Przejdź do forum
Mtt: 2,2$ Rebuy + 5...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Mtt: 2,2$ Rebuy + 5,5$

14 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,476 Wyświetlenia
szok38

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

Przyczyna - absolutne bankructwo za sprawą akcji na FTP .
Cel - odbudowa rolla .
Moja sytuacja nie jest już tragiczna . Dzięki pożyczce od kolegi ( którą zwróciłem) i First Aid( 100$) mój obecny roll ( Starsy + WH) wynosi ponad 900$ .
Dosyć długo miotałem się nie wiedząc jaką drogę mam przyjąć w walce o przetrwanie . Ostatecznie padło na Mtt , na jak to nazwałem sobie - strategię złotego strzału _smile: .
Żadnych własnych wykresów z różnych powodów nie mogę przedstawić . Mam tylko bazę z tego roku - zdecydowaną większość moich gier stanowiły turnieje Rush , których wyniki HM ( na moim kompie) traktuje po macoszemu .

Na stronach z wynikami graczy nie znam się , nigdy nie interesowało mnie ani co tam jest o innych ani co jest o mnie samym. W sumie to nawet nie wiem szczegółowo jakiego rodzaju turnieje ten screen przedstawia . Przypuszczam ,że są tam też SnG Mtt Rush _rolleyes: .

Sprzedam 40% udziałów w 10 sesjach (po 4 turnieje) na PokerStars .
Razem:
30 turków 2,2$ rebuy - ( 5 x 2$ + 0,2$ ) x 30 = 306$ i
10 turków 5,5$ zwykły = 55$

Razem wpisowe 361$ .
Udział 40% = 361$ x 0,4 = 144,4 $

W każdej sesji będę grał:
Trzy Turnieje 2,2$ rebuy :
-14.45( do 500 uczestników , 3k$ )
-15.30 ( 8k$)
-16.30(10k$)
W nawiasach sumy gwarantowane , wszystkie turki rebuy normalne ( nie Turbo) .

+ Jeden zwykły Turniej 5,5$

-16.15 ( do 1k uczestników , 1k$ ) lub
-15.00 ( 15k$ )

Jutro zagram ten o Cap o 16.15 , wtedy podejmę decyzję na który z nich się zdecyduję .

Granie tego turnieju będzie w ramach stakingu - mam już inwestora , który wykupił 40% udziałów !
Osobą, która przekonała( przełamała wewnętrzne opory) mnie do stakingu i zarazem jedynym inwestorem jest kolega Sahalidis :f_cool: .

Tak jak wspominałem z grą ruszam od jutra. Będę robił codzienne aktualizacje , o ile np. net mi nie padnie czy stanie się jakieś inne nie wiadomo co .
Zawsze może wypaść jakiś czynnik losowy , więc margines czasowy na grę musi być. Na tą chwilę myślę w maks 12 dniach powinienem się zmieścić .

Jeśli się gdzieś machnąłem np. w obliczeniach . Czy w ogóle coś innego ...
No od tego jest ten temat , aby wszystko było jasne .

Grę zaczynam od jutra.

Feedback - szok38

Zapomniałem o dość ważnym :D . Nick na PokerStars : Szook

13 odpowiedzi
jab0c0

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

Witam, masz inwestora, tylko na ten jeden turniej, czy na całość? jak są wolne miejsca, to jestem chętny na wzięcie wszystkiego, pozdro ;)

sahalidis

Mamy deal :)

Umówiłem się z Szokiem, że wezmę 100% udziałów, więc nie chcę zmieniać zasad. Ale myślę, że będzie jeszcze okazja, żeby wziąć udział, jab0c0, jeśli Szok będzie chciał atakować droższe turki.

szok38 Autor wątku
szok38

Dzięki jab0c0 za zainteresowanie. Jest tak jak napisał Sahalidis - wykupił wszystkie sprzedawane udziały . A co przyniesie przyszłość zobaczymy =) .

Kasiora Sahalidisie dotarła . Oby bogowie pokera mnie wspierali lub ... przynajmniej nie byli zbytnio przeciw .

Pozdro ;)

szok38 Autor wątku
szok38

Aktualizacja

Sesja nr 1

Spoiler

Nie grałem dziś niestety za dobrze. Ale i tak było dosyć blisko jakiegoś sensownego wyniku .
W capie 5,5$ odpadłem na 20 miejscu :

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $5,000(BB) Poker Stars
SB ($281,686)
Hero ($141,022)
UTG ($19,352)
UTG+1 ($41,791)
UTG+2 ($142,593)
CO ($220,838)
BTN ($138,886)

Dealt to Hero K♠ K♣

fold, fold, UTG+2 raises to $10,997, fold, BTN calls $10,997, fold, Hero raises to $140,397 (AI), UTG+2 raises to $141,968 (AI), fold

FLOP ($298,666) 4♠ 8♥ 7♣

TURN ($298,666) 4♠ 8♥ 7♣ T♦

RIVER ($298,666) 4♠ 8♥ 7♣ T♦ A♠

UTG+2 shows K♥ A♣
(Pre 30%, Flop 13.5%, Turn 6.8%)

Hero shows K♠ K♣
(Pre 70%, Flop 86.5%, Turn 93.2%)

UTG+2 wins $298,666

Będę grał tego Capa jako standard . Na pewno fajniej szhipnąć takiego molocha jak ten o 15.00 ... ale co z tego ? Lepiej stąpać twardo po ziemi _rolleyes: .

