Witam
Nazywam się Wiktor pochodzę z okolic Wrocławia, mam 21 lat i od 3 lat gram na "poważnie" w pokera, to poważnie jest juz na tyle, że jakiś rok temu udało mi się wyprowadzić od rodziców, wynająć sobie mieszkanie gdzie w spokoju mogę grindować, nie jestem typem osoby otwartej, nigdy w bloga bądź cos podobnego się nie bawiłem, zakładam go z powodu " downswingu " który trwa już prawie miesiąc, mam nadzieje, że dyskuja jak i ocena z szerszym gronem osób pozwoli mi wyjśc z tego obronną ręką.
Co do mojej kariery pokerowej, jak większość przygoda rozpoczęła się od 50$, na samym starcie grałem SnG za 1$, obejrzałem jakiś filmik i tak w końcu doszedłem do poziomu sitków za 50$ stosując 50BI na limit ( grałem 9 man )
po jakimś czasie jednak przerzuciłem się na cash games, zaczynałem od NL10 nie mając zbyt wielkiego pojęcia jak należy grać ( grałem po prostu kartami ) po roku gry oraz po paru coachingach od np Ninaja byłem regsem na NL200/shooty NL400
niestety robiłem za dużo wypłat w skrócie nie szanowałem/nie szanuje pieniędzy, skutkiem czego przy pierwszym lepszym swingu byłem zmuszony zejść niżej na NL100, jednak od jakiegoś miesiąca gry tam coś jest nie tak, nie moge jakoś regularnie zaczać wygrywać, może nie przegrywam ale jestem bardziej w kierunku break even, za namową kolegi postanowiłem zejśc niżej, na NL50, znowu zrobiłem pare wypłat:) i mój bankroll wynosił 2000$, niby na NL50 super bankroll , grałem tydzień po około 3-4k rąk dziennie ( staram się wyrobić supernove ) jednak byłem jakieś 400$ do przodu, z czego według ev powinienem mieć jakieś 1200$, niestety taki bankroll miałem do dnia dzisiejszego, kilka godzin temu postanowiłem spróbować mass tablingu a mianowicie gry na 16 stołach, skończyło się wynikiem -500$, na dodatek wczoraj grałem sesje która skończyła sie -200$ ( 6 stołow ), nie uważam żeby te -500$ wynikało ze złej gry, w zasadzie to jak się można domyślić po tym, że gram 16 stołów nie oddawałem stacka z TP w skrócie moje sety zawsze trafiały na wyższe sety/strity z flopa kolory na wyższe kolory a jak złapałem z AK w 3bet pocie board typu K84 to kolesie zawsze mieli seta i grali sobie spokojnie call down na moje 3 barrele, nie jestem typem osoby która się żali fakt, że gram teraz tak " nisko " moge zawdzięczać tylko sobie.
Jeżeli chodzi o mnie poza pokerem, od jakiś 2 lat chodze na zajęcia z tańca typu hip hop/jazz( aktualnie mam przerwe do wiosny ) jednak są to zajęcia dla " amatorów " na wiosnę jednak mam zamiar chodzić gdzie tylko się da i dać sobie szanse na to aby na prawdę nauczyć się tańczyć, poza tym chodzę od jakiś 4 miesięcy na siłownie ( mam a raczej miałem bo teraz bede musiał zrezygnować personalnego trenera ) z bardzo dobrymi efektami, w zasadzie siła wzorsła mi prawie o 100% po 4 miesiącach oraz przytyłem 10kg
Postaram się codziennie wrzucać rozdania z którymi miałem problem, jeżeli są tutaj jakieś osoby które grają nl50+ i chcą zrobić jakiś wspólny trening to jestem chętny, mój email na skype to spaishoot@gmail.com, aktualnie gram na pokerstars pod nickiem SPAiSHOOT
http://www.pokertableratings.com/stars-player-search/SPAiSHOOT ( ostatnio coś mi nie aktualizuje rozdań, może to i lepiej )
Tak więc na sam początek mam dla was kilka rozdań z tej legendarnej jak dla mnie sesji
Rozdanie 1
3bet przeciwnika to 5%, CB w 3bet potach to 80%, nie chce raisować flopa bo szczerze nie widze gorszej ręki która będzie się tam chciała stackować ( może z wyjątkiem KK ), zastanawiam się tutaj, czy ja na river mam tutaj easy call, bo tak na prawde to jest imo tylko bluff catcher
Agr freq 31/38/31 flop/turn/river
Spoiler
Poker Stars $50.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1520294
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
UTG: $45.00
CO: $72.85
Hero (BTN): $50.00
SB: $80.05
BB: $51.20
Pre Flop: ($0.75) Hero is BTN with T
T
2 folds, Hero raises to $1.50, 1 fold, BB raises to $4.50, Hero calls $3
Flop: ($9.25) T
Q
J
(2 players)
BB bets $6.00, Hero calls $6
Turn: ($21.25) 6
(2 players)
BB bets $11.00, Hero calls $11
River: ($43.25) 3
(2 players)
BB bets $29.70, Hero calls $28.50 all in
Rozdanie 2
Na buttonie fish gra limp, więc ja z SB również z Tc7c postanowiłem zlimpować
na flopie trafiam kolor, postanowiłem zagrać donkbet dla value od flush draw oraz Ax, dostaje jednak raise od rega którego aggr freq flop wynosi 36%, oczywiste jest tutaj, że nie ma on AK AA oraz KK, więc ręce z którymi on gra tutaj raise to A3 K3 33 oraz kolory, zagrałem raise do 12.65 na co on odpowiedział mi all in, nie jestem do końca pewny czy zrobiłby tak z 2 pair w 3 way pocie na mono boardzie, jak waszym zdaniem należało rozegrać tą rękę?
Spoiler
Poker Stars $50.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1520296
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
UTG: $54.05
MP: $62.35
CO: $123.30
BTN: $19.40
Hero (SB): $50.00
BB: $50.75
Pre Flop: ($0.75) Hero is SB with T
7
3 folds, BTN calls $0.50, Hero calls $0.25, BB checks
Flop: ($1.50) 3
A
K
(3 players)
Hero bets $1.25, BB raises to $4.50, BTN folds, Hero raises to $12.65, BB raises to $50.25, Hero calls $36.85 all in
Turn: ($100.50) 7
(2 players - 1 is all in)
River: ($100.50) 6
(2 players - 1 is all in)
Zapraszam do dyskusji