Przejdź do forum
satelity 6max hyper...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

satelity 6max hyperturbo by orson333

10 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
390 Wyświetlenia
orson333
PokerStrategist

Siemaneczko wszystkim!
Na poczatku wypadaloby sie przedstawic. A wiec, mam 21lat, mieszkam niedaleko Poznania, ucze sie (choc bardziej pasowaloby "uczeszczam") na Politechnice Poznanskiej. Tyle jezeli chodzi o sprawy ogolne.

Jezeli chodzi o sprawy pokerowe to:
Moje poczatki to jakos 2lata temu - trafilem przypadkowo na reklame w internecie P* i wplacilem bodajze 20$ i podobna kwote na Everest Poker. Pogralem moze z miesiac i sluch o mnie zaginal.
Po roku kumpel mnie namowil zebym sprobowal jeszcze raz, tak wiec wplacilem 100$ na chilipoker. Jednak i to podejscie bylo nieudane, gdyz po 3-4miesiacach tulaczki po hu sng, sng, cash i MTT starcilem swoj bankroll. Przypomnialo mi sie, ze zostalo mi kilkanascie $ na P* i zaczalem tam grac(byl to listopad 2011).
Przejscie na P* to przelomowy moment w mojej "karierze" (wole w cudzyslowie, bo co niektorzy pewno pomysla "kariere to mial Boniek, a Ty to co najwyzej masz przygode:P"). Jako ze pierwsze dni byly udane postanowilem troche poczytac o tym jak sie gra w pokera, m.in. trafilem na pokerstrategy.
Spodobala mi sie odmiana SNG Turbo. Zaczalem grac sity 45os. Rozpoczynalem od 1$ i w 3-4 miesiace smigalem na 30$. Jednak przyszly wakacje tj. ciagle wyjazdy, ciagle picie magicznych plynow, przez co zostalem wytracony z formy i stracilem duza czesc mojego bankrolla.
Downswing mnie pokonal i odechcialo mi sie granie tych 45os.
I tak poraz kolejny rozpoczela sie tulaczka po roznych odmianach zeby znalezc zloty srodek. Wybor trafil na HU sng. Rozpoczalem od 3$, by po miesiacu grac 30$. Jednak nie satysfakcjonowala mnie ta gra. Denerwowalo mnie, ze mozna w jednym czasie grac tylko jeden turniej, a nie jak w sng turbo po 20-30.
Pewnego dnia obejrzalem filmik tmfingera "jak grac satelity do sunday storm", wymienilem swoje punkty FPP na wejsciowki do tych satelit. Spodobala mi sie ta odmiana i zaczalem grac satelity za 3,74$. Dalem sobie 2-3dni - jezli sie nie uda to wracam do hu sng. Traf chcial ze sie udalo i w niecaly miesiac gralem juz na stawkach 74$. W tej chwili bardzo powaznie mnie dopadl downswing i zmuszony jestem grac nieco nizej.

Okej koniec historii, troche sie rozpisalem, ale lubie pisac o tym co lubie, dlatego mam nadzieje, ze bedzie to dobry blog.

Dlaczego zalozylem blog? hmm, juz kiedys sie do tego przymierzalem (podczas wspomnianego "wakacyjnego" downswingu), teraz podobnie dopadl mnie dwonswing i doszedlem do wniosku ze bedzie to dobry pomysl, zeby nie myslec o wykresie ktory od pewnego czasu idzie w dol.

ok to by bylo na tyle, jezeli chodzi o pierwszy wpis. Pozna godzina wiec trzeba isc spac.
Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
orson333 Autor wątku
orson333
PokerStrategist

Jednak skusilo mnie zeby zagrac jeszcze jakas krotka sesje.
Odpalilem z 30-40sitow26$-74$ i skonczylem na lekkim plusie, takze mam nadzieje, ze wraz z rozpoczeciem pisania bloga, rozpocznie dobry okres.

Aha i jeszcze jedno. jest to moj pierwszy blog ( nie liczac pamietnika w 1 klasie podstawowki :D), dlatego wybaczcie mi bledy. Chetnie wyslucham Wasze propozycje co do formy pisania itd.

Teraz to juz na pewno DOBRANOC :O

Odpowiedz
Cytat
nikujin
PokerStrategist

Witam Kolegę od skupywania T$.

Nie zazdroszczę Ci tego downswing'u z przed paru dni.
Grasz tylko hu i turki wielostolikowe czy grasz też jednostolikowe?
Czy Twoim zdaniem na satelitach jest niższy poziom, dlaczego decydujesz się je grać?
W satelitach wygrywa się zawsze T$, tak?

Powodzenia życzę i szybkiego powrotu na 74$

Odpowiedz
Cytat

Moim skromnym zdaniem te satelity są strasznie zaregowane, praktycznie na każdym poziomie :)
Masz podobne odczucie?

kropeczka.

Odpowiedz
Cytat
orson333 Autor wątku
orson333
PokerStrategist

No i wstałem :O szok, przez ten okres swiateczny zupelnie zmienil sie moj tryb zycia, musze cos z tym zrobic, bo od jutra inne obowiazki.
Dzisiaj oczywiscie cos pogram, ale troche pozniej. Najpierw kilka innych spraw m.in. analiza w SNG Wizzardzie.

Napisane przez nikujin
Witam Kolegę od skupywania T$.

Nie zazdroszczę Ci tego downswing'u z przed paru dni.
Grasz tylko hu i turki wielostolikowe czy grasz też jednostolikowe?
Czy Twoim zdaniem na satelitach jest niższy poziom, dlaczego decydujesz się je grać?
W satelitach wygrywa się zawsze T$, tak?

