Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] KQs K3s PL25$ SH bad beat

11 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
844 Wyświetlenia

Dalo sie tu zagrac cos inaczej czy poprostu pech? :(

Full Tilt Pot-Limit Omaha, $0.25 BB (6 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB ($63.90)
BB ($12.50)
Hero (UTG) ($23.35)
MP ($28.25)
CO ($25)
Button ($52.90)

Preflop: Hero is UTG with K, 3, Q, K
Hero raises to $0.85, 1 fold, CO calls $0.85, Button calls $0.85, SB calls $0.75, BB calls $0.60

Flop: ($4.25) Q, 9, Q (5 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $4.25, CO calls $4.25, 3 folds

Turn: ($12.75) 3 (2 players)
Hero bets $8, CO raises to $19.90 (All-In), Hero calls $10.25 (All-In)

River: ($49.25) 7 (2 players, 2 all-in)

Total pot: $49.25 | Rake: $2.45

Results in white below:
Hero had K, 3, Q, K (full house, Queens over threes).
CO had Q, A, 9, J (full house, Queens over nines).
Outcome: CO won $46.80

10 odpowiedzi

No dało się dało. Podstawa to nie oddawać całego stacka z tripsem na flopie. Musisz oceniać jak silna Twoja ręka jest na tym flopie. Masz mylne wrażenie że dostałeś parę króli przed flopem a do tego tripsa na flopie. W rzeczywistości na flopie masz marne KQ. Bet na flopie na pewno ale nie tak wysoki jak na mój gust, może połowę pota. Z AKQJ owszem śmiało do końca można bić, ale z KKQ nie. Pozdrawiam.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zagralem beta w wysokosc puli przede wszystkim ze wzgledu na draw. Poza tym king kicker w przypadku tripsa jest imho bardzo dobry; szansa ze ktos ma ta 4 dame jest niewielka, a co dopiero ze ma do niej jeszcze asa. Zreszta mialem oprocz tego king high flush draw, czyli sporo outow zarowna na fulla jak i na 2nd nut flusha. Hand wydawal mi sie idealny, balem sie jedynie A:sx:s i to byl powod ze gralem za cala pule a nie za 1/2 - 3/4.

No ok, na flopie jeszcze zrozumiem. Choć ja jestem zwolennikiem nie angażowania całego stacka w rozdanie. Call na flopie gościa dałby mi na pewno wiele do myślenia. Na jego miejscu nigdy bym nie zcallował tego z FD na asie, gdy już full leży, więc gdyby po rozdaniu mi pokazał goły FD to po prostu bym go wyśmiał. Tym bardziej że zabierasz mu outy 3 bo 3 daje Ci fulla. Więc na river ma 12%. Jak dla mnie check na turnie. Już kiedyś podobnie przegrałem stacka więc teraz uważam na takie rozdania. Jeszcze jest to zależne od tego jakie masz zdanie o graczu. Ale chyba nie było miło przegrać właśnie w ten sposób? Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

OK, check na turnie. Wtedy on zagra tego beta za 8$ i ja mam grac call czy moze nawet fold? Na riverze spadnie 7:h ktora nawet w przypadku kiedy gralbym call na turnie dalaby mi easy all-ina, bo bylem juz i tak pot commited. Wiem, ze sa gracze ktorzy sa w stanie foldowac 2nd nut full house, ale na takim limicie, nawet jakbym mial ready ze gracz jest tight, taki fold wydaje mi sie chory :P

Każdy ma swój styl, ja gram bardzo loose co nie oznacza że bym sprawdził to na turnie. Przywykłem do wygrywania wielkich potów nie taką ręką, a tą do wygrywania małych a przegrywania sporych. Szczególnie że grasz na FT, na którym jak dla mnie w 80% przypadków easy zrzutka na turnie. Choć nie ukrywam że łapiąc czasem tripsa J na flopie z AJxx dobierali do fulla mi goście z J733 callując pota na flopie, 3 na turnie. Wolę sobie odpuścić i poczekać na lepszą okazję. Jeżeli grasz z normalnym graczem nie callującym preflop Q1033 to jak dla mnie bijesz tylko QJ108 które i tak zawsze może dobrać do fulla. Takie jest moje zdanie.

Gomez224
PokerStrategist

Nawet w artykułach piszę aby tripsa rozgrywac tylko i wyłącznie pod nut fulla.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Gomez224 napisał
Nawet w artykułach piszę aby tripsa rozgrywac tylko i wyłącznie pod nut fulla.

Tripsa rozgrywac pod nut fulla? nie rozumiem ?( jak w takim razie powinienem to rozegrac, pasowac tripsa dam z king high, czy moze pasowac tego fulla na turnie? ?(

Ja to ogólnie podchodzę zawsze z dużym dystansem do takich kart. Nutsa dobrać już nie dobierzesz masz tylko 2 outy. Pytaniem jest tylko jak silny jesteś na flopie. Z czym Ciebie mógł sprawdzać przeciwnik i z czym ma tą damę jeśli ją ma [jeśli ma 99 też nie jest ciekawie:(]. Zazwyczaj to będzie AQxx coś suited z asem lub jakiś rundown QJ109, gdzie mógł złapać to dziewiątkę. Dlatego jak dla mnie stracenie całego stacka z KQ jest rozdaniem, w którym najbardziej nie chciałbym go stracić. Turna bym przecheckał i callował do końca pewnie.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Chewiczek, ale ja mialem full house na turnie. To nie byl trips king high :D Ani jego AQ, ani 99 nie byloby tutaj dla mnie zagrozeniem. Bilo mnie tylko i wylacznie Q9! Oczywiscie ze bym gral ostrozniej tripsa, chodzi mi o z takim fullem mozna sie pchac z lekkim sercem all-in?

Powiem Ci tak, przegrać 25$ z takim handem to rzecz normalna. Do turna wsadzasz 5$ po czym dostajesz fulla. Podbijasz no i jeżeli Ciebie przebija to już mu nie dowierzasz że ma te Q9 i musisz go sprawdzić. Równie dobrze mógł mieć AQ i tę 3 mógł odebrać jako blank card. Sick po prostu. On dobrze rozegrał, Ty miałeś pecha że tak się to potoczyło. Gdyby nie spadła 3 na turn pewnie mógłbyś być bogatszy o jakieś 15$. Miałeś pecha