Przejdź do forum
Hold'em Manager 2 -...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Hold'em Manager 2 - wątek dyskusyjny

492 Posty
224 Użytkownicy
1 Reakcje
55.3 K Wyświetlenia
Walderam

Nowe funkcje w HM2

Niezależnie od tego, czy korzystałeś w przeszłości z HM1 czy też nie, bez wątpienia będziesz pod wrażeniem nowych funkcji:

• Wykresy analizujące wszystkie aspekty twojej gry.
• Wysoce konfigurowalny HUD z kilkoma standardowymi ustawieniami HUD-a. Ponadto HUD w HM2 zawiera opcję "versus hero", dzięki której można sprawdzić, z jakimi statystykami niektórzy przeciwnicy grają przeciwko tobie. Pojawił się również nowy notatnik, a także bardziej przejrzysty, zupełnie nowy design.
• Setki filtrów, za pomocą których można zidentyfikować problematyczne sytuacje i tendencje w twojej grze, a także "hand replayer", w którym można odtwarzać i analizować problematyczne rozdania, wyświetlając przy tym statystyki i karty zakryte.
• HM2 ma również siostrzaną aplikację na iPhona, iPada i iToucha, dzięki której będzie można przeglądać swoje rozdania również podczas podróży.
• Wiele innych funkcji i znakomita jakość, do której jesteś już przyzwyczajony, jeśli korzystałeś z HM1.

Zachęcam do dyskusji!

Odpowiedz
Cytat
491 odpowiedzi
p4welek11

Trochę lipa bo na ponad 10 stołach na P* zaczyna zamulać kompa, a laptopa nie mam znowu takiego słabego. Cały czas wczytuje ręce automatycznie, wolał bym tak jak w HM1 gdzie sam klikałem refresh i dopiero wtedy odświeżało ręce. Poza tym jest świetny. ( chyba, że da sie to ustawić)

Edit:
Ok troszke poszperalem i znalazlem wystarczy odznaczyć

Teraz śmiga wystarczy kliknąć refresh i mamy ręce troche przymuli ale tak samo jak w HM1. Mozna smialo cisnac na 24 table :D

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez p4welek11
Trochę lipa bo na ponad 10 stołach na P* zaczyna zamulać kompa, a laptopa nie mam znowu takiego słabego. Cały czas wczytuje ręce automatycznie, wolał bym tak jak w HM1 gdzie sam klikałem refresh i dopiero wtedy odświeżało ręce. Poza tym jest świetny. ( chyba, że da sie to ustawić)

Mam quad core + 8 GB ramu i tez mi zamula w chu.. przy 16 stolach nie da sie grać

Odpowiedz
Cytat
streamus

powaznie wam tak muli ?

mam zamiar wykupic upgrade za 15$ dla small stakes czyli tak jak pisza mtt do 22$, pewnie jeszcze dlugo nie bede grac wyzej wiec dla mnie w sam raz

chociaz mysle zeby poki co sciagnac triala na 30 dni i przetestowac, bo moj laptop ma juz swoje lata

HM2 sam importuje baze z HM1 ? ciekawe jak by to wygladalo gdybym chcial po miesiacu uzywania HM2 powrocic do HM1

Odpowiedz
Cytat

nie dosc ze zamula to u mnie sie pieprzy przy wlaczonym TST, ktory zmienia czcionke w hudzie na nieczytelna... no i nie czyta mi rak z bazy, tez tak macie? zaimportowalem wszystko, sa wszystkie sesje i mam te 50k rak, a jak siadzie reg na ktorego mam 1k rak to pokazuje ze 0 ;< ocb?

Odpowiedz
Cytat
p4welek11

http://forums.holdemmanager.com/feature-requests-feedback/133651-disappointed-hm2-user-2.html

Tutaj też się parę osób żali
podali parę wskazówek jak cokolwiek "niby" naprawić, ale widać nie pomaga.

Odpowiedz
Cytat

niech sobie niby naprawiają jak zawsze firma wypuszcza premiera = bubbel

do tej pory chyba jedyna firma ktora wypuszcza gry oprogramowanie bez bubbli to blizzard

nie dostaną moich $$$

Odpowiedz
Cytat
czak2

Pobawiłem się tym nowym HM2 prawie 2godzinkie i stwierdzam że straciłem 2h :facepalm:

Muli strasznie bardzo mało intuicyjny ale imo jedynka też taka była.

