB calls $0.25

Flop: ($0.75) K :heart: 2 :spade: J :club: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.57, BB raises to $1.14, Hero raises to $4.14, BB raises to $5.66 all in, Hero calls $1.52

Turn: ($12.07) A :heart: (2 players - 1 is all in)

River: ($12.07) J :diamond: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $12.07
Hero shows K :spade: 2 :diamond: 9 :diamond: A :spade: (HI: two pair, Aces and Kings)
BB shows 7 :diamond: T :club: K :club: 5 :diamond: (HI: two pair, Kings and Jacks)
Hero wins $11.53
(Rake: $0.54)

PLO25

Ziomek grał chyba coś ~68/40 agr 13. Jak wchodziłem na stolik to miał 4BI+. Stakował się w co 3 ręce, wchodził ze śmieciami ale ludzie też go lekceważyli i oddawali mu staki jak coś trafił. Top para + LOW draw będzie na takiego gracza zawsze dobre.

Poker Stars $0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 8 players - View hand 1665361

SB: $48.84
BB: $33.46
Hero (UTG): $25.00
UTG+1: $33.59
MP1: $32.58
MP2: $37.30
CO: $22.55
BTN: $15.34

Pre Flop: ($0.35) Hero is UTG with 2 :spade: 5 :spade: J :club: A :diamond:
Hero raises to $0.75, 3 folds, CO calls $0.75, 1 fold, SB raises to $3.25, 1 fold, Hero calls $2.50, CO calls $2.50

Flop: ($10.00) J :heart: 3 :heart: 8 :spade: (3 players)
SB bets $9.55, Hero raises to $21.75 all in, CO folds, SB calls $12.20

Turn: ($53.50) K :club: (2 players - 1 is all in)

River: ($53.50) T :spade: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $53.50
SB shows 3 :club: A :spade: 4 :club: 9 :spade: (HI: a pair of Threes)
Hero shows 2 :spade: 5 :spade: J :club: A :diamond: (HI: a pair of Jacks)
Hero wins $51.50

Easy Money

Poker Stars $0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 8 players - View hand 1665365

BTN: $5.86
SB: $15.17
BB: $25.98
UTG: $7.00
UTG+1: $16.81
MP1: $26.82
MP2: $12.73
Hero (CO): $37.67

Pre Flop: ($0.35) Hero is CO with A :diamond: A :spade: 3 :diamond: T :heart:
4 folds, Hero raises to $0.85, BTN calls $0.85, SB raises to $3.65, 1 fold, Hero raises to $12.05, BTN calls $5.01 all in, SB raises to $15.17 all in, Hero calls $3.12

Flop: ($36.45) Q :heart: 4 :diamond: 2 :spade: (3 players - 2 are all in)

Turn: ($36.45) 8 :spade: (3 players - 2 are all in)

River: ($36.45) J :diamond: (3 players - 2 are all in)

Final Pot: $36.45
BTN mucks Q :spade: T :club: K :diamond: T :spade:
SB shows A :heart: K :heart: 6 :club: J :heart: (HI: a pair of Jacks; LO: 8,6,4,2,A)
Hero shows A :diamond: A :spade: 3 :diamond: T :heart: (HI: a pair of Aces; LO: 8,4,3,2,A)
Hero wins $8.89
Hero wins $8.89
Hero wins $8.52
Hero wins $8.51
(Rake: $1.64)

Hand Equity Scoops Wins Hi Ties Hi Wins Lo Ties Lo
aas3dth 56.87% 540,211 720,771 1,968 505,520 65,088
tsqstckd 20.88% 192,763 355,208 1,534 0 0
ah6ckhjh 22.26% 119,111 237,587 1,432 220,400 65,088

Jedno z rozdań z kolejnym "miszczem". Kolejny gracz którego staty dąza -> 100/100 po 300 handsach.
Flop spokojnie, na turnie mam secend lowa, Ahigh + najlepszy kicker + FD + nuts Low draw. Przejmuje inicjatywę bo połowę puli biorę tutaj prawie zawsze, wymarzony river, gram POT i co? ?( Raise? OK _thumbsup: Po moim reraise fold.
Później coś pisał, że jest pijany, że widział kolor i taki tam :D

Poker Stars $0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 8 players - View hand 1665367

MP1: $61.30
MP2: $30.41
CO: $25.03
BTN: $25.00
SB: $25.00
BB: $10.00
UTG: $9.79
Hero (UTG+1): $29.79

Pre Flop: ($0.35) Hero is UTG+1 with A :club: 5 :spade: 3 :heart: K :spade:
1 fold, Hero calls $0.25, MP1 calls $0.25, 4 folds, BB checks

Flop: ($0.85) A :spade: Q :heart: 7 :diamond: (3 players)
BB checks, Hero checks, MP1 bets $0.25, BB folds, Hero calls $0.25

