Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Gotowe popupy

36 Posty
22 Użytkownicy
0 Reakcje
6,005 Wyświetlenia

Witam serdecznie!
Deafultowe popupy w HMie są co najwyżej średnie i nie ma sporej ilości statystyk, a próbując pozmieniać to samemu coś popsułem i nie udało mi się ich zmienić i mam nadal deaultowe.

Czy byłby ktoś tak miły i wrzucił pliki ze swoimi popupami, oczywiście chodzi mi o już pozmieniane popupy, bo deaultowe mam :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
35 odpowiedzi
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

Osobiście uważam popupy HM za najlepsze spośród wszystkich trackerów i sam praktycznie nic nie zmieniałem, ale chętnie zobaczę co ciekawego mają niektórzy do zaproponowania :).

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
autic
Elite Grinder

Ciekawy jestem co do głównego popup'a chciałbyś jeszcze dodać. W sumie nie znam nikogo kto gra na custom made, chyba, że mówimy i zmianie koloru i czcionki.

...nie ma sporej ilości statystyk,...

takich jak?

Odpowiedz
Cytat
szok38
Elite Grinder

Imo standardowe popupy HM wręcz wymagają tuningu. Niedawno reinstalowałem HM , nie pomyślałem i straciłem poprzednie przerobione. Na razie zrobiłem tylko przeróbkę Sample(którego zapaćkanie mnie irytuje) , zresztą nic więcej mi prawie nie potrzeba przy tym co aktualnie gram , i przy tym co wiem(a raczej nie wiem...) o oponentach .

Notabene działają u Was takie statystyki jak np.

- fold to check/raise po ulicach
- fold , call , raise Bu vs resteal

Bo u mnie nie działają .

Odpowiedz
Cytat

Ja urozmaicilem odrobine pop up 3betu:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez autic
Ciekawy jestem co do głównego popup'a chciałbyś jeszcze dodać. W sumie nie znam nikogo kto gra na custom made, chyba, że mówimy i zmianie koloru i czcionki.

takich jak?

Check/raise, Fold to check/raise na kazdym ze streetow, W$when c/r F, fold to raise na kazdym streecie, fold to 5bet, limp/call, donkbet/fold na F to tak z grubsza :)

Odpowiedz
Cytat
autic
Elite Grinder

Napisane przez marcc1983

Napisane przez autic

takich jak?

Check/raise, Fold to check/raise na kazdym ze streetow, W$when c/r F, fold to raise na kazdym streecie, fold to 5bet, limp/call, donkbet/fold na F to tak z grubsza :)

Check/raise -> jest defaultowo
fold to raise na kazdym streecie -> jest
fold to 5bet -> to chyba tylko do deep stołów
donkbet/fold -> jest

Imo standardowe popupy HM wręcz wymagają tuningu

oj tam, oj tam
nie to żebym miał jakieś "ale", lecz do większości statów potrzebna jest tak monstrualna próbka, żeby można było coś wywnioskować, iz dla mnie to mija się z celem.

W sumie teraz sobie myślę, że mógłbym sobie dodać 4bet z rozbiciem na pozycje hmm.

Odpowiedz
Cytat
szok38
Elite Grinder

No oki autic , ale np. taki popup cbeta jest bardzo uproszczony , wręcz byle jaki. Gdzie choćby fold cb to raise , gdzie agresja po ulicach , check/raise też by nie zaszkodził ? Miast czegoś takiego wolę jeden porządny popup do postflopu , w którym będę miał wszystko .
Jeśli komuś przypasował mój sample :
http://www.przeklej.pl/plik/sample1-pop-002ccj3m56jo

Może na stronie(forum ? ) HM są jakieś popupy do pobrania ? Jeśli ktoś ma linki ?

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba
PokerStrategist

Ja do defaultowego dolozylem tylko sqz i fold to 3bet rozlozone na poszczegolne pozycje
Oraz limp / raise to mi sie na retardow czasem przydaje :P

Odpowiedz
Cytat
szok38
Elite Grinder

Moje nowe dziecko do HU :rolleyes: . Nie ma w nim statów posflop dla 3betowanych potów , dla nich stworzyłem osobny popup.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

szok38, nie zechciałbyś wrzucić tego cfg na jakiś serwer i się podzielić tutaj linkiem? :)

Odpowiedz
Cytat
piecykowy
BlackMember

Kimes, wrzuć jak możesz swój popup z 3betami :)

I powiedzcie mi jeszcze, gdzie mam ten pliczek wrzucić ;)

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba
PokerStrategist

wszystko sobie wklejasz do config w Program files/ RVG..../Holdem Menager/config

Zeby zmienic main popup nalezy wejsc w HUD options / Player preferences / Appearance i tam wybierasz popup który ma byc glowny z listy (plik z nim musi byc w katalogu config)

Aby zmienic male popup'y - pojawiajace sie po najechaniu na dana statystyke wchodzisz w HUD Options / Player preferences i w zakladce Stats podswietlasz statystyke przy ktorej chcesz miec dany popUP - po prawej wybierasz jego nazwe (musi byc ten plik w config)

HUD

Spoiler

MAIN popUP

Spoiler

Postflop popUP

Spoiler

Steal popUP

Spoiler

Kto chce HUDa lub którys z popUP'ow ssac

plusEVqba

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za te popupy, dobre są i z chęcią się poczęstuję:)

Odpowiedz
Cytat
v31dt
Elite Grinder

popupy wygladaja calkiem solidnie, dzieki plusEVqba pozniej sprobuje zastosowac.

Odpowiedz
Cytat
aldon7
Elite Grinder

mam problem z 1 z tych po-upow.

qba nie wie za bardzo ocb i ja tez nie.
moze ktos z Was pomoze.

otoz wszystkie smigaja jak trzeba tylko postflop pop-up nie rozbija mi np cbeta na IP/OOP :(

wie ktos moze czemu akurta ten 1 nie smiga :(?

Odpowiedz
Cytat
socosoco
Oldschool Grinder

Napisane przez aldon7
mam problem z 1 z tych po-upow.

qba nie wie za bardzo ocb i ja tez nie.
moze ktos z Was pomoze.

otoz wszystkie smigaja jak trzeba tylko postflop pop-up nie rozbija mi np cbeta na IP/OOP :(

wie ktos moze czemu akurta ten 1 nie smiga :(?

wlasnie mam ten sam problem

Odpowiedz
Cytat
aldon7
Elite Grinder

Kimes jest jakas sznasa ze sie podzielisz tym od 3 betow? :D

i ogolnie wie ktos gdzie na str HMa mozna namierzyc jakies pop-upy bo nie bardzo moge tam odszukac :(?

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba
PokerStrategist

u mnie wszystko elegancko hula z tym CB IP OOP

@ aldon - tez szukalem po forum HMa i znalazlem same jakies gowniane wiec wolalem sam sobie ogarnac popup'y

Odpowiedz
Cytat
whyucry
PokerStrategist

Aby zmienic male popup'y - pojawiajace sie po najechaniu na dana statystyke wchodzisz w HUD Options / Player preferences i w zakladce Stats podswietlasz statystyke przy ktorej chcesz miec dany popUP - po prawej wybierasz jego nazwe (musi byc ten plik w config)

zaznaczyłem ten popup co mnie interesuje, a podczas gry nadal wszystko po staremu się wyświetla, nie wiecie co mogłem pominać :/

Odpowiedz
Cytat