Przejdź do forum
"Chip dumping" a sp...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] "Chip dumping" a sposób na życie dla poker room'u

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,913 Wyświetlenia
Anty
Oldschool Grinder

Chciałbym się podzielić bardzo nieprzyjemnym doświadczeniem. Jak zapewne każdy z Was odwiedzam różne pokerroomy (byłem już na około 14-18) i wyrabiam bonusy w celu powiększenia swojego bankrola.

Moja przygoda z pokerem trwa już około 1,5 roku, max na stole trzymam 40$ (gram short stack'iem). Zazwyczaj deponuje 100$ i odchodzę od poker roomu po wyrobieniu bonusu (zazwyczaj wtedy mam swoj depozyt plus polowa bonusu :) albo moj depozyt+bonus+20-30$ wygranych)

Ostatnio przebywając na pewnym poker roomie zostałem oskarżony o chip dumping, poker room zablokował moje konto, moje fundusze (niespełna 100$) i w odpowiedzi na mojego mail'a napisali że zostało przeprowadzone gruntowne śledztwo w tej sprawie i konto zostało globalnie zamknięte (cokolwiek to znaczy). Co ciekawe grałem tam zaledwie 2 dni (moje łączne wygrane szacuje że nie przekroczyły 150$ a łączne przegrane nieco więcej jak 150$).

Zdążyłem wyrobić około 1/5 bonusa przy czym nie otrzymałem z niego ani jednego centa do swojego depozytu.
Grałem cały czas swoim własnym depozytem, w związku z czym to co zastosował ten pokerroom jest dla mnie zwykłą kradzieżą i nieuczciwością.

Jednocześnie mam pytanie do moderatorów, wiadomo firma, większe fundusze to większa siła przebicia, jeśli np Wasz użytkownik posiada status platynowy to jest szansa na Wasze wstawiennictwo jeśli sytuacja pojawiłaby się na Waszym partnerskim poker roomie?

6 odpowiedzi
damianpat
BlackMember

Przykro nam z tego powodu
Sam boję się dokonywać wpłat na konta mniej znanych, mniejszych poker roomów, bądź też takich, które nie są w żadnej sieci, jak np Ipoker

Często takie roomy kuszą dużym rake backiem, w skutek czego łatwo ulec
Polecam dlatego poker roomy które są naszymi partnerami

Masz pewność, że nie wydarzy się nic złego
Stale poszerzamy swoją ofertę i jestem pewien, że istnieje przynajmniej jedna platforma, na której jeszcze nie grałęś

Pozdrawiam

Anty Autor wątku
Anty
Oldschool Grinder

Dziękuje za pocieszenie. Takie coś naprawdę się przydaje.

Bo nie chodzi o te 100$ bo zdarzało się, że łapałem Bad Beats'y i w ciągu 2-3 tygodni przegrywałem 400$. Ale chodzi o nieuczciwe postępowanie!!!

Poker room należy jak mówi do sieci Microgaming i dość ciekawy fakt że na moim NL 0,5/1 nie mogłem doszukać się stołów (to tym bardziej wskazuje że chip dumping o ile zaistniał był przypadkowy, bo gorzej wyjaśnić sytuacje jak poker room oferuje 30 stołów a Ty przegrywasz/wygrywasz ciągle na jednym), a największa liczba ludzi była na 25/50.

I za Twoją radą chyba rzeczywiście zostaną przy Waszych partnerach, i to takich które posiadają polski support (a przynajmniej regulamin w języku polskim który pozwala na szybszą wymianę mail'i).

to chyba nie tajemnica jaki to pokerrom, moze powiesz na przestroge innym

Anty Autor wątku
Anty
Oldschool Grinder

Czekałem aż sprawa się wyjaśni, ale po ostatnim mail'u w którym napisali, że nie podadzą żadnych szczegółów o zamknięciu konta można potraktować to jako zupełny brak profesjonalizmu. Pisałem do nich że mogę wytłumaczyć każde swoje rozdanie i udowodnić, że mnie nie słusznie oskarżają. 3 mail'e do 3 różnych działów i w każdym że chip dumping to poważne naruszenie zasad i z góry napisali że konto nie zostanie odblokowane.

Będąc pewny swojej uczciwości i biorąc te zdarzenie jako zwykła kradzież której dokonali na mnie ujawniam :) że jest to Poker Time.

Może ktoś nie miał problemów z nimi, ale ja przedstawiam nie opinię tylko fakt.
Jedno trzeba przyznać, odpisywali w niespełna godzinę.

Anty napisał

Jednocześnie mam pytanie do moderatorów, wiadomo firma, większe fundusze to większa siła przebicia, jeśli np Wasz użytkownik posiada status platynowy to jest szansa na Wasze wstawiennictwo jeśli sytuacja pojawiłaby się na Waszym partnerskim poker roomie?

Jak najbardziej. Każdy diament może liczyć na pomoc PokerStrategy, jeśli ma tylko problem z jednym z naszych partnerów. Wystarczy tylko napisać maila do Tiny. :)

vip [at] pokerstrategy.com

Pozdrawiam

http://www.pokerroomreview.com/

Nie wiem na ile jest wiarygodny ten ranking, ale sądząc po tym jakie pokerroomy są w czubie chyba można mu zaufać. Ten Poker Time jest na tej liście nawet wyżej niż CakePoker w którym teraz gram. Trochę sie poczułem nieswojo,ale wierzę że menagment PokerStrategy zbadał ich dokładnie.
Swoją drogą zawsze właściciele czy to pokerroomów , kasyn,czy buków asekuruja sie zapisem że w razie sporów ich decyzje są nieodwołalne i tak naprawdę jedyne co możemy zrobić to opisywać takie sytuacje na wszelkich forach (równiez zagranicznych) i pisać skargi do takich portali jak ten Pokerroomreview. Więcej stracą na na wystraszonych klientach niż zarobią na ukradzionych pieniądzach.
Zakładam sobie czarną listę pokerromów i wpisuję tam PokerTime.