Powodzenia życzę i szybkiego powrotu na 74$

Dzieki:)
Gram tylko satelity 6max hyper turbo.
Czy nizszy poziom... hmm zazwyczaj sprawa wyglada tak ze na 5 przeciwnikow 2 to regowie, 2 to regowie MTT, ktorzy w satelitkach walcza o wejsciowki do turniejow MTT, no i zawsze znajdzie sie jakis donk, ktory nie ma pojecia o co chodzi. Gram je dlatego gdyz "wychowalem sie" na sng turbo, gdzie jest bardzo ograniczona gra post flop, a te satelitki ograniczaja gre post flop do ~0% co bardzo mi odpowiada.
W satelitach wygrywa sie tylko T$, dlatego zaprzestalem skupywanie T$, bo teraz zamiast je wykorzystywac, to sam je generuje

Napisane przez Rebusik
Moim skromnym zdaniem te satelity są strasznie zaregowane, praktycznie na każdym poziomie :)
Masz podobne odczucie?

kropeczka.

Tak jak napisalem wyzej - trzeba przyznac ze prkatycznie w kazdym turnieju gram z jakims regiem. Na poczatku robilem selekcje, ale w tej chwili niestety odechcialo mi sie i gram co popadnie.
Mam przeglad poziomu na stawkach od 3,74$ do 74$ i musze powiedziec ze najwyzszy poziom jest na 74$ i ....3,74$ :O najslabszy zdecydowanie 18$ i za 54$ gdy sa satelitki do The Big 162$, bo wtedy masa donkow.

Odpowiedz
Cytat
Rumunus
PokerStrategist

Jaki masz nick na strasach? Też grywam sitki za 3,74 i 7,49. Ale ostatnio przystopowałem bo nic mi nie wchodzi +duża ilość bad betów. Jaki jest twój BRM? Ile BI na limit? Ja do 7,49 zakładam co najmniej 100bi. Ile satelit grasz jednocześnie?

Odpowiedz
Cytat
orson333 Autor wątku
orson333
PokerStrategist

Napisane przez Rumunus
Jaki masz nick na strasach? Też grywam sitki za 3,74 i 7,49. Ale ostatnio przystopowałem bo nic mi nie wchodzi +duża ilość bad betów. Jaki jest twój BRM? Ile BI na limit? Ja do 7,49 zakładam co najmniej 100bi. Ile satelit grasz jednocześnie?

Moj nick na P* to robiehajs.
Jak rozpoczynalem 3,74$ to mialem kolo 1500 BI :P dlatego tez moglem sobie pozwolic na szybkie przechodzenie limitow. Wchodzac na 74$ mialem kolo 100BI. Doszedlem do 160BI i w tej chwili spadlem do 80BI, takze zmuszony zostalem zejsc nizej. Jednoczesnie gram 6-8 turniejow.
W sumie po rozegraniu 5000 turniejow mialem ROI ~2,5%, pozniej po kolejnych 1000 turniejach mialem juz kolo 5,5%, by teraz po w sumie 7,5k turniejow mam ROI kolo 0,5% takze nedza. Ale duzy zysk w tych turniejach jest z rakebacku.

Odpowiedz
Cytat

Mam jedno pytanko jeszcze. Używasz PT, czy HM? Nie masz problemu z katalogowaniem tych turniejów - mi za cholere nie chciał PT zrozumieć, że 2 pierwsze miejsca otrzymują jednakową nagrodę. Ba, w tych turniejach, niezależnie od miejsca pokazywało mi wygraną 0 - więc w tych turniejach jestem w plecy jakieś 11k$ według mojego trackera ;)

Ręczne ustawianie nie skutkowało, albo robiłem to nieumiejętnie.

Nie masz/miałeś z tym problemu?

Odpowiedz
Cytat
orson333 Autor wątku
orson333
PokerStrategist

Programy jakie uzywam podczas gry to Holdem manager, Tournament Shark i Table Ninja. Takze nie moge Tobie pomoc w sprawie PT.
Ale pociesze Cie tym, ze HM tez cos zle mi zlicza wyniki, tyle ze w moim przypadku dodaje $ :P
Zagralem krotka sesje. Mysle ze kolo 70 turniejow.. ~95% za 37.07, a pozostala czesc za 74$ ( nie bylo zadnych regow wiec skusilem sie). Wynik ~+400$, takze nie najgorzej.
Dodatkowo pierwszy VIP Stealler Rewards zdobyty.

Napisze troche o celach na nowy rok:
-analiza w SNG Wizzard conajmniej raz na 2-3dni
-wklejanie rozdan w dziale ocen rak - tu moze byc maly porblem, poniewaz mam tylko brazowy poziom na PS, gdyz moje konto na P* nie jest przypisane do konta na PS
-obejrzec wszystkie filmy z dzialu mindset
-grac na poziomie 50$ i wiecej
-zdobycie minimum 300k VPP w tym roku
-nie przegladac stron internetowych podczas grania
-kupic dodatkowy monitor

hmm to chyba te najwazniejsze cele. Mysle ze cos innego tez by sie znalazlo, ale na ta chwile nic mi nie przychodzi do glowy.
Generalnie mam nadzieje, ze rok 2012 bedzie przelomowy i zrobie powazny krok w mojej "karierze" pokerowej.

Odpowiedz
Cytat
orson333 Autor wątku
orson333
PokerStrategist

uff zagralem 78turniejow za 18,77 - satelity do Big 55$ i Sunday Cubed Sat.
Wyniki +564$
Pierwsza sesja od dawna gdzie wygrywale 40:60 i 20:80 :D
Dawno nie gralem za 18,77$ i musze przyznac ze poziom na nich jest bardzo niski.

Odpowiedz
Cytat