Byłem dwa razy w kasie . Wynik sesji = + 3,58$

Pozdro

sahalidis

Będzie dobrze :) Ja trzymam kciuki!

szok38 Autor wątku
szok38

Heh właśnie wpadłem na forum i Twój jeszcze ciepły wpis . Dziś mogło być dobrze , ale strasznie zepsułem Capa 2,2$ . Będzie dobrze , też tak myślę - oponenci jakich dziś widziałem mają spory potencjał ...

Mam wstydliwy problem z tym stakingiem :facepalm: .

1.Jak się liczy wyniki ??

np. Dziś :

Zainwestowałem 36,1$ w wpisowe / wygrałem 39,69$ / plus z sesji 3,58$

Co tutaj podlega podziałowi między graczy ??

2. Co z niewykorzystanymi wpisowymi do rebuy ? One są moją własnością ? A może dolicza się je do wyników ?

Dziś wykorzystałem pełen dzienny pakiet wpisowych( jak w rozpisce ) , ale następnym razem przecież może nie będę musiał . Co wtedy z nimi się dzieje ?

Pozdro :facepalm:

TimotheeS

Niewykorzystane rb są Twoje, total winnings dzielisz według udziałów ;)

GL!

szok38 Autor wątku
szok38

Dzięki TimotheeS za wyjaśnienie i GL .

Pozdro =)

szok38 Autor wątku
szok38

Aktualizacja

Sesja nr 2

Spoiler

Jedno miejsce w kasie.
W pierwszej ręce na FT(!) z M8 pushnąłem w Big Utg :facepalm: AQ < 99

Total : 176,32 $

Sesja nr 3

Spoiler

Oczy cieszy całe 12,88$ za 233 miejsce w Rebuy o 16.30 .

Total : 189,2 $

Sesja nr 4

Spoiler

Raz w kasie.Hmm ...Znowu nie jestem z siebie zadowolony :facepalm: :D .

Total : 312,08

Sesja nr 5

Spoiler

Dwa razy w kasie . Byłem na drugim miejscu przy około 100-120 graczach w 2,2R , lecz wtedy starsy postawiły na mnie krechę .Jedyne co mogłem próbować kraść , ale stół nie był dobry . Ciekawe ,że z tymi śmieciami które otrzymywałem , gdybym mógł grać trafiałbym czasem niezłe układy . Skończyło się na 51 miejscu m6 push TT < AK .

Zwrot z sesji : 41,76 $

Total : 353,84 $

Chyba zrobię jutro przerwę , czuję po sobie te długie sesje i wypada odsapnąć .

Sesja nr 6

Spoiler

Nie udało się dojść do kasy .
Total :353,84 $

Sesja nr 7

Spoiler

Nie udało się dojść do kasy .
Total :353,84 $

Sesja nr 8

Spoiler

Dwa razy w kasie .Bez blasku niestety .Coś za dużo tej matematyki ... i mi się rachunki w różnych miejscach nie zgadzają . Uspokajam... chodzi o centy . Na koniec myślę to rzetelnie zliczyć .

Zwrot z sesji : 36,16 $
Total : 389,91 $ - To się powinno zgadzać !

Sesja nr 9

Spoiler

Zwrot z sesji : 9,06 $
Total : 398,97 $

Sesja nr 10

Spoiler

Zwrot z sesji : 9.5 $

szok38 Autor wątku
szok38

Podsumowanie

Miliony nie wpadły , trzeba zadowolić się na koniec ledwie 13% Roi _rolleyes: .

Mój inwestor utracił chwilowo odpowiedni status (po upadku FTP ,który był jego podstawową platformą) i nie może wypowiedzieć się bezpośrednio .
Umowę przedłużamy na kolejne 10 sesji , na dotychczasowych warunkach. Niestety nie możemy w tej chwili skorzystać z Forum Stakingu.

Pozdro

Witam

Widzę szoku, że inwestorowi nie chce już się grać, jak Ty masz takie wyniki ;)

Dopóki twój inwestor nie wbije statusu, musicie niestety załatwiać formalności poza naszym forum, mam nadzieję że nie będzie to długo trwało.

Pozdro

szok38 Autor wątku
szok38

Jakubie za jakie grzechy ta drobina uszczypliwości _wink: ? Oczywiście przy moich wynikach inwestor jest wręcz zmuszony grać _smile: ... co też czyni na NL 200 Sh na starsach .
Dane konto nie jest przypisane do PS , dobre promocje na pewno pomogłyby mu w zmianie roomu . Oczywiście room musi być jakiś sensowny dla jego stawek , ale również bez znikających stolików , tudzież podobnych atrakcji . Czyli sprawa nie łatwa ...

Napisane przez szok38

Jakubie za jakie grzechy ta drobina uszczypliwości _wink: ? Oczywiście przy moich wynikach inwestor jest wręcz zmuszony grać _smile: ... co też czyni na NL 200 Sh na starsach .

Dane konto nie jest przypisane do PS , dobre promocje na pewno pomogłyby mu w zmianie roomu . Oczywiście room musi być jakiś sensowny dla jego stawek , ale również bez znikających stolików , tudzież podobnych atrakcji . Czyli sprawa nie łatwa ...

Wierzę że sobie poradzicie panowie, życzę powodzenia i świetnych wyników.

Złoto please wbić :)