Jak dla mnie Hud słaby z przełączaniem pre flop/Flop/steal etc :ayfkm: na PR bez time banku nie wyobrażam sobie tego. Co prawda idzie to pewnie zmienić ale ja sie męczyłem z 30min i poddałem się.

Graphy wsadzili teraz wszędzie jak by to komu było potrzebne ;| i okropnie wyglądają.

Jedyny plus to chyba player analyzer wyglądało dosyć fajnie ale pewnie też będzie masakrycznie mulić na większej próbce.

Do póki nie pozmieniają to zostaje przy jedynce.

Odpowiedz
Cytat

Mnie się podoba, mimo że rzeczywiście trochę muli (w szczególności jak podczas gry uruchamiam raporty i analizuję ręce).
Póki co do plusów zaliczam:
- lepszy interfejs (pamiętam jak ciężko było mi się kiedyś przyzwyczaić podczas zmiany z PT3),
- lepszy pop-up HUD, który można bardzo prosto edytować wg własnych potrzeb,
- możliwość wysyłania rąk na serwer, skąd można później wklejać na fora i podrzucać znajomym.

Odpowiedz
Cytat
insanepro

Pop up beznadziejny nie moge ustawic w nim bym mial wszystko po kliknieciu "na raz" zamiast przeskakiwac pre post itp. Przy duzej ilosci stolow nie ma na to czasu, pasuje miec to pod jednym kliknieciem jak w HM1.

Nie moge ustawic cos takiego jak "save position HUD" tak to sie chyba nazywalo w HM1.
Tu natomiast nie ma czegos takiego i co stol przestawiaja mi sie Hud'y u przeciwnikow i musze je lekko poprawiac.

Po trzecie nie moge zarejestrowac HM2 bo wywala blad polaczenia z serwerem i z tego co widze na forum HM nie tylko mi.

Ogolnie rzecz biorac mam rowniez mieszane uczucia z przewaga negatywnych. :rage:

Odpowiedz
Cytat

Moze ktos mi wyjasnic jak to krok po kroku zrobic? Znaczy update, jak nie starcic historii rak gdzie ten kod wpisać bo tak dawno to juz bylo ze nic nie pamietam jak to wszystko zrobilem wtedy ;/

Odpowiedz
Cytat
Fishu88

Pytanko z innej beczki - przy zakupie HM2 dostaję 2 cd keye czy tylko 1 ? :>

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

probowal ktos z was robic wiekszy import , kilka mln rak ? Ja probowalem na becie to strasznie wolno szlo. fajnie jakby relacje zdal ten co mu sie udalo

Odpowiedz
Cytat
p4welek11

Ja zrobiłem import ponad 500k rąk i jestem mile zaskoczony, ponieważ HM1 importował je w 2,5h, a ten się wyrobił w niecałą godzinę.

Odpowiedz
Cytat
salyk

Akurat jeśli chodzi o szybkość Importu to HM2 > HM.
Sięga nawet 250h/s.

Co do reszty, to w fazie testów ;)

Odpowiedz
Cytat
ktosik

Napisane przez Fishu88
Pytanko z innej beczki - przy zakupie HM2 dostaję 2 cd keye czy tylko 1 ? :>

Przy zakupie otrzymujesz 1 KEY, licencja obejmuje instalację na 2 komputerach

Odpowiedz
Cytat
kalachpl

To jeszcze troche będzie trza pograć z jedynką, aż 2 sie ogarnie:D

Odpowiedz
Cytat
Jarzab86

Może w końcu i ja się tym zainteresuję i zacznę korzystać z HM2 ?(
W sumie dobra okazja.

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

a jak predkosc odswierzania raportow, ladowanie sesji itp ?

Odpowiedz
Cytat
alien67

Po włączeniu HM, obroty wentylatora procka zwiększają się do maximumi jest to nie do wytrzymania, wstrzymajcie się z zakupem !!!! aż do poprawek.

Odpowiedz
Cytat