Turn: ($1.35) 2 :spade: (2 players)
Hero bets $1.25, MP1 calls $1.25

River: ($3.85) T :spade: (2 players)
Hero bets $3.68, MP1 raises to $14.72, Hero raises to $28.04 all in, MP1 folds

Final Pot: $33.29
Hero mucks A :club: 5 :spade: 3 :heart: K :spade:
Hero wins $31.79
(Rake: $1.50)

kolejna ręka bez żadnej filozofii

Poker Stars $0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 8 players - View hand 1665371

BB: $25.00
UTG: $5.78
UTG+1: $28.90
MP1: $3.34
MP2: $18.10
Hero (CO): $43.59
BTN: $11.37
SB: $12.32

Pre Flop: ($0.35) Hero is CO with 4 :diamond: A :club: 3 :diamond: A :spade:
4 folds, Hero raises to $0.75, 1 fold, SB calls $0.65, 1 fold

Flop: ($1.75) J :heart: 6 :spade: 2 :club: (2 players)
SB checks, Hero bets $1.25, SB raises to $2.50, Hero raises to $9.17, SB calls $6.67

Turn: ($20.09) A :diamond: (2 players)
SB bets $2.40 all in, Hero calls $2.40

River: ($24.89) J :spade: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $24.89
Hero shows 4 :diamond: A :club: 3 :diamond: A :spade: (HI: a full house, Aces full of Jacks; LO: 6,4,3,2,A)
SB shows T :diamond: Q :heart: 4 :club: 5 :club: (HI: a pair of Jacks; LO: 6,5,4,2,A)
Hero wins $11.89
Hero wins $11.88
(Rake: $1.12)

Gdybym miał tu jakiś low draw, choćby do 5 to rozegrał bym to inaczej. Ale nauczyłem się po tej akcji jednego. Z nuts highem zawsze bijemy POT RIVER nawet na oczywistym LOW bordzie :nh

Poker Stars $0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 8 players - View hand 1665372

UTG+1: $34.38
Hero (MP1): $29.35
MP2: $5.26
CO: $30.96
BTN: $8.47
SB: $25.41
BB: $10.58
UTG: $9.75

Pre Flop: ($0.35) Hero is MP1 with 3 :heart: 7 :diamond: Q :club: A :club:
1 fold, UTG+1 calls $0.25, Hero calls $0.25, 2 folds, BTN calls $0.25, SB calls $0.15, BB checks

Flop: ($1.25) J :heart: 7 :club: 3 :club: (5 players)
SB checks, BB checks, UTG+1 bets $0.75, Hero calls $0.75, BTN folds, SB folds, BB folds

Turn: ($2.75) 9 :club: (2 players)
UTG+1 checks, Hero bets $2.63, UTG+1 calls $2.63

River: ($8.01) 5 :diamond: (2 players)
UTG+1 checks, Hero bets $7.65, UTG+1 calls $7.65

Final Pot: $23.31
UTG+1 mucks 8 :club: K :diamond: 8 :diamond: K :club:
Hero shows 3 :heart: 7 :diamond: Q :club: A :club: (HI: a flush, Ace high)
Hero wins $22.26
(Rake: $1.05)

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

Aż do 21.00 musiałem czekać, aż urodzą się jakieś stoliki. Obecnie 2 na PLO25. Żeby nie umrzeć z nudów trzeba się ratować PLO5 i PLO10.

W między czasie zagrałem sobie turka za 100fpp. Odpadłem na 285/5000+ Aj < A6 River 6 :rage: +18$

Pogubiłem się tutaj zupełnie. Na szczęście kolega się wypłacił.

Poker Stars $0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 9 players - View hand 1665985

CO: $31.01
BTN: $9.65
SB: $14.24
Hero (BB): $27.67
UTG: $15.90
UTG+1: $5.84
UTG+2: $24.04
MP1: $12.30
MP2: $21.97

Pre Flop: ($0.35) Hero is BB with A :diamond: 6 :diamond: 4 :diamond: 2 :heart:
2 folds, UTG+2 calls $0.25, 1 fold, MP2 calls $0.25, 2 folds, SB raises to $1, Hero calls $0.75, UTG+2 calls $0.75, MP2 calls $0.75

Flop: ($4.00) 4 :club: 3 :club: 6 :club: (4 players)
SB checks, Hero checks, UTG+2 bets $3, MP2 folds, SB calls $3, Hero calls $3

Turn: ($13.00) 6 :heart: (3 players)
SB checks, Hero checks, UTG+2 checks

River: ($13.00) 7 :spade: (3 players)
SB bets $5.25, Hero raises to $23.67 all in, UTG+2 calls $20.04 all in, SB calls $4.99 all in

