Witam.Mam tu konto od zeszłego roku ale jakoś wcześniej nie myślałem o oficjalnym przywitaniu się z resztą społeczności ;p nadrobię więc tę zaległość teraz. Mam na imię Kamil,dla znajomych 'Kamel'
Mam 21 lat i jestem z okolic Tarnowa,a pokerem interesuje się bądź gram od prawie 2 lat. Niestety z kapitałem startowym nie poszło mi za dobrze,poprzez niestosowanie się do BM,podobnie zresztą było i z drugim..wstyd się przyznać ale cóż,w końcu sam sobie jestem winien:) Od pewnego czasu grywam we freerollach głównie na Party Poker,bo najbardziej odpowiada mi ta platforma.Chcę jakoś poprzez to stworzyć choć minimalny bankroll.Zastanawiam się co robić z nagrodami z tych darmowych turniejów,ponieważ zazwyczaj są one bardzo niskie.Gdy wygram pare dolarów to wchodzić na cashówki 0.01/0.02 i próbować się mnożyć?Czy może spróbować mtt?Zapewne doradzicie to pierwsze rozwiązanie ale warto zapytać:P Jeśli chodzi już o konkretną odmianę kiedy uda mi się stworzyć bankroll do gry to jestem za graniem sng bądź właśnie mtt.Skorzystałem również z możliwości jaką oferuje Cake Poker-10 dolców na FL no i walczę jakoś 2gi dzień.Pozdrawiam
Cześć Kamil,
cieszę się, że po kilu miesiącach perypetii zdecydowałeś się na wpisy na forum i odwiedziłeś dział z powitaniami.
Przykro mi, że utraciłeś oba kapitały startowe, ale jak widać, chyba wyciągnąłeś z tego wnioski, gdyż walczysz na Cake Poker i nie poddajesz się. Bądź zawsze cierpliwy i szanuj swój kapitał, bo to najcenniejsza rzecz, jaką masz w pokerze.
Hm, co do pytania o budowę bankrolla. Bez wątpienia gry cashowe, np. FL, na niskich stawkach są mniej swingowe, niż turnieje MTT lub SnG. Dlatego nadawałyby się do budowy bankrolla. Pytanie tylko, czy będzie Ci sprawiało satysfakcję granie tej odmiany. Matematyczne podstawy pozostają takie same, więc nauka gier cashowych na pewno nie pójdzie na marne.
Pozdrawiam,
dohpaZ
no właśnie jeśli chodzi o te cashówki to wolałbym jednak NL bo choć próbuję na Cake fixed limit to średnio mi ta odmiana pasuje.Zobaczymy jak to będzie póki co muszę ugrać tam 75 pkt żeby zwolnić blokadę BM
Zastanawiałem się też nad próbą podjęcia się SnG na PS wpłacając kasę ale jak zauważyłem,nie można przypisać istniejącego już konta do pokerstrategy:( A jak wiadomo na starsach oferta SnG jest najlepsza,bo można zacząć od bardzo niskiego pułapu a i na każdym kolejnym poziomie szybko ładują się turki.Dla porównania na PP ta odmiana zaczyna się dopiero od 1$ wpisowego i są max 10 osobowe;/ a następny poziom to od razu 3$ i też jedynie są tam 6,10,30 i 50 os.Może doradzisz mi jakąś alternatywę jako,że zapewne wiele propozycji roomów masz w głowie i na szybko mógłbyś coś rzucić:)
Słuchaj, a pomyślałeś nad utworzeniem konta na William Hill? Niewątpliwą zaletą takiego posunięcia byłoby szybsze zdobywanie StrategyPoints, gdyż za każdego dolara rake'u otrzymasz aż 5 StrategyPoints. Będziesz miał dostęp do większej ilości materiałów szkoleniowych, dzięki którym będziesz mógł z powodzeniem zaatakować SnG na poker Stars.
Poza tym, otrzymasz bardzo dobry bonus depozytowy 200% aż do 1000$.
Na ilość graczy nie będziesz narzekał, gdyż William Hill to sieć iPoker.
A że się da, to pokazał nasz Black Member Qsypal, który gra SnG właśnie na William Hill.
Pozdrawiam.
No oczywiście ! Bardzo dobrze prawisz..zapomniałem zupełnie o WH a miałem tam 1szy kapitał startowy,lecz potem odinstalowałem zaczynając grę z drugim na PP.Jednak nie ma to jak spytać o radę kogoś z głową na karku bo mój umysł chyba się zmulił
Dzięki wielkie,że przypomniałeś mi o tym pokeroomie,napewno skorzystam tylko jeszcze nie wiem kiedy,ale tam z kapitałem uderzę.Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoci nie zawracam już głowy ani nie zaśmiecam dalej wątku.Miłego wieczoru:)
To Twój wątek i masz prawo pytać, a my tutaj po to jesteśmy, aby Wam pomagać.
Cała przyjemność po mojej stronie