Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A8s NL20

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
326 Wyświetlenia
Aksolot
Oldschool Grinder

Moje bardzo pierwsze kroki w bss. Podejrzewam, że mimo wszystko powinienem był starać się budować pulę już na turnie. Chociaż sądzę, że wtedy też by się zrzucił.

Jego staty z 66 rąk:
VPiP - 62
Agg - 3,4
WTSD - 23%

No-Limit Hold'em, $0.20 BB (10 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG+2 ($4)
MP1 ($19.37)
MP2 ($20.18)
MP3 ($19.20)
CO ($7.79)
Button ($22.78)
SB ($19.69)
BB ($20)
Hero (UTG) ($22.44)
UTG+1 ($46.25)

Preflop: Hero is UTG with A, 8
UTG+1 calls $0.20, 8 folds, Hero checks

Flop: ($0.50) A, 8, A (2 players)
Hero checks, UTG+1 checks

Turn: ($0.50) A (2 players)
Hero checks, UTG+1 checks

River: ($0.50) K (2 players)
Hero bets $0.30, 1 fold

Total pot: $0.50

3 odpowiedzi
rusher88
PokerStrategist

Cos sie zle skonwertowalo? Bo jak nie, to co Ty robiles na UTG z A8s?

W kazdym razie linia bet/bet/bet, z tym ukladem wskazana. Sporo wieksza szana ze sprawdzi Cie z czymkolwiek na wczesniejszych streetach.

W zasadzie to po tym jakby sprawdzil na flopie, moglbys probowac cos kombinowac, jednak uwazam ze check/raise na bank by go wywalil, stad linia podana wyzej w zasadzie najlepiej by wygladala. Jakbys dostal pas, to trudno.

kfas
Elite Grinder

Na flopie check jest OK, brak jest zadnych drawow i bardzo watpliwe, zeby przeciwnik cos trafil.
Turn to raczej bet. Przeciwnik nie uwierzy w asa i powinien sprawdzic z wieloma parami, byc moze rowniez z wysokimi kartami. Nie chcemy takze dopuscic do tego, aby na river spadla jakas karta wyzsza od tej mozliwej pary, ktora trzyma villain, bo wtedy na pewno nam nie zaplaci.
Ogolnie ciezko cos wycisnac z nutsami na flopie, wiec nie przejmuj sie, jak nic nie wyciagniesz bo ktos sfolduje do beta na turnie, czy cos ;) Trzeba jednak dzialac, jak nie na flopie [w wiekszosci wypadkow], to na turnie.

Aksolot Autor wątku
Aksolot
Oldschool Grinder

Dzięki za ocenę.

Rzeczywiście coś mi się źle skonwertowało bo ja tu byłem BB.