Przejdź do forum
Durr kupił od Jungl...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Durr kupił od Junglemana 6 baniek z ftp?

10 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,782 Wyświetlenia
Ringo7030
BlackMember

Pamiętam że 2 miesiące temu była taka informacja to była plotka czy ktoś z tych dwóch panów to potwierdził wie ktoś?

9 odpowiedzi
Grinder23
Elite Grinder

wiele osob mowilo / pisalo ze durr wraz z galfondem kupili 6mio od junglemana za 0,85c/1$

A1varo
Poker Player

jak dal mnie zabieg marketingowy

GregWawelski
Oldschool Grinder

W normalnym świecie za pieniądze kupuje się rzeczy. Byłem mocno zdziwiony, kiedy pierwszy raz usłyszałem o kupowaniu długów. Ale jeśli ktoś za pieniądze kupuje tańsze pieniądze?! :rage:

musashi87
Oldschool Grinder

Napisane przez GregWawelski
W normalnym świecie za pieniądze kupuje się rzeczy. Byłem mocno zdziwiony, kiedy pierwszy raz usłyszałem o kupowaniu długów. Ale jeśli ktoś za pieniądze kupuje tańsze pieniądze?! :rage:

Kupowanie długów to norma.
Istnieja w końcu firmy windykacyjne (typu KRUK) ba, istnieją nawet rynki długu.

kfas
Elite Grinder

Ktos chyba Roundersow nie ogladal

Azzinoth
PokerStrategist

Lol. W normalnym świecie kupowanie długów to naturalność. Nie słyszałeś choćby o sprzedawaniu weksli ? Na tym da się nieźle zarobić bo niektórzy ludzie nie mają czasu aby czekać na egzekucje długu i te 80-85% do ręki jest zbawieniem a ta druga strona także zyskuje. Widać, zaczynają się rozgrywki na FTP, co mądrzejsi chcą coś zarobić na tej sytuacji.

sz3sz
Elite Grinder

jakie 80% ? dlugi sie kupuje za 15-20% wartosci :D

Napisane przez sz3sz

Nie koniecznie, chociaż też.

Kwestia za jaki procent dany dług jest kupowany ewidentnie zależy od kilku czynników :
a) kto jest dłużnikiem,
b) jaki majątek posiada,
c) jaki to rodzaj długu,
d) czy sprawa długo jest oczywista,
e) jakie są szanse na ewentualne wyegzekwowanie długu,
f) jakie koszty będą związane z egzekucja (jedne odwiedziny, sprawa sądowa)
g) czas ściągania...

i tak jeszcze kilka głównych punktów można wymienić.

Więc jedne długi, typu J.Kowalski zatrudniony w firmie X ma dług XXX a pensje XXXX, zostanie kupiny prawdopodobnie za 70-80% wartości, bo ściągalność jest prosta i pewnie szybka, wystarczy poczekać do 30 kiedy Kowalski otrzymuje wypłatę, a że jest dopiero 1, a wierzyciel nie ma czasu czekać, bądź nie chce sprzedaje - oczywiście takich przypadków nie ma dużo.

Jeśli natomiast w grę wchodzą kwoty, znacznie przewyższające przykładowo cały majątek danej firmy, do tego gdzie sytuacja prawna jest mocno zagmatwana i nie do końca wiadomo kto dany dług ma spłacać czy stary właściciel firmy, czy może nowy, który ją nabył... do tego sytuacja już ma swój finał w sądzie i trwa XX czasu, wtedy takie długi są kupowane za mały procent wartości, z tego chociażby względu, że jedna strona już praktycznie wie, że całości nie odzyska, a chce odzyskać chociaż niewielki procent, który często ratuję tą daną firmę przed plajtą.

A co do sytuacji o której mowa, nie chce mi się wierzyć, że to rzeczywistość po skup za 85% wartości to skup długów pewnych, chyba, że durrr ma informacje że w określonym czasie firma XX przejmie FTP i podejmie się spłaty zawodników wtedy jestem wstanie uwierzyć w taki interes.

Pozdrawiam.

Azzinoth
PokerStrategist

Napisane przez sz3sz

To zależy od sytuacji czyli od łatwości ich egzekucji. Te 80 procent to tylko przykład.