Przejdź do forum
skrill (moneybooker...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

skrill (moneybookers) wypłata na rachunek bankowy w PKO BP

10 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
7,503 Wyświetlenia
marynata
PokerStrategist

witam
mam pytanie: czy ktoś z was wypłacał pieniądze przes skrilla na konto w PKO BP? zleciłem wypłatę z PS, zacząłem czytać instrukcje i zwariowałem podczas wertowania forów- np coś takiego:

"UWAGA: Bank PKO BP wprowadził swój standard numeracji rachunków bankowych, który ze względu na strukturę (dwie cyfry kontrolne na początku numeru) często bywa mylony z numerem NRB. Nie spełnia on jednak warunków poprawności numeru NRB.
Sposobem na poprawne wprowadzanie takiego numeru do systemów obsługujących nowe standardy jest wpisanie numeru 'po staremu', rozpoczynając od ośmiocyfrowego numeru rozliczeniowego banku (cyfry od 3 do 10), a następnie wpisując cały numer od początku do końca.
W wyniku takiej operacji numer postaci NNOOOOOOOOXXXXXXXXX zostanie zapisany jako:
OOOOOOOO-NNOOOOOOOOXXXXXXXXX,
gdzie OOOOOOOO jest numerem rozliczeniowym banku.
np. Dla numeru 7910201013123456789
poprawnym wpisem będzie 10201013-7910201013123456789."

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi

Cześć marynata,

Myślę, że w takiej sytuajci najlepiej będzie skontaktować się bezpośrednio z polskim supportem Moneybookers, pisząc do nich na adres: pokerstrategy@moneybookers.com

Daj nam znać jeśli nie uzyskasz satysfakcjonującej pomocy od nich.

Pozdrawiam,

Natalia

Odpowiedz
Cytat

Zamów sobie kartę moneybookers. Przelewanie na konto bankowe to bezsens.

Odpowiedz
Cytat
MonsterFil
Oldschool Grinder

Przelewam od dość dawna na Inteligo wpisując normalnie numer konta i wszystko jest ok. Inteligo to PKO BP więc zrób ten przelew i powinno być ok.
Przecież bank nie wymyśla sobie oznaczeń które tylko on rozpoznaje - bez jaj.

Odpowiedz
Cytat
marynata Autor wątku
marynata
PokerStrategist

ta karta wydaje się chyba najsensowniejsza w tej sytuacji :] nie chciałbym by środki zawisły gdzieś na bliżej nieokreślony czas. może spróbuje też coś wysłać testowo na konto

dzięki za odpowiedzi i pomoc
powodzenia przy stolikach

Odpowiedz
Cytat
marynata Autor wątku
marynata
PokerStrategist

no i przeszło bez problemu na konto, tylko 2 dni robocze :] szlak przetarty

Odpowiedz
Cytat
Fil1987
PokerStrategist

Hej,

Ja dokonywałem przelewu jeszcze na MB i też nie mogłem wpisując normalnie nr konta (ciekawe Monster jak Ci się to udaje;) )

Po prostu odrzuć 2 pierwsze cyfry i wpisz 8 kolejnych i wszystko będzie cacy:)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Numer_Rachunku_Bankowego

Im chodzi o nr rozliczeniowy jednostki organizacyjnej banku.

Generalnie zamów sobie KARTĘ, bo w dzisiejszych czasach przelew na PL konto jest ryzykowny;)

Odpowiedz
Cytat

Aby dodać konto na mb. Wpisujesz najpierw jako NRB 8 cyfr, pomijasz pierwsze dwie wpisujesz kolejne 8. Pojawia się kolejne okienko wpisujesz cały nr konta. Ważne wszystkie nr. wpisujemy bez spacji.

Odpowiedz
Cytat

Dziękuję za pomocne wpisy, gdyż nasi użytkownicy bardzo często mają problemy przy dopisaniu konta bankowego do Moneybookers.

Dzięki Waszej pomocy mam nadzieję, że szybciej uda im się przeskoczyć tę przeszkodę.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
marynata Autor wątku
marynata
PokerStrategist

Fil1987 -> mam do Ciebie kilka pytań na priv, jeśli będziesz w stanie poświęcić mi chwilę. chyba muszę dodać Cię do znajomych, żeby wysłać wiadomość, bo widzę że nie mam opcji wysłania (jestem laikiem jak chodzi o funkcjonowanie serwisu), z góry dzięki
pozdr

Odpowiedz
Cytat