Final Pot: $63.32
SB shows K :club: 4 :heart: 8 :diamond: A :club: (HI: a flush, Ace high; LO: 7,6,4,3,A)
Hero shows A :diamond: 6 :diamond: 4 :diamond: 2 :heart: (HI: a full house, Sixes full of Fours; LO: 6,4,3,2,A)
UTG+2 shows 2 :diamond: A :heart: T :diamond: J :diamond: (HI: a pair of Sixes; LO: 6,4,3,2,A)
Hero wins $9.79
Hero wins $4.89
UTG+2 wins $4.89
Hero wins $20.88
Hero wins $10.44
UTG+2 wins $10.43

Poker Stars $0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 8 players - View hand 1665987

UTG: $22.49
UTG+1: $13.91
Hero (MP1): $47.66
MP2: $27.29
CO: $26.73
BTN: $14.75
SB: $13.31
BB: $7.29

Pre Flop: ($0.35) Hero is MP1 with Q :diamond: A :diamond: Q :heart: 3 :heart:
2 folds, Hero raises to $0.75, 2 folds, BTN calls $0.75, SB calls $0.65, 1 fold

Flop: ($2.50) Q :spade: 8 :spade: 2 :heart: (3 players)
SB checks, Hero bets $1.75, BTN calls $1.75, SB calls $1.75

Turn: ($7.75) 3 :club: (3 players)
SB checks, Hero checks, BTN bets $6.50, SB calls $6.50, Hero raises to $33.40, BTN calls $5.75 all in, SB calls $4.31 all in

River: ($43.06) A :spade: (3 players - 2 are all in)

Final Pot: $43.06
Hero shows Q :diamond: A :diamond: Q :heart: 3 :heart: (HI: three of a kind, Queens)
BTN shows 8 :heart: 5 :club: 8 :diamond: K :heart: (HI: three of a kind, Eights; LO: 8,5,3,2,A)
SB shows A :club: 4 :diamond: 9 :heart: T :club: (HI: a pair of Aces; LO: 8,4,3,2,A)
Hero wins $1.38
BTN wins $1.37
Hero wins $19.19
SB wins $19.18
(Rake: $1.94)

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

Dzisiejszy dzień czuje już, że będzie do dupy. Karty, same śmieci, nic nie dochodzi, a jak coś dojdzie to spada magiczny rivev. Nawet taki rozdania nie dają rady :rage:

Poker Stars $0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 9 players - View hand 1666459

UTG+1: $19.61
UTG+2: $16.22
MP1: $31.51
MP2: $9.25
Hero (CO): $25.00
BTN: $25.37
SB: $28.10
BB: $8.22
UTG: $39.23

Pre Flop: ($0.35) Hero is CO with T :spade: A :heart: 2 :club: 5 :heart:
3 folds, MP1 raises to $0.75, 1 fold, Hero calls $0.75, 2 folds, BB calls $0.50

Flop: ($2.35) T :club: 7 :heart: 4 :heart: (3 players)
BB checks, MP1 bets $2, Hero raises to $8.24, BB folds, MP1 raises to $26.96, Hero calls $16.01 all in

Turn: ($50.85) 2 :spade: (2 players - 1 is all in)

River: ($50.85) K :spade: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $50.85
MP1 shows A :diamond: 7 :club: 2 :heart: 3 :diamond: (HI: two pair, Sevens and Deuces; LO: 7,4,3,2,A)
Hero shows T :spade: A :heart: 2 :club: 5 :heart: (HI: two pair, Tens and Deuces; LO: 7,5,4,2,A)
Hero wins $24.43
MP1 wins $24.42

board: tc7h4h
ad2h3d7c 30.46% 51 117 6 142 413
ah5h2cts 69.54% 234 697 6 12 413

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

Jak nie idzie to nie idzie ...

Poker Stars $0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 8 players - View hand 1666517

BTN: $10.82
SB: $23.40
Hero (BB): $25.00
UTG: $11.16
UTG+1: $4.77
MP1: $7.29
MP2: $17.62
CO: $28.83

Pre Flop: ($0.35) Hero is BB with A :heart: Q :spade: 2 :spade: 4 :club:
2 folds, MP1 raises to $0.75, MP2 calls $0.75, 3 folds, Hero calls $0.50

Flop: ($2.35) A :diamond: 3 :diamond: T :spade: (3 players)
Hero checks, MP1 bets $1.12, MP2 calls $1.12, Hero calls $1.12

Turn: ($5.71) 5 :spade: (3 players)
Hero bets $5.45, MP1 calls $5.42 all in, MP2 calls $5.45

River: ($22.03) 7 :club: (3 players - 1 is all in)
Hero bets $17.68 all in, MP2 calls $10.30 all in

