Przejdź do forum
Gdzie najlepiej gra...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Gdzie najlepiej grać FIX LIMIT??

10 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
610 Wyświetlenia
qsiex
Oldschool Grinder

Którą platformę polecili byście dla początkującego gracza fix limit. Mam konto na Full Tilt Poker i Titan. Na titanie ze stolami na poziomie 0,1 / 0,2 jak narazie nie ma problemu ale smiac mi sie chcialo jak dzis o 16 na FTP byly 4 stoly shorthanded na najnizszym limicie i sprawdzalnosc flopa kolo 43%.

Dlatego szukam platformy na której bedzie duzo stolow shorthanded dla kazdego poziomu i moze jakis rakeback albo ciekawe promocje (bankroll to nie problem).

9 odpowiedzi

Może Pokerstars?

bMh
bMh
Oldschool Grinder

PokerKings?

qsiex Autor wątku
qsiex
Oldschool Grinder

a moze jakies argumenty za??

majstereo
Elite Grinder

PokerStars albo PartyPoker - duzo ryb, duzo stolikow. jednak jak wyrabiasz kapital startowy to lepiej na partypoker ( ja robilem na pokerstarsach i strasznie sie meczylem ;] )

Rodrigo1988
Oldschool Grinder

PokerStars największy wybór stołów, relatywnie najniższy poziom , minusem jest to że punkty zaczynają lecieć od 0.25/50 co stanowi problem jeżeli chcesz pogłębiać swoją wiedzę z art. na PS , minusem jest też RB który zaczyna istnieć praktycznie od 1/2 wcześniej jest pomijalnie mały

PartyPoker mniej stołów , wyższy poziom Rakeback ( ale nadal stosunkowo mały) szybciej punkty lecą na PS

Natomiast przy FL powinieneś się kierować chyba ilością stołów a mniej oglądalnością flopa bo na dobrą sprawę od 0.5/1 oglądalność flopa jest podobna a tylko idąc w górę rośnie poziom umiejętności Postflop u rywali.

qsiex Autor wątku
qsiex
Oldschool Grinder

i takiej odpowiedzi potrzebowalem, DZIEKI

damianpat
BlackMember

Na sam początek PS może i nie jest najlepsze, ale kiedy tylko będziesz mógł zacznij tam grać
Różnica jest kolosalna jeśli chodzi o umiejętności graczy, tylko tu jesteś w stanie wygrać z J high na showdownie

Ja uciekłem z titana, niebo a ziemia, beż żadnego bonusa i tak opłaca się grać
ABC pokera, czekasz na karty, a fishe same się wypłacają
Masz najwyższą parę to masz monstera

Pozdrawiam

Walderam
Oldschool Grinder

qsiex napisał
Dlatego szukam platformy na której bedzie duzo stolow shorthanded dla kazdego poziomu i moze jakis rakeback albo ciekawe promocje (bankroll to nie problem).

Proste pytanie, prosta odpowiedź :)

PokerStars - tylko czasami trzeba mieć mocne nerwy, ale stolików jest masa na każdym limicie. Rakeback jest dobry ale na to potrzeba minimum poziomu VIP platinum stars, przy supernovej jest jeszcze lepiej, ale na to trzeba zadomowić się na limicie co najmniej 1/2 i grać dosyć dużo. Praktycznie brak rakebacku na niższych poziomach VIP rekompensują: koszmarny poziom większości przeciwników, możliwość gry o każdej porze dnia i nocy, dobre freerolle z dużą pula nagród już od poziomu silver star.

To chyba tyle w skrócie o PokerStars, nie piszę nic na temat softu, że jest po prostu najlepszy, bo to może być moje subiektywne wrażenie :)

Sorry, soft byłby najlepszy, jakby nie te rivery :D

Ogólnie PokerStars jest godne polecenia.

Pozdrawiam

qsiex Autor wątku
qsiex
Oldschool Grinder

dzieki za pomoc , wybor padł na POKERSTARS :) , chociaż jak dzis wziolem sie za najniższy limit na FTP (0,25 / 0,5) to poziom bym przyrownal do (0,02 / 0,04) z titana wiec pogram i jeszcze sie zastanowie