Final Pot: $42.63
Hero shows A :heart: Q :spade: 2 :spade: 4 :club: (HI: a straight, Ace to Five; LO: 5,4,3,2,A)
MP1 mucks 8 :club: A :club: T :club: 2 :heart:
MP2 shows 5 :diamond: 6 :club: 4 :diamond: 4 :spade: (HI: a straight, Three to Seven; LO: 6,5,4,3,A)
MP2 wins $9.87
Hero wins $9.86
MP2 wins $10.49
Hero wins $10.49
(Rake: $1.92)

board: ad3dts5s
actc8c2h 5.56% 0 3 1 0 1
ah2sqs4c 77.78% 21 21 1 33 3
5d6c4d4s 16.67% 0 11 0 0 2

Pff.... :facepalm:

Poker Stars $0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 8 players - View hand 1666552

UTG: $12.74
UTG+1: $10.59
MP1: $19.17
Hero (MP2): $25.15
CO: $6.64
BTN: $14.11
SB: $9.75
BB: $15.00

Pre Flop: ($0.35) Hero is MP2 with 3 :club: 7 :spade: A :diamond: A :heart:
1 fold, UTG+1 calls $0.25, 1 fold, Hero raises to $1.10, 4 folds, UTG+1 calls $0.85

Flop: ($2.55) A :club: 9 :diamond: K :spade: (2 players)
UTG+1 checks, Hero bets $1.61, UTG+1 calls $1.61

Turn: ($5.77) 6 :diamond: (2 players)
UTG+1 checks, Hero bets $5.51, UTG+1 calls $5.51

River: ($16.79) 2 :heart: (2 players)
UTG+1 bets $2.37 all in, Hero calls $2.37

Final Pot: $21.53
UTG+1 shows 7 :heart: 3 :heart: 5 :heart: 2 :spade: (HI: a pair of Deuces; LO: 6,5,3,2,A)
Hero shows 3 :club: 7 :spade: A :diamond: A :heart: (HI: three of a kind, Aces; LO: 7,6,3,2,A)
Hero wins $10.28
UTG+1 wins $10.28
(Rake: $0.97)

FLOP: 85 : 15, TURN: 72.5 : 27.5

board: ac9dks
ahad3c7s 84.85% 615 772 0 0 9
2s3h5h7h 15.15% 48 48 0 196 9

Odpowiedz
Cytat
nobolandia Autor wątku
nobolandia

Nie no kurwa, nic nie mogę wygrać większego.

Nawet tutaj...

Gość mnie raisuje, ma AAxx, jest to ogarniający gracz, więc ma też jakieś lowowe karty.

Takiego flopu nie mogę zrzucić. Gram check/raise i chcę się stakować. :fuckyeah
Ziomek też nie zamierza odpuszczać i na flopie gramy o duże piniondze.

Z tego co pokazał to na flopie byłem trochę z przodu.
board: kc3c8s
ah4h2cks 52.38% 250 258 0 558 0
as3sad7d 47.62% 211 562 0 9 0

W najgorszym śmierdzącym scenariuszu A :club: 4 :club: A :diamond: 2 :diamond: jestem tylko 56 :44 tak więc jest grubo.

board: kc3c8s2h
ah4h2cks 55.63% 0 23 3 0 40
AcAd2d4c 44.38% 0 14 3 0 40

Świetny turn, który daje mi 89% : 11%, ale magiczne rivery to dziś specjalność starsów i znowu kurwa _evil: _evil: _evil:

Poker Stars $0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi/Lo - 9 players - View hand 1666759

Hero (UTG): $40.95
UTG+1: $17.21
UTG+2: $25.41
MP1: $27.36
MP2: $25.35
CO: $25.00
BTN: $15.00
SB: $31.98
BB: $21.93

Pre Flop: ($0.35) Hero is UTG with K :spade: A :heart: 2 :club: 4 :heart:
Hero raises to $0.85, 4 folds, CO raises to $2.90, 3 folds, Hero calls $2.05

Flop: ($6.15) 3 :club: 8 :spade: K :club: (2 players)
Hero checks, CO bets $3.23, Hero raises to $15.56, CO calls $12.33

Turn: ($37.27) 2 :heart: (2 players)
Hero bets $22.49 all in, CO calls $6.54 all in

River: ($50.35) 4 :diamond: (2 players - 2 are all in)

Final Pot: $50.35
Hero shows K :spade: A :heart: 2 :club: 4 :heart: (HI: two pair, Kings and Fours; LO: 8,4,3,2,A)
CO shows 7 :diamond: A :diamond: 3 :spade: A :spade: (HI: a pair of Aces; LO: 7,4,3,2,A)
Hero wins $24.18
CO wins $24.17

Muszę odreagować bo dziś nie mogę wygrać. 5x stakowanie na flopie/ 5x faworyt na flopie/ turnie / 5 x chuj
Kilka małych pól wygranych, kilka spłaconych magicznych riverów i powoli zaczął się wkradać tilt. Trzeba odreagować.

Odpowiedz
Cytat